אירה דולפין מכינה: סלט קוריאני עם אורז מלא
- אירה דולפין
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 330.3 קק״ל 660.5 קק״לפחמימות 49.3 גרם 98.7 גרםשומן 9.4 גרם 18.7 גרםנתרן 1177.4 מ״ג 2354.8 מ״גחלבון 12.8 גרם 25.6 גרםסיבים תזונתיים 6.2 גרם 12.3 גרםשומן רווי 1.7 גרם 3.4 גרםכולסטרול 147.7 מ״ג 295.4 מ״גסידן 97.6 מ״ג 195.2 מ״גברזל 2.3 מ״ג 4.7 מ״גאשלגן 774.1 מ״ג 1548.3 מ״גאבץ 1.6 מ״ג 3.1 מ״גסגור
-
מרכיבים19
-
הכנה 30 דק׳כולל שעה
-
קלוריות330
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 330.3 קק״ל 660.5 קק״לפחמימות 49.3 גרם 98.7 גרםשומן 9.4 גרם 18.7 גרםנתרן 1177.4 מ״ג 2354.8 מ״גחלבון 12.8 גרם 25.6 גרםסיבים תזונתיים 6.2 גרם 12.3 גרםשומן רווי 1.7 גרם 3.4 גרםכולסטרול 147.7 מ״ג 295.4 מ״גסידן 97.6 מ״ג 195.2 מ״גברזל 2.3 מ״ג 4.7 מ״גאשלגן 774.1 מ״ג 1548.3 מ״גאבץ 1.6 מ״ג 3.1 מ״גסגור
הטרנד הקוריאני ממשיך לשטוף את הרשת, הפעם מנה של סלט קוריאני ממטבחה של אירה דולפין. היא ממליצה לפוצץ את את החלמון מעל האורז וללקט מעט מכל מוצר לביס טעים, או לערבב הכל יחד לסלט מושלם. אין חובה להשתמש ברוטב, המנה טעימה גם בלעדיו.
מרכיבים 19 | זמן הכנה 30 דק׳ | זמן כולל שעה | קלוריות 330 | כמות מנות 2 |
---|
מצרכים
מצרכים
-
2 גזרים בינונייםפרוסים למקלות דקים
-
1/2 כוס אפונה טרייהאו קפואה, מורתחת עם מי מלח, לפי הוראות היצרן
-
1/4 שקית אצות וואקמה מיובשות
-
1/2 כוס אורז מלאמבושל לפי הוראות היצרן
-
1 ביצה Lביצה עלומה או ביצת עין
פסטרמה
-
1 חבילה פסטרמה גריל נתח שלם 200 גרם"עוף טוב" עם הסימון הירוקחתוכה לרצועות
-
1 כפית שמן זית
-
1/4 כפית פפריקה מתוקה
-
קורט פלפל שחור טחון
-
קורט מלח דק
פטריות
-
חופן פטריות שימג’י
-
1 כפית רוטב דגים
-
1 כפית רוטב פונזו
רוטב
-
1/4 כוס רוטב סויהאו רוטב פונזו
-
2 כפיות רוטב דגים
-
1/2 כפית שומשום שחור
-
1/2 כפית אבקת צ’ילי
הגשה
-
1 גבעול בצל ירוקחתוך לטבעות
-
טיפה שומשום שחור
אופן הכנה
- מבשלים את האורז המלא לפי הוראות היצרן.
- מרתיחים את האפונה במי מלח לפי הוראות היצרן.
- מקפיצים את פטריות השימג’י במחבת עם מעט רוטב דגים וכפית רוטב פונזו.
- משרים את אצות הוואקמה במים פושרים.
- פורסים את נתח הפסטרמה לרצועות, ומקפיצים קלות עם שמן זית, פפריקה מתוקה, פלפל שחור ומעט מלח.
- מרכיבים את המנה: בצלחת גדולה מסדרים במרכז ערימת אורז מלא מבושל.
- מניחים בצדדים מסביב את הגזר, הפטריות, האצות, האפונה והפסטרמה המוקפצת.
- מכינים את הרוטב: מערבבים בקערית את כל מצרכי הרוטב ויוצקים על המנה.
- מניחים מעל ביצה עלומה או ביצת עין.
- מפזרים שומשום שחור ובצל ירוק קצוץ ומגישים.
אופן הכנה
- מבשלים את האורז המלא לפי הוראות היצרן.
- מרתיחים את האפונה במי מלח לפי הוראות היצרן.
- מקפיצים את פטריות השימג’י במחבת עם מעט רוטב דגים וכפית רוטב פונזו.
- משרים את אצות הוואקמה במים פושרים.
- פורסים את נתח הפסטרמה לרצועות, ומקפיצים קלות עם שמן זית, פפריקה מתוקה, פלפל שחור ומעט מלח.
- מרכיבים את המנה: בצלחת גדולה מסדרים במרכז ערימת אורז מלא מבושל.
- מניחים בצדדים מסביב את הגזר, הפטריות, האצות, האפונה והפסטרמה המוקפצת.
- מכינים את הרוטב: מערבבים בקערית את כל מצרכי הרוטב ויוצקים על המנה.
- מניחים מעל ביצה עלומה או ביצת עין.
- מפזרים שומשום שחור ובצל ירוק קצוץ ומגישים.
הכנתם את המתכון?
תגובות (6)
לאן נעלמו 16 הבצלים?נה לשמונה אני רוצה להכין ל-8 איש
צודקת, אכן אין צורך בבצל במתכון, תיקנו, תודה!
חשוב לציין שזה לא כשר, אסור לערבב דגים עם עוף/בשר
היי טליה, עד כמה שידוע לנו אין עם זה בעיה. כמובן שיש מנהגים אישיים וסוגי כשרות שונים לכל אדם. מקווים שתהני ממתכונים אחרים באתר.
מה אפשר לשים במקום פסטרמה?
אפשר להחליף את הפסטרמה ברצועות חזה עוף.