אוזני המן צבעוניות שגונבות את ההצגה!
אוזני המן צבעוניות: קבלו רעיון מדליק לאוזני המן מקושטות ושמחות! הילדים יעופו על הרעיון, ואפילו יעזרו בקישוט הבצק בסוכריות צבעוניות
אוזני המן צבעוניות: קבלו רעיון מדליק לאוזני המן מקושטות ושמחות! הילדים יעופו על הרעיון, ואפילו יעזרו בקישוט הבצק בסוכריות צבעוניות
- מערכת Foody
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 186.4 קק״ל 3727.8 קק״לפחמימות 31.8 גרם 635.9 גרםשומן 5.3 גרם 106.3 גרםנתרן 27.7 מ״ג 553.6 מ״גחלבון 2.8 גרם 56.1 גרםסיבים תזונתיים 1.7 גרם 34.2 גרםשומן רווי 0.3 גרם 6.6 גרםכולסטרול 25.6 מ״ג 511.2 מ״גסידן 24.9 מ״ג 498.8 מ״גברזל 0.4 מ״ג 8.2 מ״גאשלגן 134.9 מ״ג 2698.7 מ״גאבץ 0.3 מ״ג 5.7 מ״גסגור
-
מרכיבים12
-
הכנה 30 דק׳כולל שעה ו-15 דק׳
-
קלוריות186
-
רמת קושי:בינונית
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 186.4 קק״ל 3727.8 קק״לפחמימות 31.8 גרם 635.9 גרםשומן 5.3 גרם 106.3 גרםנתרן 27.7 מ״ג 553.6 מ״גחלבון 2.8 גרם 56.1 גרםסיבים תזונתיים 1.7 גרם 34.2 גרםשומן רווי 0.3 גרם 6.6 גרםכולסטרול 25.6 מ״ג 511.2 מ״גסידן 24.9 מ״ג 498.8 מ״גברזל 0.4 מ״ג 8.2 מ״גאשלגן 134.9 מ״ג 2698.7 מ״גאבץ 0.3 מ״ג 5.7 מ״גסגור
גם אוזני המן יכולות להתחפש בפורים! קבלו גרסה של אוזני המן צבעוניות לילדים שישמחו גם מבוגרים. עם קצת דמיון, סוכריות וצבעי מאכל, אוזני ההמן המוכרות מקבלות מראה מקורי וחדש ועוד קצת תוספת טעם. אוזני המן שפשוט ייגנבו את ההצגה בכל מסיבת פורים.
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 12 | זמן הכנה 30 דק׳ | זמן כולל שעה ו-15 דק׳ | קלוריות 186 | כמות מנות 20 |
---|
מצרכים
מצרכים
בצק
-
280גרם או 2 כוסות קמח לבן
-
1 שקית אבקת אפייה
-
100גרם או 1/2 כוס סוכר לבן
-
100 גרם חמאה קרהחתוכה לקוביות
-
2 ביצים M
-
1 חלבון Lלסגירת אוזני ההמן, לא חובה
-
1 בקבוקון צבע מאכל אדוםלשימוש לפי הצורך
-
1 בקבוקון צבע מאכל צהובלשימוש לפי הצורך
-
1 בקבוקון צבע מאכל כחוללשימוש לפי הצורך
-
1 שקית סוכריות עדשים צבעוניות
מלית
-
1 קופסה ממרח תמרים
אופן הכנה
- מכינים את הבצק: מעבדים במעבד מזון או מיקסר עם וו גיטרה את הקמח, אבקת האפייה, הסוכר והחמאה לתערובת פירורית. מוסיפים את הביצים וממשיכים לעבד בפולסים עד שנוצרים גושי בצק.
- אוספים את הבצק לכדור ומחלקים ל-4 חלקים שווים. מוסיפים לשלושה חלקים צבעי מאכל שונים ומערבבים עד שמגיעים לצבע רצוי.
- משטיחים את הבצקים הצבעוניים ואת הבצק הרגיל הנותר לדיסקיות, עוטפים בניילון נצמד ומקררים במשך 30 דקות.
- מחממים תנור לחום של 180 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה.
- מרדדים את הבצקים בנפרד על משטח עבודה מקומח לעלה בעובי כ-3 מ”מ. קורצים עיגולים בקוטר כ-7 ס”מ.
- מפזרים על עיגולי הבצק הרביעי הנקי עדשים צבעוניות, מהדקים והופכים כדי שהחלק של העדשים יהיה חיצוני.
- מניחים במרכז כל עיגול בצק בערך כפית ממילוי התמרים, יוצרים מסביב צורה משולשת של אוזן המן ומהדקים היטב (רוצים להיות בטוחים שהבצק לא ייפתח באפייה? הרטיבו את הבצק מסביב למילוי בחלבון ביצה), ממשיכים עם יתר עיגולי הבצק והמילוי.
- מסדרים את העוגיות בתבנית ואופים במשך 15 דקות עד להזהבה קלה.
- מצננים לטמפרטורת החדר ומגישים.
אופן הכנה
- מכינים את הבצק: מעבדים במעבד מזון או מיקסר עם וו גיטרה את הקמח, אבקת האפייה, הסוכר והחמאה לתערובת פירורית. מוסיפים את הביצים וממשיכים לעבד בפולסים עד שנוצרים גושי בצק.
- אוספים את הבצק לכדור ומחלקים ל-4 חלקים שווים. מוסיפים לשלושה חלקים צבעי מאכל שונים ומערבבים עד שמגיעים לצבע רצוי.
- משטיחים את הבצקים הצבעוניים ואת הבצק הרגיל הנותר לדיסקיות, עוטפים בניילון נצמד ומקררים במשך 30 דקות.
- מחממים תנור לחום של 180 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה.
- מרדדים את הבצקים בנפרד על משטח עבודה מקומח לעלה בעובי כ-3 מ”מ. קורצים עיגולים בקוטר כ-7 ס”מ.
- מפזרים על עיגולי הבצק הרביעי הנקי עדשים צבעוניות, מהדקים והופכים כדי שהחלק של העדשים יהיה חיצוני.
- מניחים במרכז כל עיגול בצק בערך כפית ממילוי התמרים, יוצרים מסביב צורה משולשת של אוזן המן ומהדקים היטב (רוצים להיות בטוחים שהבצק לא ייפתח באפייה? הרטיבו את הבצק מסביב למילוי בחלבון ביצה), ממשיכים עם יתר עיגולי הבצק והמילוי.
- מסדרים את העוגיות בתבנית ואופים במשך 15 דקות עד להזהבה קלה.
- מצננים לטמפרטורת החדר ומגישים.
בשיתוף עם "הנמל"
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן