-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 305.8 קק״ל 1223.2 קק״לפחמימות 44.2 גרם 176.9 גרםשומן 11.3 גרם 45.2 גרםנתרן 1039.5 מ״ג 4158.1 מ״גחלבון 4.6 גרם 18.2 גרםסיבים תזונתיים 8.7 גרם 34.7 גרםשומן רווי 1.5 גרם 6.1 גרםכולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסידן 131.3 מ״ג 525.3 מ״גברזל 2.1 מ״ג 8.2 מ״גאשלגן 1073.7 מ״ג 4294.9 מ״גאבץ 0.5 מ״ג 1.9 מ״גסגור
-
מרכיבים15
-
הכנה 20 דק׳כולל שעה ו-40 דק׳
-
קלוריות306
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 305.8 קק״ל 1223.2 קק״לפחמימות 44.2 גרם 176.9 גרםשומן 11.3 גרם 45.2 גרםנתרן 1039.5 מ״ג 4158.1 מ״גחלבון 4.6 גרם 18.2 גרםסיבים תזונתיים 8.7 גרם 34.7 גרםשומן רווי 1.5 גרם 6.1 גרםכולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסידן 131.3 מ״ג 525.3 מ״גברזל 2.1 מ״ג 8.2 מ״גאשלגן 1073.7 מ״ג 4294.9 מ״גאבץ 0.5 מ״ג 1.9 מ״גסגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 15 | זמן הכנה 20 דק׳ | זמן כולל שעה ו-40 דק׳ | קלוריות 306 | כמות מנות 4 |
---|
מצרכים
מצרכים
חזה עוף וירקות
-
2 יחידות חזה עוף שלם
-
3 שיני שוםפרוסות
-
1 בצל סגול בינוניפרוס דק
-
2 כפות טימין טריאו יבש
-
3 גזרים בינונייםקלופים ופרוסים לעובי בינוני
-
1 שורש סלרי בינוניקלוף וחתוך לפרוסות דקות
-
2 שומרים בינונייםחתוכים לרבעים
-
1 פלפל צ’ילי אדום בינוניפרוס, לא חובה
רוטב
-
1 קורט פלפל שחור גרוס
-
3/4 כוס רוטב צ’ילי מתוק
-
4 כפות רוטב סרירצ’ה
-
3 כפות רוטב סויה
-
4 כפות שמן זית
הגשה
-
1 גבעול בצל ירוקקצוץ
אופן הכנה
- תחילה מערבבים בשקית זיפלוק גדולה את מצרכי המשרה וטועמים - זה צריך להיות מתוק, מלוח, חרפרף במידה או יותר אם אוהבים; לתקן טעם במידת הצורך.
- מוסיפים את כל הירקות ואת העוף ומערבבים היטב. מכניסים למקרר להשריה של שעה או יותר.
- מוציאים מהמקרר כחצי שעה לפני הבישול, מחממים מעט שמן זית במחבת ומשחימים את החזה עוף תוך כדי הפיכה מצד לצד כ3-4 דקות על כל צד.
- מוסיפים את הירקות, מערבבים ומשחימים לדקה אחת ורק אז מוסיפים את הרוטב.
- מביאים לרתיחה, מנמיכים את האש ומבשלים כ7-10 דקות, תוך כדי הפיכת העוף עד שהירקות רכים אך לא מושי (למשיקענים אפשר להוציא את החזה עוף והירקות, לצמצם את הרוטב ואז לזגג בו בחזרה את העוף והירקות לדקה אחת).
- להגשה מפזרים מעל בצל ירוק ובתיאבון!
אופן הכנה
- תחילה מערבבים בשקית זיפלוק גדולה את מצרכי המשרה וטועמים - זה צריך להיות מתוק, מלוח, חרפרף במידה או יותר אם אוהבים; לתקן טעם במידת הצורך.
- מוסיפים את כל הירקות ואת העוף ומערבבים היטב. מכניסים למקרר להשריה של שעה או יותר.
- מוציאים מהמקרר כחצי שעה לפני הבישול, מחממים מעט שמן זית במחבת ומשחימים את החזה עוף תוך כדי הפיכה מצד לצד כ3-4 דקות על כל צד.
- מוסיפים את הירקות, מערבבים ומשחימים לדקה אחת ורק אז מוסיפים את הרוטב.
- מביאים לרתיחה, מנמיכים את האש ומבשלים כ7-10 דקות, תוך כדי הפיכת העוף עד שהירקות רכים אך לא מושי (למשיקענים אפשר להוציא את החזה עוף והירקות, לצמצם את הרוטב ואז לזגג בו בחזרה את העוף והירקות לדקה אחת).
- להגשה מפזרים מעל בצל ירוק ובתיאבון!
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן