חזה עוף מוקפץ עם עדשים כתומות ותרדֿ
השף שגב משה מלמד להכין חזה עוף מוקפץ עם עדשים כתומות ותרדֿ - מנה בריאה וטעימה ללא גלוטן שאפשר להכין בבית בקלי קלות ותוך זמן קצר
השף שגב משה מלמד להכין חזה עוף מוקפץ עם עדשים כתומות ותרדֿ - מנה בריאה וטעימה ללא גלוטן שאפשר להכין בבית בקלי קלות ותוך זמן קצר
- משה שגב
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים
קלוריות 448.4 קק״ל 1793.7 קק״לפחמימות 16.1 גרם 64.6 גרםשומן 21.1 גרם 84.4 גרםנתרן 657.4 מ״ג 2629.7 מ״גחלבון 38.5 גרם 154.2 גרםסיבים תזונתיים 8.7 גרם 34.6 גרםשומן רווי 3.4 גרם 13.5 גרםכולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסידן 75.1 מ״ג 300.3 מ״גברזל 5.1 מ״ג 20.5 מ״גאשלגן 268.1 מ״ג 1072.2 מ״גאבץ 0.3 מ״ג 1.4 מ״גסגור
-
מרכיבים15
-
הכנה 30 דק׳כולל 30 דק׳
-
קלוריות448
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים
קלוריות 448.4 קק״ל 1793.7 קק״לפחמימות 16.1 גרם 64.6 גרםשומן 21.1 גרם 84.4 גרםנתרן 657.4 מ״ג 2629.7 מ״גחלבון 38.5 גרם 154.2 גרםסיבים תזונתיים 8.7 גרם 34.6 גרםשומן רווי 3.4 גרם 13.5 גרםכולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסידן 75.1 מ״ג 300.3 מ״גברזל 5.1 מ״ג 20.5 מ״גאשלגן 268.1 מ״ג 1072.2 מ״גאבץ 0.3 מ״ג 1.4 מ״גסגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 15 | זמן הכנה 30 דק׳ | זמן כולל 30 דק׳ | קלוריות 448 | כמות מנות 4 |
---|
מצרכים
מצרכים
-
4 כפות שמן זית
-
400 גרם חזה עוף שלם
-
2 כפות שמן זית
-
1/2 כפית מלח דק
-
1/4 כפית פלפל שחור גרוס
-
3 שיני שום
-
1 חופן אגוזי מלך
-
1 פלפל אדום בינוני
-
1/2 פלפל צ’ילי אדום בינוני
-
1 כפית סוכר חום
-
4 כפות מיץ לימון
-
1/4 כוס מים
-
2 כוסות עדשים כתומות
-
100 גרם עלי תרד
-
2 גבעולי שמיר
אופן הכנה
- מבשלים את העדשים עד לריכוך, מסננים ומקררים.
- מתבלים את העוף בשמן הזית, המלח והפלפל. כותשים את השום. טוחנים את הצ’ילי בבלנדר כוס עם מעט שמן זית. קולים מראש את פלפל הגמבה ומקלפים.
- מחממים את שמן הזית במחבת כבדה וצולים את חזות העוף היטב משני הצדדים. מוציאים מהמחבת.
- בוזקים עוד קצת שמן זית על אותה המחבת, מוסיפים את השום ואגוזי המלך ומקפיצים עד שהשום מזהיב. מוסיפים את הפלפל הקלוי, הפלפל החריף והסוכר וממשיכים להקפיץ.
- מוסיפים את מיץ הלימון והמים, מביאים לרתיחה, מערבבים ומוסיפים את העדשים. מערבבים, מוסיפים את עלי התרד והשמיר ומערבבים שוב.
- מתקנים את התיבול ומגישים.
אופן הכנה
- מבשלים את העדשים עד לריכוך, מסננים ומקררים.
- מתבלים את העוף בשמן הזית, המלח והפלפל. כותשים את השום. טוחנים את הצ’ילי בבלנדר כוס עם מעט שמן זית. קולים מראש את פלפל הגמבה ומקלפים.
- מחממים את שמן הזית במחבת כבדה וצולים את חזות העוף היטב משני הצדדים. מוציאים מהמחבת.
- בוזקים עוד קצת שמן זית על אותה המחבת, מוסיפים את השום ואגוזי המלך ומקפיצים עד שהשום מזהיב. מוסיפים את הפלפל הקלוי, הפלפל החריף והסוכר וממשיכים להקפיץ.
- מוסיפים את מיץ הלימון והמים, מביאים לרתיחה, מערבבים ומוסיפים את העדשים. מערבבים, מוסיפים את עלי התרד והשמיר ומערבבים שוב.
- מתקנים את התיבול ומגישים.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן