עוגיות בעבע בתמר – המלכות העירקיות של פורים
- יהודית מורחיים
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 6714.2 קק״ל 6714.2 קק״לפחמימות 818.8 גרם 818.8 גרםשומן 365.3 גרם 365.3 גרםנתרן 8106.6 מ״ג 8106.6 מ״גחלבון 159.7 גרם 159.7 גרםסיבים תזונתיים 78.4 גרם 78.4 גרםשומן רווי 125.9 גרם 125.9 גרםכולסטרול 291.1 מ״ג 291.1 מ״גסידן 222.7 מ״ג 222.7 מ״גברזל 50.8 מ״ג 50.8 מ״גאשלגן 1183.9 מ״ג 1183.9 מ״גאבץ 48.5 מ״ג 48.5 מ״גסגור
-
מרכיבים13
-
הכנה 45 דק׳כולל שעה ו-45 דק׳
-
קלוריות6714
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 6714.2 קק״ל 6714.2 קק״לפחמימות 818.8 גרם 818.8 גרםשומן 365.3 גרם 365.3 גרםנתרן 8106.6 מ״ג 8106.6 מ״גחלבון 159.7 גרם 159.7 גרםסיבים תזונתיים 78.4 גרם 78.4 גרםשומן רווי 125.9 גרם 125.9 גרםכולסטרול 291.1 מ״ג 291.1 מ״גסידן 222.7 מ״ג 222.7 מ״גברזל 50.8 מ״ג 50.8 מ״גאשלגן 1183.9 מ״ג 1183.9 מ״גאבץ 48.5 מ״ג 48.5 מ״גסגור
עוגייה טעימה שמעלה בי זיכרונות ילדות מתוקים! בעאבע בתמר מזכירה את חג פורים של משלוח המנות ואת יום כיפורים בעת שבירת הצום.
בעאבע בתמר היא עוגייה ממולאת בתמרים, שמזכירה לי את השכנים מתקופת ילדותי שהיו מכינים את העוגיות הנהדרות האלו ומכבדים את כולנו.
דודה שלי שרה, הייתה מכינה את העוגיות האלו ושולחת לנו אותן במשלוח מנות מיוחד מלא בדברי מתיקה מיוחדים. אבל את העוגייה הממולאת בתמרים אני הכי זוכרת ואוהבת. כנראה המראה הזהוב שלה והשומשום שמעליה.
לפעמים עוברים בנו זיכרונות טובים, זיכרונות נוסטלגיים וגעגועים לעבר!!! געגועים לאנשים שאהבנו מאוד. וזה מה שהעוגיות האלו גורמות לי להרגיש.
חברים יקרים!! מאחלת לכם ולכל בני ביתכם שנה טובה וגמר חתימה טובה♥♥♥
מרכיבים 13 | זמן הכנה 45 דק׳ | זמן כולל שעה ו-45 דק׳ | קלוריות 6714 | כמות מנות 1 |
---|
מצרכים
מצרכים
-
1 ק"ג קמח לבן
-
50 גרם שמרים יבשים
-
2 כפות סוכר לבן
-
1 כף מלח דק
-
2 כוסות מים פושרים
-
1 כפית חוויאג’לאפיה (לא למרק) קונים בחנות תבלינים
-
200גרם או 1 חבילה מרגרינהרכה
-
1/2 כוס שמן קנולה
מילוי
-
1 חבילה תמרים מגולענים בוואקום
-
4 כפות שמן קנולה
-
1 קורט קינמון טחון
אופן הכנה
- מכינים את הבצק: בקערה גדולה מנפים את הקמח, מוסיפים מעל את השמרים ומערבבים. מוסיפים את הסוכר והחוויאג’ ומערבבים.
- מוסיפים את המרגרינה המומסת ואת השמן תוך כדי ערבוב. מוסיפים את המלח ומערבבים.
- מוסיפים את המים בהדרגה ולשים עד שנוצר בצק אחיד (אם הבצק מעט יבש או לא התאחד, אפשר להוסיף עוד קצת מים). ממשיכים ללוש עד אשר מתקבל בצק חלק ונעים לעבודה.
- מכניסים את הבצק לקערה ומכסים בניילון נצמד. מתפיחים כשעה.
- מכינים את המילוי: חותכים את התמרים לריבועים ומניחים בסיר, מוסיפים את השמן.
