היישר מגאורגיה המושלגת, מרק שעועית חורפי ומזין של ג’אנה חן
- ג'אנה חן
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 72.9 קק״ל 437.6 קק״לפחמימות 10.6 גרם 63.9 גרםשומן 3.8 גרם 22.8 גרםנתרן 1047.3 מ״ג 6283.7 מ״גחלבון 2.3 גרם 13.7 גרםסיבים תזונתיים 1.9 גרם 11.6 גרםשומן רווי 0.2 גרם 1.4 גרםכולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסידן 43.8 מ״ג 262.9 מ״גברזל 1.6 מ״ג 9.4 מ״גאשלגן 347.5 מ״ג 2084.9 מ״גאבץ 0.4 מ״ג 2.4 מ״גסגור
-
מרכיבים15
-
הכנה 15 דק׳כולל 24 שעות
-
קלוריות73
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 72.9 קק״ל 437.6 קק״לפחמימות 10.6 גרם 63.9 גרםשומן 3.8 גרם 22.8 גרםנתרן 1047.3 מ״ג 6283.7 מ״גחלבון 2.3 גרם 13.7 גרםסיבים תזונתיים 1.9 גרם 11.6 גרםשומן רווי 0.2 גרם 1.4 גרםכולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסידן 43.8 מ״ג 262.9 מ״גברזל 1.6 מ״ג 9.4 מ״גאשלגן 347.5 מ״ג 2084.9 מ״גאבץ 0.4 מ״ג 2.4 מ״גסגור
אני מאוהבי החורף וזה מכמה סיבות. חוץ מזה שאני מאד אוהבת כפפות וכובעים, אני אוהבת לבשל ולאפות בחורף, אני אוהבת את האוכל החם של החורף את חום התנור המפיץ גם ריח בכל הבית, וגם את האדים והריחות שעולים מהסירים ועוטפים את הבית.
מרק שעועית הוא אחד המאכלים המפורסמים ביותר בגאורגיה. אין אשה בגאורגיה שלא תדבר על מרק השעועית שלה בגאווה גדולה.
אם מופצת שמועה בגאורגיה על מסעדה שבה מכינים מרק שעועית טוב, היא תתמלא בעולים לרגל שיבואו רק בשביל המתכון המופלא הזה. כך היה גם כשאני ביקרתי בגאורגיה. למרות השלג הנערם בצידי הכביש, שכבר הגיע לגובה של מטר, לא הפריע לי שום מכשול כדי להגיע למקום הקסום בו מבשלים את מרק השעועית המדובר.
ביום שחזרתי הביתה עוד לפני שפרקתי את המזוודה העמדתי סיר מרק שעועית אדומה על האש.
[מצרפת תמונות מהמסע הזה]
באהבה גדולה חולקת עמכם את המתכון שלי למרק שעועית גאורגי מקורי!
מרכיבים 15 | זמן הכנה 15 דק׳ | זמן כולל 24 שעות | קלוריות 73 | כמות מנות 6 |
---|
מצרכים
מצרכים
מרק
-
1/2 ק"ג שעועית אדומה
-
2 ליטר מים חמיםמים חמים להשריה בכמות שמכסה את השעועית ועוד 20 ס״מ
-
2 ליטר מים חמיםלבישול. ועוד במידת הצורך
-
1 בצל גדולקצוץ דק
-
2 שיני שום
-
50 גרם אגוזי מלךטחונים דק
-
1/2 צרור פטרוזיליה
-
2 כפות רסק עגבניותבאיכות טובה
-
1 כפית פלפל שחור גרוס
-
2 כפיות מלח דקאו לפי הטעם
-
1 פלפל צ’ילי אדום בינוניקצוץ דק
-
1 כפית זרעי כוסברהקלויים
-
2 כפיות כוסברהטחונים
אופן הכנה
- משרים את השעועית במים חמים לפחות שעתיים (אפשר גם כל הלילה).
- מסננים את השעועית מהמים ומוסיפים מי ברז טריים עד שהמים מכסים את השעועית + 10 ס״מ נוספים.
- מבשלים על אש נמוכה כשעה ומוסיפים את הבצל. ממשיכים לבשל על אש נמוכה עד שהשעועית מתרככת לחלוטין (עוד כשעה בערך).
- מוסיפים שום, אגוזים, פטרוזיליה, רסק עגבניות, פלפל, מלח, הפלפל חריף, גרגרי כוסברה וזרעי כוסברה טחונים. מערבבים וממשיכים לבשל עוד חצי שעה.
- מוודאים שלא חסרים מים בסיר ומוסיפים בהתאם במהלך הבישול.
- כשהתהליך הבישול הושלם מועכים את השעועית עם מועך ידני תוך כדי בישול על אש נמוכה. רוב השעועית צריכה להיות מרוסקת למרקם נכון של המרק.
- טועמים ומתקנים טעמים.
- מגישים חם מאד עם לחם ובצל ירוק.
אופן הכנה
- משרים את השעועית במים חמים לפחות שעתיים (אפשר גם כל הלילה).
- מסננים את השעועית מהמים ומוסיפים מי ברז טריים עד שהמים מכסים את השעועית + 10 ס״מ נוספים.
- מבשלים על אש נמוכה כשעה ומוסיפים את הבצל. ממשיכים לבשל על אש נמוכה עד שהשעועית מתרככת לחלוטין (עוד כשעה בערך).
- מוסיפים שום, אגוזים, פטרוזיליה, רסק עגבניות, פלפל, מלח, הפלפל חריף, גרגרי כוסברה וזרעי כוסברה טחונים. מערבבים וממשיכים לבשל עוד חצי שעה.
- מוודאים שלא חסרים מים בסיר ומוסיפים בהתאם במהלך הבישול.
- כשהתהליך הבישול הושלם מועכים את השעועית עם מועך ידני תוך כדי בישול על אש נמוכה. רוב השעועית צריכה להיות מרוסקת למרקם נכון של המרק.
- טועמים ומתקנים טעמים.
- מגישים חם מאד עם לחם ובצל ירוק.