-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 6386.4 קק״ל 6386.4 קק״לפחמימות 687.0 גרם 687.0 גרםשומן 373.7 גרם 373.7 גרםנתרן 1504.8 מ״ג 1504.8 מ״גחלבון 82.2 גרם 82.2 גרםסיבים תזונתיים 9.0 גרם 9.0 גרםשומן רווי 148.8 גרם 148.8 גרםכולסטרול 1300.8 מ״ג 1300.8 מ״גסידן 417.1 מ״ג 417.1 מ״גברזל 7.0 מ״ג 7.0 מ״גאשלגן 668.7 מ״ג 668.7 מ״גאבץ 5.6 מ״ג 5.6 מ״גסגור
-
מרכיבים16
-
הכנה 35 דק׳כולל 4 שעות
-
קלוריות6386
-
רמת קושי:בינונית
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 6386.4 קק״ל 6386.4 קק״לפחמימות 687.0 גרם 687.0 גרםשומן 373.7 גרם 373.7 גרםנתרן 1504.8 מ״ג 1504.8 מ״גחלבון 82.2 גרם 82.2 גרםסיבים תזונתיים 9.0 גרם 9.0 גרםשומן רווי 148.8 גרם 148.8 גרםכולסטרול 1300.8 מ״ג 1300.8 מ״גסידן 417.1 מ״ג 417.1 מ״גברזל 7.0 מ״ג 7.0 מ״גאשלגן 668.7 מ״ג 668.7 מ״גאבץ 5.6 מ״ג 5.6 מ״גסגור
שימו לב: אמנם מדובר כאן במתכון של עוגת גבינה בחושה, אך היא אוורירית בטירוף! המסקרפונה משולבת גם בתוך העוגה וגם בקרם, ויחד עם הדבש, מעניקה לעוגה מרקם רך וטעם שמימי.
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 16 | זמן הכנה 35 דק׳ | זמן כולל 4 שעות | קלוריות 6386 | כמות מנות 1 |
---|
מצרכים
מצרכים
עוגה
-
3/4 כוס שמן זית עדין
-
160 גרם גבינת מסקרפונה
-
4 ביצים M
-
1 כוס סוכר לבן
-
2/3 כוס דבש
-
2 כפות מיץ לימון
-
2 שקיות סוכר וניל
-
1/4 כפית מלח דק
-
2 1/4 כוסות קמח לבן
-
1 כפית אבקת אפייה
-
1 כפית אבקת סודה לשתייה
קרם
-
80 גרם גבינת מסקרפונה
-
1 מיכל שמנת מתוקה להקצפה יטבתה 32%
-
2 כפות סוכר לבן
הגשה
-
קצוצים
אופן הכנה
- מחממים תנור לחום של 180 מעלות ומשמנים את התבנית. מרפדים את שולי התבנית בנייר אפייה כך שיעבור ב-5 ס”מ את גובה התבנית.
- מכינים את העוגה: שמים במעבד המזון את שמן הזית העדין, המסקרפונה, הביצים, הסוכר, הדבש, הלימון, סוכר הווניל והמלח ומעבדים במשך 4-5 דקות עד שהבלילה אחידה ואוורירית. מוסיפים את הקמח, אבקת האפייה ואבקת הסודה לשתייה ומעבדים עד שהבלילה אחידה. חשוב לא להמשיך לעבד מעבר לשלב איחוד הבלילה.
- מעבירים את הבלילה לתבנית המרופדת ואופים במשך 50-60 דקות, עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא נקי. מומלץ לבדוק לאחר 20 דקות אם העוגה השחימה ובמידה וכן, מניחים נייר כסף על גבי העוגה, על מנת שתמשיך לאפות אך לא תשחים מדי.
- בסיום האפייה מצננים את העוגה לחלוטין.
- מכינים את הקרם: מקציפים את מרכיבי הקרם לקצפת יציבה.
- בונים את שכבות העוגה: חוצים את העוגה לרוחבה ומורחים את הקרם על פני שני החצאים. מניחים זה על זה, בוזקים מעל העוגה את הפיסטוק, מזלפים מעט דבש ומגישים או מאחסנים במקרר עד ההגשה.
אופן הכנה
- מחממים תנור לחום של 180 מעלות ומשמנים את התבנית. מרפדים את שולי התבנית בנייר אפייה כך שיעבור ב-5 ס”מ את גובה התבנית.
- מכינים את העוגה: שמים במעבד המזון את שמן הזית העדין, המסקרפונה, הביצים, הסוכר, הדבש, הלימון, סוכר הווניל והמלח ומעבדים במשך 4-5 דקות עד שהבלילה אחידה ואוורירית. מוסיפים את הקמח, אבקת האפייה ואבקת הסודה לשתייה ומעבדים עד שהבלילה אחידה. חשוב לא להמשיך לעבד מעבר לשלב איחוד הבלילה.
- מעבירים את הבלילה לתבנית המרופדת ואופים במשך 50-60 דקות, עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא נקי. מומלץ לבדוק לאחר 20 דקות אם העוגה השחימה ובמידה וכן, מניחים נייר כסף על גבי העוגה, על מנת שתמשיך לאפות אך לא תשחים מדי.
- בסיום האפייה מצננים את העוגה לחלוטין.
- מכינים את הקרם: מקציפים את מרכיבי הקרם לקצפת יציבה.
- בונים את שכבות העוגה: חוצים את העוגה לרוחבה ומורחים את הקרם על פני שני החצאים. מניחים זה על זה, בוזקים מעל העוגה את הפיסטוק, מזלפים מעט דבש ומגישים או מאחסנים במקרר עד ההגשה.
בשיתוף עם יד מרדכי
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן