-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 5403.8 קק״ל 5403.8 קק״לפחמימות 702.0 גרם 702.0 גרםשומן 228.0 גרם 228.0 גרםנתרן 8846.1 מ״ג 8846.1 מ״גחלבון 112.5 גרם 112.5 גרםסיבים תזונתיים 3.6 גרם 3.6 גרםשומן רווי 12.0 גרם 12.0 גרםכולסטרול 1524.6 מ״ג 1524.6 מ״גסידן 244.6 מ״ג 244.6 מ״גברזל 4.6 מ״ג 4.6 מ״גאשלגן 566.3 מ״ג 566.3 מ״גאבץ 3.9 מ״ג 3.9 מ״גסגור
-
מרכיבים16
-
הכנה 40 דק׳כולל 7 שעות ו-20 דק׳
-
קלוריות5404
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 5403.8 קק״ל 5403.8 קק״לפחמימות 702.0 גרם 702.0 גרםשומן 228.0 גרם 228.0 גרםנתרן 8846.1 מ״ג 8846.1 מ״גחלבון 112.5 גרם 112.5 גרםסיבים תזונתיים 3.6 גרם 3.6 גרםשומן רווי 12.0 גרם 12.0 גרםכולסטרול 1524.6 מ״ג 1524.6 מ״גסידן 244.6 מ״ג 244.6 מ״גברזל 4.6 מ״ג 4.6 מ״גאשלגן 566.3 מ״ג 566.3 מ״גאבץ 3.9 מ״ג 3.9 מ״גסגור
תראו איזה יופי – חסכנו לכם לנסוע לשדה התעופה, לעמוד בתורים, לטוס, להתגלגל עם המזוודות עד למלון ולחפש את הבריוש המושלם. איך אנחנו? כאלה מתחשבים! כל מה שאתם צריכים לעשות זה להכין את המתכון המושלם הזה של בריוש תפוחים עם וניל וקינמון, לעצום את העיניים ולקחת ביס – בתוך שנייה אתם כבר באייפל!
מרכיבים 16 | זמן הכנה 40 דק׳ | זמן כולל 7 שעות ו-20 דק׳ | קלוריות 5404 | כמות מנות 1 |
---|
מצרכים
מצרכים
בצק בריוש
-
3 1/2 כוסות קמח לחם
-
1 כף שמרים יבשים
-
1/2 כוס סוכר לבן
-
5 ביצים M
-
1 כף מלח דק
-
1 כף תמצית וניל
-
220 גרם חמאה קרהחתוכה לקוביות
מילוי תפוחים
-
7 יחידות תפוחי עץ גרני סמיטמקולפים וחתוכים לקוביות
-
1/2 כוס סוכר לבן
-
1 כף תמצית וניל
-
4 כפות דבש
-
1 כפית קינמון טחון
-
2 כפות קורנפלור
-
1/4 כוס חלב 3%
הברשה
-
1 ביצה Mטרופה
אופן הכנה
- מכינים את הבצק: לשים ביחד את כל מרכיבי הבצק מלבד החמאה הקרה במשך 3 דקות.
- מתחילים להוסיף את החמאה בהדרגה לבצק, עד שהיא נטמעת בבצק, תוך כדי שלשים אותו במשך 5 דקות.
- כשהבצק מוכן מעבירים אותו לקערה מקומחת ועוטפים בניילון נצמד. מתפיחים אותו במשך 4 שעות במקרר, ניתן להתפיח גם למשך לילה.
- מכינים את מלית התפוחים: מבשלים בסיר את התפוחים עם הסוכר, הקינמון, תמצית הווניל והדבש במשך 5 דקות.
- בקערה קטנה, מערבבים היטב את הקורנפלור עם החלב ומוסיפים לסיר עם התפוחים. ממשיכים לבשל למשך 2 דקות נוספות, מורידים מהאש ומצננים מעט.
- מרדדים את הבצק לעלה מלבני גדול, מפזרים את מלית התפוחים מעל, מגלגלים את הבצק לרולדה.
- באמצעות גלגלת, פורסים את הבצק עם התפוחים ל-20 חתיכות ומסדרים בתבנית עגולה עם נייר אפייה עגול הנמל. מתפיחים מכוסה כשעה.
- מחממים את התנור לחום של 180 מעלות.
- מברישים את המאפה בביצה ואופים במשך 30-40 דקות או עד להשחמה.
אופן הכנה
- מכינים את הבצק: לשים ביחד את כל מרכיבי הבצק מלבד החמאה הקרה במשך 3 דקות.
- מתחילים להוסיף את החמאה בהדרגה לבצק, עד שהיא נטמעת בבצק, תוך כדי שלשים אותו במשך 5 דקות.
- כשהבצק מוכן מעבירים אותו לקערה מקומחת ועוטפים בניילון נצמד. מתפיחים אותו במשך 4 שעות במקרר, ניתן להתפיח גם למשך לילה.
- מכינים את מלית התפוחים: מבשלים בסיר את התפוחים עם הסוכר, הקינמון, תמצית הווניל והדבש במשך 5 דקות.
- בקערה קטנה, מערבבים היטב את הקורנפלור עם החלב ומוסיפים לסיר עם התפוחים. ממשיכים לבשל למשך 2 דקות נוספות, מורידים מהאש ומצננים מעט.
- מרדדים את הבצק לעלה מלבני גדול, מפזרים את מלית התפוחים מעל, מגלגלים את הבצק לרולדה.
- באמצעות גלגלת, פורסים את הבצק עם התפוחים ל-20 חתיכות ומסדרים בתבנית עגולה עם נייר אפייה עגול הנמל. מתפיחים מכוסה כשעה.
- מחממים את התנור לחום של 180 מעלות.
- מברישים את המאפה בביצה ואופים במשך 30-40 דקות או עד להשחמה.
הכנתם את המתכון?
תגובות (12)
אצלי זה עוד בתנור אני מקווה שיצא טעים 😋 אבל כשקיפלתי הבצק נרטב מהמילוי והיה דביק יותר ממה שהוא היה לפני כי גם לפני זה היה נורא דביק וזה לא יצא כמו בתמונה
היי זהבה, זה הגיוני שהבצק נרטב, איך יצא בסוף?
מוסיפה תגובה, אפיתי את העוגה בתבנית 26 למשך 20 דקות .היא ממש לא נאפתה, שווה לבדוק שוב זמני אפייה.
היי עליזה, את צודקת בהחלט, מודים לך מאוד על עירור תשומת הלב. עדכנו את זמני האפייה.