הכל במחבת: כרעי עוף עם רוטב קוקוס וחמאת בוטנים
כרעי עוף עסיסיים בלי תנור! מתכון לעוף מטוגן במחבת עם רוטב סמיך ועשיר בטעמים של קרם קוקוס וחמאת בוטנים שמגישים מעל אורז לבן ועלי כוסברה קצוצים
כרעי עוף עסיסיים בלי תנור! מתכון לעוף מטוגן במחבת עם רוטב סמיך ועשיר בטעמים של קרם קוקוס וחמאת בוטנים שמגישים מעל אורז לבן ועלי כוסברה קצוצים
- מערכת Foody
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 760.0 קק״ל 3039.9 קק״לפחמימות 322.1 גרם 1288.5 גרםשומן 334.8 גרם 1339.1 גרםנתרן 1337.3 מ״ג 5349.1 מ״גחלבון 307.8 גרם 1231.0 גרםסיבים תזונתיים 300.8 גרם 1203.2 גרםשומן רווי 313.6 גרם 1254.6 גרםכולסטרול 297.5 מ״ג 1190.0 מ״גסידן 349.3 מ״ג 1397.3 מ״גברזל 300.8 מ״ג 1203.2 מ״גאשלגן 889.4 מ״ג 3557.5 מ״גאבץ 299.0 מ״ג 1196.1 מ״גסגור
-
מרכיבים17
-
הכנה 30 דק׳כולל שעה ו-20 דק׳
-
קלוריות760
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 760.0 קק״ל 3039.9 קק״לפחמימות 322.1 גרם 1288.5 גרםשומן 334.8 גרם 1339.1 גרםנתרן 1337.3 מ״ג 5349.1 מ״גחלבון 307.8 גרם 1231.0 גרםסיבים תזונתיים 300.8 גרם 1203.2 גרםשומן רווי 313.6 גרם 1254.6 גרםכולסטרול 297.5 מ״ג 1190.0 מ״גסידן 349.3 מ״ג 1397.3 מ״גברזל 300.8 מ״ג 1203.2 מ״גאשלגן 889.4 מ״ג 3557.5 מ״גאבץ 299.0 מ״ג 1196.1 מ״גסגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 17 | זמן הכנה 30 דק׳ | זמן כולל שעה ו-20 דק׳ | קלוריות 760 | כמות מנות 4 |
---|
מצרכים
מצרכים
עוף
רוטב
-
1 כף שמן קנולה
-
1 כפית שמן שומשוםמזרח מערבשל מזרח ומערב
-
1 בצל קטןקצוץ דק
-
3 שיני שוםכתושות
-
של מזרח ומערב
-
120מ"ל או 1/2 כוס חמאת בוטנים חלקהמומסת
-
240מ"ל או 1 כוס עגבניות מרוסקות
-
2 כפות סוכר חום
-
1 כפית מלח דק
-
1/4 כפית פלפל שחור טחון
-
1 כפית כמון טחון
הגשה
-
קצוצה
אופן הכנה
- מכינים את העוף: מחממים את השמן במחבת.
- מתבלים את הכרעיים ומטגנים משני הצדדים עד הזהבה קלה (חצי טיגון כיוון שהעוף ימשיך להתבשל ברוטב).
- מוציאים מהמחבת אל צלחת.
- מכינים את הרוטב: באותה המחבת מחממים את שני סוגי השמן ומזהיבים את הבצל והשום.
- מוסיפים את קרם הקוקוס, חמאת הבוטנים, העגבניות המרוסקות והתבלינים, מערבבים ומביאים לרתיחה.
- טועמים ומתקנים תיבול.
- מחזירים למחבת את הכרעיים, מכניסים לתוך הרוטב ומכסים אותם ברוטב בעזרת כף עץ.
- מנמיכים את הלהבה, מכסים את המחבת ומבשלים את העוף במשך 20 דקות.
- הופכים את הכרעיים לצד השני וממשיכים לבשל עוד 10 דקות.
- מפזרים כוסברה ומגישים מעל אורז לבן.
אופן הכנה
- מכינים את העוף: מחממים את השמן במחבת.
- מתבלים את הכרעיים ומטגנים משני הצדדים עד הזהבה קלה (חצי טיגון כיוון שהעוף ימשיך להתבשל ברוטב).
- מוציאים מהמחבת אל צלחת.
- מכינים את הרוטב: באותה המחבת מחממים את שני סוגי השמן ומזהיבים את הבצל והשום.
- מוסיפים את קרם הקוקוס, חמאת הבוטנים, העגבניות המרוסקות והתבלינים, מערבבים ומביאים לרתיחה.
- טועמים ומתקנים תיבול.
- מחזירים למחבת את הכרעיים, מכניסים לתוך הרוטב ומכסים אותם ברוטב בעזרת כף עץ.
- מנמיכים את הלהבה, מכסים את המחבת ומבשלים את העוף במשך 20 דקות.
- הופכים את הכרעיים לצד השני וממשיכים לבשל עוד 10 דקות.
- מפזרים כוסברה ומגישים מעל אורז לבן.
בשיתוף עם מזרח מערב
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
תגובות (5)
אפשר עם חזה עוף?
הי רעות. אפשר להשתמש בחזה עוף
אפשר הצעה לצמחוניים? במה כדאי להחליף? בכרובית או בטופו?
כן אפשר בהחלט להחליף לירק שאוהבים או טופו.
העיקר שיצא טעים 🙂