בורקס גבינה עם תרד ממש כמו בשוק
אוהבים בורקס? גם אנחנו! משה שגב מפנק אותנו במתכון משגע של בורקס גבינה עם תרד ותפוחי אדמה. מכינים לגמרי לבד בבית ונהנים מארוחת בוקר כמו בשוק
אוהבים בורקס? גם אנחנו! משה שגב מפנק אותנו במתכון משגע של בורקס גבינה עם תרד ותפוחי אדמה. מכינים לגמרי לבד בבית ונהנים מארוחת בוקר כמו בשוק
- משה שגב
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים
קלוריות 1228.1 קק״ל 4912.3 קק״לפחמימות 62.6 גרם 250.6 גרםשומן 94.5 גרם 377.9 גרםנתרן 1461.1 מ״ג 5844.5 מ״גחלבון 29.1 גרם 116.5 גרםסיבים תזונתיים 6.6 גרם 26.6 גרםשומן רווי 20.5 גרם 82.1 גרםכולסטרול 150.1 מ״ג 600.4 מ״גסידן 194.7 מ״ג 779.0 מ״גברזל 6.0 מ״ג 23.8 מ״גאשלגן 602.7 מ״ג 2410.7 מ״גאבץ 348.7 מ״ג 1395.0 מ״גסגור
-
מרכיבים16
-
הכנה 30 דק׳כולל שעה
-
קלוריות1228
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים
קלוריות 1228.1 קק״ל 4912.3 קק״לפחמימות 62.6 גרם 250.6 גרםשומן 94.5 גרם 377.9 גרםנתרן 1461.1 מ״ג 5844.5 מ״גחלבון 29.1 גרם 116.5 גרםסיבים תזונתיים 6.6 גרם 26.6 גרםשומן רווי 20.5 גרם 82.1 גרםכולסטרול 150.1 מ״ג 600.4 מ״גסידן 194.7 מ״ג 779.0 מ״גברזל 6.0 מ״ג 23.8 מ״גאשלגן 602.7 מ״ג 2410.7 מ״גאבץ 348.7 מ״ג 1395.0 מ״גסגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 16 | זמן הכנה 30 דק׳ | זמן כולל שעה | קלוריות 1228 | כמות מנות 4 |
---|
מצרכים
מצרכים
מלית
-
2 כפות שמן זית
-
100 גרם עלי תרד
-
2 תפוחי אדמה בינוניים
-
1 חופן כוסברה
-
1 חופן פטרוזיליה
-
1/2 כפית מלח דק
-
1/4 כפית פלפל שחור גרוס
-
4 כפות גבינת חמד 5%
הגשה
-
2 עגבניות בינוניות
-
1/4 כוס זיתים ירוקים
-
3 ביצים קשות L
-
4 כפות טחינה מוכנה
אופן הכנה
- מפשירים את עלי הפילו לפי הוראות היצרן.
- מבשלים את תפוחי האדמה עד לריכוך. מבשלים את הביצים כ-10 דקות (ביצים קשות) ומקלפים תחת זרם מים קרים. קוצצים את הכוסברה והפטרוזיליה. מגררים את הגבינה. טורפים את הביצים. מגררים את העגבניות בפומפייה.
- מכינים את המלית: מחממים את השמן במחבת ומקפיצים קלות את התרד. מוסיפים את תפוחי האדמה המבושלים ועם כף עץ מרסקים אותם אל תוך התרד. מוסיפים את עשבי התיבול ומערבבים קלות. מתבלים במלח ופלפל ומוסיפים את הגבינה. מקפיצים את הכל יחד על שמתקבלת עיסה הומוגנית. מקררים ומעבירים לשקית זילוף.
- מחממים את התנור ל-190 מעלות.
- מניחים נייר אפייה על משטח העבודה. פורסים ופותחים מעליו את עלה הפילו. בעזרת מברשת מברישים את כל פני הבצק בשמן קנולה.
- מזליפים גליל של מלית בתחילת העלה לכל אורכו ומגלגלים אותו לגליל הדוק. בסיום מעבירים יחד עם הנייר לתבנית האפייה ומניחים עם התפר כלפי מטה, כדי שהבורקס לא ייפתח באפייה. מברישים את הגליל בביצה הטרופה ומפזרים את השומשום.
- אופים במשך 25 דקות, או לחילופין עד לקבלת גוון זהוב ומרקם פריך.
- מכינים את התוספות: חוצים את הביצים הקשות, פורסים את העגבניות לפרוסות.
- מגישים את הבורקס על קרש עץ עם כל התוספות.
אופן הכנה
- מפשירים את עלי הפילו לפי הוראות היצרן.
- מבשלים את תפוחי האדמה עד לריכוך. מבשלים את הביצים כ-10 דקות (ביצים קשות) ומקלפים תחת זרם מים קרים. קוצצים את הכוסברה והפטרוזיליה. מגררים את הגבינה. טורפים את הביצים. מגררים את העגבניות בפומפייה.
- מכינים את המלית: מחממים את השמן במחבת ומקפיצים קלות את התרד. מוסיפים את תפוחי האדמה המבושלים ועם כף עץ מרסקים אותם אל תוך התרד. מוסיפים את עשבי התיבול ומערבבים קלות. מתבלים במלח ופלפל ומוסיפים את הגבינה. מקפיצים את הכל יחד על שמתקבלת עיסה הומוגנית. מקררים ומעבירים לשקית זילוף.
- מחממים את התנור ל-190 מעלות.
- מניחים נייר אפייה על משטח העבודה. פורסים ופותחים מעליו את עלה הפילו. בעזרת מברשת מברישים את כל פני הבצק בשמן קנולה.
- מזליפים גליל של מלית בתחילת העלה לכל אורכו ומגלגלים אותו לגליל הדוק. בסיום מעבירים יחד עם הנייר לתבנית האפייה ומניחים עם התפר כלפי מטה, כדי שהבורקס לא ייפתח באפייה. מברישים את הגליל בביצה הטרופה ומפזרים את השומשום.
- אופים במשך 25 דקות, או לחילופין עד לקבלת גוון זהוב ומרקם פריך.
- מכינים את התוספות: חוצים את הביצים הקשות, פורסים את העגבניות לפרוסות.
- מגישים את הבורקס על קרש עץ עם כל התוספות.
הערות
- אפשר להשתמש בכל גבינה שאוהבים: חמד, כנען, צפתית. אפשר גם להחליף בגבינת עיזים
הערות
- אפשר להשתמש בכל גבינה שאוהבים: חמד, כנען, צפתית. אפשר גם להחליף בגבינת עיזים
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן