במיה ברוטב עגבניות עם ממרח חומוס ושעועית
משה שגב מכין מנה משגעת של במיה ברוטב עגבניות מוגשת לצד ממרח מיוחד של שעועית, חומוס ולימון כבוש. מנה ביתית, בריאה, טעימה ומזינה
משה שגב מכין מנה משגעת של במיה ברוטב עגבניות מוגשת לצד ממרח מיוחד של שעועית, חומוס ולימון כבוש. מנה ביתית, בריאה, טעימה ומזינה
- משה שגב
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים
קלוריות 934.4 קק״ל 3737.7 קק״לפחמימות 102.3 גרם 409.0 גרםשומן 43.7 גרם 174.7 גרםנתרן 1811.9 מ״ג 7247.7 מ״גחלבון 39.0 גרם 156.0 גרםסיבים תזונתיים 37.7 גרם 150.9 גרםשומן רווי 7.1 גרם 28.6 גרםכולסטרול 1.1 מ״ג 4.4 מ״גסידן 548.5 מ״ג 2194.1 מ״גברזל 18.5 מ״ג 74.2 מ״גאשלגן 3477.2 מ״ג 13909.0 מ״גאבץ 9.8 מ״ג 39.2 מ״גסגור
-
מרכיבים26
-
הכנה 30 דק׳כולל שעה
-
קלוריות934
-
רמת קושי:בינונית
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים
קלוריות 934.4 קק״ל 3737.7 קק״לפחמימות 102.3 גרם 409.0 גרםשומן 43.7 גרם 174.7 גרםנתרן 1811.9 מ״ג 7247.7 מ״גחלבון 39.0 גרם 156.0 גרםסיבים תזונתיים 37.7 גרם 150.9 גרםשומן רווי 7.1 גרם 28.6 גרםכולסטרול 1.1 מ״ג 4.4 מ״גסידן 548.5 מ״ג 2194.1 מ״גברזל 18.5 מ״ג 74.2 מ״גאשלגן 3477.2 מ״ג 13909.0 מ״גאבץ 9.8 מ״ג 39.2 מ״גסגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 26 | זמן הכנה 30 דק׳ | זמן כולל שעה | קלוריות 934 | כמות מנות 4 |
---|
מצרכים
מצרכים
ממרח חומוס ושעועית
-
1 כוס שעועית לבנה קפואה
-
1 כוס גרגירי חומוס מבושלים
-
1 כוס מים
-
1 כוס טחינה גולמית
-
1/2 כפית מלח דק
-
1/4 כפית פלפל שחור טחון
במיה ברוטב עגבניות
-
1 ק"ג במיה
-
1 כפית מלח גס
-
3 כפות שמן זית
-
1 שומר בינוני
-
3 שיני שום
-
1 עגבנייה בינונית
-
3 כפות רסק עגבניות
-
1 לימון כבוש בינוני
-
1 כוס עגבניות מרוסקות
-
1 כף פפריקה מתוקה
-
1 כוס מים
-
1/2 כפית מלח דק
-
1/4 כפית פלפל שחור טחון
-
3 סלקים בינוניים
-
1 חופן שמיר
הגשה לממרח
-
1/2 כוס גרגירי חומוס מבושלים
-
2 כפות שמן זית
-
1 כף ממרח לימון כבוש
-
1 לימון בינוני
אופן הכנה
- מחממים תנור ל - 200 מעלות, מרפדים תבנית בנייר אפייה. סוחטים את הלימון, חותכים את השומר לרצועות דקיקות, פורסים את השום, קוצצים את העגבניה.
- מפשירים קלות את השעועית הלבנה.
- מחממים את המים, חותכים גס את עלי הסלק בלי הגבעול, קוצצים את השמיר.
- מכינים את הממרח: שמים בקערת בלנדר את השעועית והחומוס, מוסיפים את המים וטוחנים עד לקבלת מרקם חלק. מוסיפים את הטחינה, מתבלים וממשיכים לטחון עד לקבלת משחה סמיכה במרקם של חומוס. מוציאים לצלחת הגשה עמוקה, יוצקים מיץ לימון ושמן זית, מוסיפים את הלימון הכבוש וגרגירי השעועית והחומוס.
- מכינים את הרוטב: מחממים שמן בסיר עמוק ומאדים את השומר והשום עד להזהבה. מוסיפים את העגבניות והרסק, מערבבים ומוסיפים לימון כבוש, עגבניות מרוסקות, פפריקה ומים. מערבבים, מביאים לרתיחה ומבשלים כ-30 דקות. מתבלים.
- מפזרים את הבמיה על תבנית אפייה, מתיזים עליה את תרסיס השמן, מפזרים את המלח וצולים עד להשחמה קלה.
- כשהרוטב מסמיך, מוסיפים לסיר את עלי המנגולד, הבמיה והשמיר, מערבבים ומגישים לצד ממרח השעועית והחומוס.
אופן הכנה
- מחממים תנור ל - 200 מעלות, מרפדים תבנית בנייר אפייה. סוחטים את הלימון, חותכים את השומר לרצועות דקיקות, פורסים את השום, קוצצים את העגבניה.
- מפשירים קלות את השעועית הלבנה.
- מחממים את המים, חותכים גס את עלי הסלק בלי הגבעול, קוצצים את השמיר.
- מכינים את הממרח: שמים בקערת בלנדר את השעועית והחומוס, מוסיפים את המים וטוחנים עד לקבלת מרקם חלק. מוסיפים את הטחינה, מתבלים וממשיכים לטחון עד לקבלת משחה סמיכה במרקם של חומוס. מוציאים לצלחת הגשה עמוקה, יוצקים מיץ לימון ושמן זית, מוסיפים את הלימון הכבוש וגרגירי השעועית והחומוס.
- מכינים את הרוטב: מחממים שמן בסיר עמוק ומאדים את השומר והשום עד להזהבה. מוסיפים את העגבניות והרסק, מערבבים ומוסיפים לימון כבוש, עגבניות מרוסקות, פפריקה ומים. מערבבים, מביאים לרתיחה ומבשלים כ-30 דקות. מתבלים.
- מפזרים את הבמיה על תבנית אפייה, מתיזים עליה את תרסיס השמן, מפזרים את המלח וצולים עד להשחמה קלה.
- כשהרוטב מסמיך, מוסיפים לסיר את עלי המנגולד, הבמיה והשמיר, מערבבים ומגישים לצד ממרח השעועית והחומוס.
הערות
- ניתן לבשל את השעועית והחומוס גם מגרגרים יבשים שהושרו במים
הערות
- ניתן לבשל את השעועית והחומוס גם מגרגרים יבשים שהושרו במים
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן