-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 526.5 קק״ל 3159.2 קק״לפחמימות 41.6 גרם 249.4 גרםשומן 36.1 גרם 216.8 גרםנתרן 788.7 מ״ג 4732.2 מ״גחלבון 37.2 גרם 223.4 גרםסיבים תזונתיים 11.2 גרם 67.0 גרםשומן רווי 15.8 גרם 94.6 גרםכולסטרול 133.8 מ״ג 802.9 מ״גסידן 64.8 מ״ג 388.9 מ״גברזל 13.0 מ״ג 78.0 מ״גאשלגן 607.4 מ״ג 3644.4 מ״גאבץ 14.6 מ״ג 87.7 מ״גסגור
-
מרכיבים29
-
הכנה 15 דק׳כולל שעה ו-5 דק׳
-
קלוריות527
-
רמת קושי:בינונית
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 526.5 קק״ל 3159.2 קק״לפחמימות 41.6 גרם 249.4 גרםשומן 36.1 גרם 216.8 גרםנתרן 788.7 מ״ג 4732.2 מ״גחלבון 37.2 גרם 223.4 גרםסיבים תזונתיים 11.2 גרם 67.0 גרםשומן רווי 15.8 גרם 94.6 גרםכולסטרול 133.8 מ״ג 802.9 מ״גסידן 64.8 מ״ג 388.9 מ״גברזל 13.0 מ״ג 78.0 מ״גאשלגן 607.4 מ״ג 3644.4 מ״גאבץ 14.6 מ״ג 87.7 מ״גסגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 29 | זמן הכנה 15 דק׳ | זמן כולל שעה ו-5 דק׳ | קלוריות 527 | כמות מנות 6 |
---|
מצרכים
מצרכים
קציצות
-
500 גרם בשר בקר טחון
-
1 בצל קטןקצוץ דק
-
3 שיני שוםכתושות
-
1/2 צרור פטרוזיליה
-
1/4 כוס שמן זית
-
1 ביצה L
-
4 כפות פירורי לחם
-
1 כפית מלח דק
-
1/2 כפית פלפל שחור טחון
-
1 כפית בהרט
-
1 כפית פפריקה מתוקה
רוטב
-
2 כפות שמן קנולה
-
1 בצלקצוץ
-
3 שיני שוםכתושות
-
1/2 כוס עגבניות מיובשותחתוכות לקוביות קטנות
-
1 בקבוק פאסאטה עגבניות
-
1 כף גדושה רסק עגבניות
-
3 כוסות מים רותחיםאו ציר
-
1 כפית אורגנו יבש
-
1/2 כפית בהרט
-
1 כפית פפריקה מתוקה
-
1 כפית גדושה סוכר לבןאו סילאן
-
1 1/2 כוסות אורז בסמטי
הגשה
-
קצוצה
אופן הכנה
- מכינים את הקציצות: מכניסים את כל המרכיבים לקערה גדולה ומערבבים לתערובת אחידה ודביקה. אם התערובת נוזלית מדי, מוסיפים עוד קצת פירורי לחם.
- בעזרת ידיים רטובות יוצרים כ-20 קציצות עגולות בגודל כדור טניס ומסדרים אותן בתוך תבנית מרופדת בסנו סושי- נייר אפייה טבעי.
- מניילנים בסנו סושי- ניילון נצמד ומעבירים להתייצבות במקרר בזמן שמכינים את הרוטב.
- מכינים את הרוטב: מחממים שמן זית במחבת רחבה (סוטאז’) ומטגנים את הבצל תוך כדי ערבוב עד להזהבה יפה.
- מוסיפים למחבת את השום והעגבניות המיובשות, מערבבים וממשיכים לטגן במשך דקה.
- שופכים לסיר גם את רוטב העגבניות, רסק העגבניות והמים, מערבבים ומביאים לרתיחה.
- מתבלים, מערבבים, מנמיכים את הלהבה ומבשלים במשך 2-3 דקות נוספות.
- בשלב זה מוסיפים את הקציצות לתוך הרוטב, מכסים במכסה ומבשלים במשך 30 דקות.
- מוסיפים לרוטב את האורז ומכסים אותו בעדינות ברוטב מכל הצדדים. אם אין מספיק נוזלים, מוסיפים עוד קצת מים רותחים.
- מכסים ומבשלים במשך 15-20 דקות, או עד שהאורז רך ומוכן.
- מפזרים פטרוזיליה ומגישים מיד.
אופן הכנה
- מכינים את הקציצות: מכניסים את כל המרכיבים לקערה גדולה ומערבבים לתערובת אחידה ודביקה. אם התערובת נוזלית מדי, מוסיפים עוד קצת פירורי לחם.
- בעזרת ידיים רטובות יוצרים כ-20 קציצות עגולות בגודל כדור טניס ומסדרים אותן בתוך תבנית מרופדת בסנו סושי- נייר אפייה טבעי.
- מניילנים בסנו סושי- ניילון נצמד ומעבירים להתייצבות במקרר בזמן שמכינים את הרוטב.
- מכינים את הרוטב: מחממים שמן זית במחבת רחבה (סוטאז’) ומטגנים את הבצל תוך כדי ערבוב עד להזהבה יפה.
- מוסיפים למחבת את השום והעגבניות המיובשות, מערבבים וממשיכים לטגן במשך דקה.
- שופכים לסיר גם את רוטב העגבניות, רסק העגבניות והמים, מערבבים ומביאים לרתיחה.
- מתבלים, מערבבים, מנמיכים את הלהבה ומבשלים במשך 2-3 דקות נוספות.
- בשלב זה מוסיפים את הקציצות לתוך הרוטב, מכסים במכסה ומבשלים במשך 30 דקות.
- מוסיפים לרוטב את האורז ומכסים אותו בעדינות ברוטב מכל הצדדים. אם אין מספיק נוזלים, מוסיפים עוד קצת מים רותחים.
- מכסים ומבשלים במשך 15-20 דקות, או עד שהאורז רך ומוכן.
- מפזרים פטרוזיליה ומגישים מיד.
בשיתוף עם סנו-סושי
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן
תגובות (18)
במרכיבים של הקציצות רשום 1 בהרת.1 מה? כפית? כף?
היי לימור, תודה שהסבת את תשומת ליבנו לטעות במתכון. היא תוקנה והכוונה לכפית. בהצלחה ושתפי אותנו איך יצא!
חייבים את העגבניות המיובשות ?
היי אור, כמובן שזו תוספת לפי הטעם ולא חובה. ספר לנו איך יצא!