אסי נותנת לכם כנפיים! כנפיים ברוטב מייפל ושום ב-2 דק’!
- אסי רוז
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 836.4 קק״ל 3345.5 קק״לפחמימות 18.4 גרם 73.6 גרםשומן 54.7 גרם 218.8 גרםנתרן 1799.9 מ״ג 7199.6 מ״גחלבון 66.8 גרם 267.0 גרםסיבים תזונתיים 0.3 גרם 1.3 גרםשומן רווי 16.1 גרם 64.4 גרםכולסטרול 416.3 מ״ג 1665.0 מ״גסידן 56.3 מ״ג 225.2 מ״גברזל 2.2 מ״ג 8.9 מ״גאשלגן 835.7 מ״ג 3342.6 מ״גאבץ 5.5 מ״ג 22.1 מ״גסגור
-
מרכיבים8
-
הכנה 2 דק׳כולל שעה ו-10 דק׳
-
קלוריות836
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 836.4 קק״ל 3345.5 קק״לפחמימות 18.4 גרם 73.6 גרםשומן 54.7 גרם 218.8 גרםנתרן 1799.9 מ״ג 7199.6 מ״גחלבון 66.8 גרם 267.0 גרםסיבים תזונתיים 0.3 גרם 1.3 גרםשומן רווי 16.1 גרם 64.4 גרםכולסטרול 416.3 מ״ג 1665.0 מ״גסידן 56.3 מ״ג 225.2 מ״גברזל 2.2 מ״ג 8.9 מ״גאשלגן 835.7 מ״ג 3342.6 מ״גאבץ 5.5 מ״ג 22.1 מ״גסגור
אלה ימים שהחיפוש אחר תעסוקה גובר. לדעתי אין דרך יותר נפלאה להעביר את הזמן עם “פינגר-פוד” , זו הדרך האהובה עלי לאכול אוכל, לאכול עם הידיים, בטח משהו דביק ועסיסי כמו כנפיים, ולא סתם כנפיים, כאלה ברוטב מייפל ושום.
אחרי כל כנף, מלקקים אצבע אצבע, הפאן מתחיל עוד בהתחלה כשהמגש של הכנפיים יוצא מהתנור, הריח מסחרר את כל החושים, ואז כולם מנסים לגעת ולתפוס כנף חמה מידי, מיד עוזבים את הכנף כי היא חמה מידי ובאותה שנייה מלקקים את הרוטב החם מהאצבעות.
כמה דק אחר כך הלהיטות יורדת, ואפשר להתחיל לחסל אותן אחת אחת. השילוב הארומטי והמתקתק של המייפל עם העוקצניות והנוכחות של השום הופכים את הכל לכיף עוד יותר גדול. פיזרתי קצת פטריות שחיכו לי במקרר, אפשר לבחור בכל ירק שתרצו ואפשר גם בלי:)
לצד הכנפיים המשכתי עם הקו והכנתי צ’יפס וככה העברנו ארוחה שלמה של אכילה בידיים, בכל גיל נהנים ממנה מהקטנטנים עד הגדולים. יש באכילה בידיים משהו משחרר וסוחף, זה כיף ענקי וזה גורם לכולם ליציאה כיפית מהשגרה.
חיממתי תנור הכנתי בכמה דקות 2 תבניות, האחת של הכנפיים והשנייה של הצ’יפס. הכנסתי את שתיהן לתנור ותוך שעה הייתה לי ארוחה מהממת וטעימה שעבדתי עלייה רק מספר דקות. התנור צלצל שלחתי את כולם לשטוף ידיים היטב, ערכנו שולחן ונתנו דגש על מפיות. ישבנו, צחקנו, זללנו וליקקנו את האצבעות.
כמה דקות קטנות של עבודה וגם אצלכם בתנור יכולה להיות תבנית טעימה כזו, תבנית שוברת שגרה, תבנית שכל המשפחה נהנית ממנה. תבנית של ביחד, תבנית של הנאה צרופה, תבנית של כיף ענקי.
ימי בריאות מאושרים 🙂
מרכיבים 8 | זמן הכנה 2 דק׳ | זמן כולל שעה ו-10 דק׳ | קלוריות 836 | כמות מנות 4 |
---|
מצרכים
מצרכים
-
1 1/2 ק"ג כנפי עוף
-
1/4 כוס סירופ מייפל
-
5 שיני שוםפרוסות / כף אבקת שום
-
1/2 כפית מלח דק
-
2 כפות שמן זית
-
1 קורט פלפל שחור טחון
-
1 חופן טימין טרילא חובה
-
1 חופן פטריות פורטובלותוספת אופציונלית - פטריות חתוכות עבה / כל ירק שתבחרו.
אופן הכנה
- מחממים תנור לחום של 180 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה.
- מסדרים את הכנפיים בתבנית בצורה מרווחת ולא צפופה, מערבבים בקערה את כל המצרכים של הרוטב ושופכים על הכנפיים, מערבבים את הכנפיים עד שכל הרוטב נמרח עליהן, מפזרים את הפטריות ומכסים את התבנית היטב כך שתהיה אטומה.
- מכניסים לתנור לאפייה של 50-60 דקות, מסירים את הכיסוי הופכים (אפשר עם מלקחיים) את הכנפיים ומכניסים לעוד 5 דקות לקרמול קליל.
- מוציאים מהתנור ומגישים.
אופן הכנה
- מחממים תנור לחום של 180 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה.
- מסדרים את הכנפיים בתבנית בצורה מרווחת ולא צפופה, מערבבים בקערה את כל המצרכים של הרוטב ושופכים על הכנפיים, מערבבים את הכנפיים עד שכל הרוטב נמרח עליהן, מפזרים את הפטריות ומכסים את התבנית היטב כך שתהיה אטומה.
- מכניסים לתנור לאפייה של 50-60 דקות, מסירים את הכיסוי הופכים (אפשר עם מלקחיים) את הכנפיים ומכניסים לעוד 5 דקות לקרמול קליל.
- מוציאים מהתנור ומגישים.
עוד קצת ממני
- ניתן לשמור במקרר ל4 ימים בקופסא אטומה.
- ניתן להחליף את המייפל בדבש או בסילאן.
- לחובבי הבצל אפשר לחתוך בצל לפרוסות דקות ולפזר בתחתית התבנית לפני פיזור הכנפיים.
עוד קצת ממני
- ניתן לשמור במקרר ל4 ימים בקופסא אטומה.
- ניתן להחליף את המייפל בדבש או בסילאן.
- לחובבי הבצל אפשר לחתוך בצל לפרוסות דקות ולפזר בתחתית התבנית לפני פיזור הכנפיים.