קרין גורן חוזרת לשנות ה-90 עם זיווה, מאפה גבינות מלוח שכולם אוהבים
- קרין גורן
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים
קלוריות 813.6 קק״ל 3254.5 קק״לפחמימות 58.4 גרם 233.7 גרםשומן 53.4 גרם 213.7 גרםנתרן 1196.9 מ״ג 4787.4 מ״גחלבון 24.1 גרם 96.5 גרםסיבים תזונתיים 0.0 גרם 0.0 גרםשומן רווי 23.4 גרם 93.5 גרםכולסטרול 159.0 מ״ג 635.8 מ״גסידן 78.9 מ״ג 315.4 מ״גברזל 0.5 מ״ג 2.0 מ״גאשלגן 124.8 מ״ג 499.0 מ״גאבץ 0.4 מ״ג 1.4 מ״גסגור
-
מרכיבים14
-
הכנה 20 דק׳כולל 50 דק׳
-
קלוריות814
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים
קלוריות 813.6 קק״ל 3254.5 קק״לפחמימות 58.4 גרם 233.7 גרםשומן 53.4 גרם 213.7 גרםנתרן 1196.9 מ״ג 4787.4 מ״גחלבון 24.1 גרם 96.5 גרםסיבים תזונתיים 0.0 גרם 0.0 גרםשומן רווי 23.4 גרם 93.5 גרםכולסטרול 159.0 מ״ג 635.8 מ״גסידן 78.9 מ״ג 315.4 מ״גברזל 0.5 מ״ג 2.0 מ״גאשלגן 124.8 מ״ג 499.0 מ״גאבץ 0.4 מ״ג 1.4 מ״גסגור
כשהייתי נערה היינו אוכלים המון במסעדת “נרגילה” במרכז הכרמל בחיפה. היינו נפגשים שם חברים של ההורים וחוגגים על “פאטוט”, מלאווח וכמובן זיווה (או חצי זיווה, לילדים). כשאני מכינה את הזיוות האלה בבית, אני ישר רוצה “כמו בנאפיס” גם רסק וסחוג וביצה קשה ליד. ואם אפשר, גם את השיר “זיווה” הבלתי חינוכי בעליל של פוליאנה פרנק ברקע. למלית הגבינה אפשר להוסיף עגבניות מיובשות, פטריות או תפוחי אדמה (כל מה שהייתם אוהבים בבורקס או על הפיצה שלכם)- אני הכי אוהבת את תוספת הזיתים, שגדלתי עליה.
מרכיבים 14 | זמן הכנה 20 דק׳ | זמן כולל 50 דק׳ | קלוריות 814 | כמות מנות 4 |
---|
מצרכים
מצרכים
מלית
-
1קובייה או 250 גרם גבינה בולגרית
-
1כוס או 200 גרם גבינה צהובה 28%
-
1גביע או 250 גרם גבינה לבנה 5%
-
1 ביצה L
-
1 כף שמן זית
בצק
-
1 חבילה בצק פילאס קפוא
אופן הכנה
- מחממים תנור ל-160 מעלות. מפשירים את הבצק לפי הוראות היצרן.
- מערבבים את הגבינות עם ביצה ושמן זית. ואם רוצים, מוסיפים טבעות זיתים.
- פותחים את בצק הפילאס על משטח העבודה ומניחים פס מלית לאורך הקצה.
- מגלגלים גלגול וחצי מעל המלית וחותכים בגלגלת פיצה או בסכין, להפרדת הגלילה שהתקבלה.
- מניחים את הגלילה על תבנית מרופדת בנייר אפייה, מקפלים לצורת פרסה ומועכים קצת את הקצוות, לסגירה (כדי שהמלית לא תברח). חוזרים על הפעולה עם הבצק והמלית שנותרו.
- מברישים את הזיוות בביצה. מפזרים מעל שומשום (או טובלים כל זיווה בקערת השומשום).
- אופים 35-30 דקות, להזהבה.
- מגישים עם רסק עגבניות, ביצה קשה, מלפפון חמוץ וגם סחוג לאמיצים מביניכם.
אופן הכנה
- מחממים תנור ל-160 מעלות. מפשירים את הבצק לפי הוראות היצרן.
- מערבבים את הגבינות עם ביצה ושמן זית. ואם רוצים, מוסיפים טבעות זיתים.
- פותחים את בצק הפילאס על משטח העבודה ומניחים פס מלית לאורך הקצה.
- מגלגלים גלגול וחצי מעל המלית וחותכים בגלגלת פיצה או בסכין, להפרדת הגלילה שהתקבלה.
- מניחים את הגלילה על תבנית מרופדת בנייר אפייה, מקפלים לצורת פרסה ומועכים קצת את הקצוות, לסגירה (כדי שהמלית לא תברח). חוזרים על הפעולה עם הבצק והמלית שנותרו.
- מברישים את הזיוות בביצה. מפזרים מעל שומשום (או טובלים כל זיווה בקערת השומשום).
- אופים 35-30 דקות, להזהבה.
- מגישים עם רסק עגבניות, ביצה קשה, מלפפון חמוץ וגם סחוג לאמיצים מביניכם.
הערות
- במקום בצק פילאס אפשר להשתמש במלאווח מרודד למלבן.
- למלית הגבינה אפשר להוסיף עגבניות מיובשות, פטריות או תפוחי אדמה.
הערות
- במקום בצק פילאס אפשר להשתמש במלאווח מרודד למלבן.
- למלית הגבינה אפשר להוסיף עגבניות מיובשות, פטריות או תפוחי אדמה.
הכנתם את המתכון?
תגובות (2)
מכיון שאני מתגוררת במיאמי אז תסבירי בבקשה איזה בצק מתאים, תודה.
בצק פילאס, תבדקי בסופרים 🙂