גרנולה ביתית טבעונית עם שוקולד
מה לקנות אם אפשר להכין בבית? שי-לי ליפא עם מתכון טעים במיוחד של גרנולה ביתית טבעונית עם שוקולד, אגוזים ופירות יבשים. מושלמת למוזלי של הבוקר
מה לקנות אם אפשר להכין בבית? שי-לי ליפא עם מתכון טעים במיוחד של גרנולה ביתית טבעונית עם שוקולד, אגוזים ופירות יבשים. מושלמת למוזלי של הבוקר
- שי-לי ליפא
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים
קלוריות 262.7 קק״ל 4728.6 קק״לפחמימות 29.6 גרם 532.9 גרםשומן 14.7 גרם 263.8 גרםנתרן 3.4 מ״ג 62.0 מ״גחלבון 4.5 גרם 80.5 גרםסיבים תזונתיים 1.6 גרם 28.8 גרםשומן רווי 6.2 גרם 111.7 גרםכולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסידן 13.4 מ״ג 241.9 מ״גברזל 0.5 מ״ג 9.1 מ״גאשלגן 76.4 מ״ג 1374.3 מ״גאבץ 0.7 מ״ג 12.5 מ״גסגור
-
מרכיבים8
-
הכנה 10 דק׳כולל 40 דק׳
-
קלוריות263
-
רמת קושי:בינונית
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים
קלוריות 262.7 קק״ל 4728.6 קק״לפחמימות 29.6 גרם 532.9 גרםשומן 14.7 גרם 263.8 גרםנתרן 3.4 מ״ג 62.0 מ״גחלבון 4.5 גרם 80.5 גרםסיבים תזונתיים 1.6 גרם 28.8 גרםשומן רווי 6.2 גרם 111.7 גרםכולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסידן 13.4 מ״ג 241.9 מ״גברזל 0.5 מ״ג 9.1 מ״גאשלגן 76.4 מ״ג 1374.3 מ״גאבץ 0.7 מ״ג 12.5 מ״גסגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 8 | זמן הכנה 10 דק׳ | זמן כולל 40 דק׳ | קלוריות 263 | כמות מנות 18 |
---|
מצרכים
מצרכים
-
100 גרם שמן קוקוס
-
1/2כוס או 100 גרם סוכר חום
-
1/4 כוס סירופ מייפל
-
4כוסות או 400 גרם שיבולת שועל עבה
-
1 1/2כוסות או 150 גרם אגוזי פקאן
-
2 כפות אבקת קקאו
-
1/2 כוס שבבי קוקוס
-
1/2 כוס חמוציות מיובשות
אופן הכנה
- מחממים תנור לטמפרטורה של 170 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה.
- מחממים בסיר קטן שמן קוקוס, סוכר וסירופ מייפל או סילאן על להבה נמוכה-בינונית תוך כדי בחישה עד שהסוכר נמס לגמרי. מביאים לסף רתיחה ומסירים מהלהבה.
- מערבבים שיבולת שועל, אגוזים ואבקת קקאו בקערה (את הפירות המיובשים שומרים לסוף, אחרי האפייה). יוצקים את תערובת השמן על תערובת השיבולת שועל ומערבבים היטב.
- מפזרים באופן שווה בתבנית.
- אופים 30-25 דקות תוך ערבוב כל 10 דקות עד שהאגוזים זהובים (קשה להבחין האם השיבולת שועל כבר זהובה בגלל צבע הקקאו). מצננים היטב.
- מפוררים בידיים את הגרנולה, מוסיפים פירות מיובשים ומערבבים.
- שומרים בצנצנת אטומה מחוץ למקרר עד שבועיים או במקרר עד חודשיים.
אופן הכנה
- מחממים תנור לטמפרטורה של 170 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה.
- מחממים בסיר קטן שמן קוקוס, סוכר וסירופ מייפל או סילאן על להבה נמוכה-בינונית תוך כדי בחישה עד שהסוכר נמס לגמרי. מביאים לסף רתיחה ומסירים מהלהבה.
- מערבבים שיבולת שועל, אגוזים ואבקת קקאו בקערה (את הפירות המיובשים שומרים לסוף, אחרי האפייה). יוצקים את תערובת השמן על תערובת השיבולת שועל ומערבבים היטב.
- מפזרים באופן שווה בתבנית.
- אופים 30-25 דקות תוך ערבוב כל 10 דקות עד שהאגוזים זהובים (קשה להבחין האם השיבולת שועל כבר זהובה בגלל צבע הקקאו). מצננים היטב.
- מפוררים בידיים את הגרנולה, מוסיפים פירות מיובשים ומערבבים.
- שומרים בצנצנת אטומה מחוץ למקרר עד שבועיים או במקרר עד חודשיים.
הערות
- מנת גרנולה = 50 גרם
- אפשר להחליף את סירופ המייפל בסילאן
הערות
- מנת גרנולה = 50 גרם
- אפשר להחליף את סירופ המייפל בסילאן
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן
תגובה (1)
האם ניתן להחליף את הסוכר בדבש? ובאיזו כמות?