- מרככים את התמרים על אש נמוכה-בינונית בתנועות ערבוב, רצוי עם כף מעץ. לאחר שהתערובת התרככה, מכבים את האש. אם התערובת נשארת יבשה אפשר להוסיף עוד קצת שמן.
- מכינים את העוגיות: קורצים חתיכות מהבצק ויוצרים עגולים. חשוב שהבצק יהיה מכוסה כל הזמן במגבת. משמנים מידי פעם את משטח העבודה.
- משטחים כל עיגול בצק עם מערוך. בעזרת כפית מניחים בכל אמצע עיגול ממלית התמרים, סוגרים את העגול כמו סוכריה ומשטחים בידיים משומנות.
- אפשר לשטח עם מערוך או עם כפות הידיים. מניחים את העוגיות בתבנית עם נייר אפיה. לא לצופף את העוגיות.
- מורחים על העוגיות ביצה טרופה ופזרים מעל שומשום.
- מתפיחים את העוגיות עוד כעשר דקות.
- מחממים תנור לחום של 180 מעלות.
- מחוררים את העוגיות במזלג, פעמיים בחלק העליון.
מחוררים במזלג לפני שמכניסים לתנור (צילום: יהודית מורחיים) - מכניסים לתנור ואופים כ- 10-14 דקות (לא לייבש את העוגיות לגמרי).
- מוציאים מהתנור ומצננים היטב! לפני שמכניסים לקופסא אטומה (אם יישאר משהו בכלל).
- אם נשאר לכם בצק אפשר לפתוח כל עיגול בצק קטן, למרוח בממרח שוקולד ולגלגל לצורת קרואסון.
לתה או לקפה גם טעים וגם יפה: כדורים של פירות יבשים ובוטנים
הנשנוש הכי טעים ליד הקפה: עוגיות טחינה
אופן הכנה
- מכינים את הבצק: בקערה גדולה מנפים את הקמח, מוסיפים מעל את השמרים ומערבבים. מוסיפים את הסוכר והחוויאג’ ומערבבים.
- מוסיפים את המרגרינה המומסת ואת השמן תוך כדי ערבוב. מוסיפים את המלח ומערבבים.
- מוסיפים את המים בהדרגה ולשים עד שנוצר בצק אחיד (אם הבצק מעט יבש או לא התאחד, אפשר להוסיף עוד קצת מים). ממשיכים ללוש עד אשר מתקבל בצק חלק ונעים לעבודה.
- מכניסים את הבצק לקערה ומכסים בניילון נצמד. מתפיחים כשעה.
- מכינים את המילוי: חותכים את התמרים לריבועים ומניחים בסיר, מוסיפים את השמן.
- מרככים את התמרים על אש נמוכה-בינונית בתנועות ערבוב, רצוי עם כף מעץ. לאחר שהתערובת התרככה, מכבים את האש. אם התערובת נשארת יבשה אפשר להוסיף עוד קצת שמן.
- מכינים את העוגיות: קורצים חתיכות מהבצק ויוצרים עגולים. חשוב שהבצק יהיה מכוסה כל הזמן במגבת. משמנים מידי פעם את משטח העבודה.
- משטחים כל עיגול בצק עם מערוך. בעזרת כפית מניחים בכל אמצע עיגול ממלית התמרים, סוגרים את העגול כמו סוכריה ומשטחים בידיים משומנות.
- אפשר לשטח עם מערוך או עם כפות הידיים. מניחים את העוגיות בתבנית עם נייר אפיה. לא לצופף את העוגיות.
- מורחים על העוגיות ביצה טרופה ופזרים מעל שומשום.
- מתפיחים את העוגיות עוד כעשר דקות.
- מחממים תנור לחום של 180 מעלות.
- מחוררים את העוגיות במזלג, פעמיים בחלק העליון.
מחוררים במזלג לפני שמכניסים לתנור (צילום: יהודית מורחיים) - מכניסים לתנור ואופים כ- 10-14 דקות (לא לייבש את העוגיות לגמרי).
- מוציאים מהתנור ומצננים היטב! לפני שמכניסים לקופסא אטומה (אם יישאר משהו בכלל).
- אם נשאר לכם בצק אפשר לפתוח כל עיגול בצק קטן, למרוח בממרח שוקולד ולגלגל לצורת קרואסון.
לתה או לקפה גם טעים וגם יפה: כדורים של פירות יבשים ובוטנים
הנשנוש הכי טעים ליד הקפה: עוגיות טחינה