-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 2270.9 קק״ל 6812.8 קק״לפחמימות 394.0 גרם 1182.0 גרםשומן 49.0 גרם 147.0 גרםנתרן 2851.8 מ״ג 8555.4 מ״גחלבון 49.4 גרם 148.1 גרםסיבים תזונתיים 14.1 גרם 42.3 גרםשומן רווי 21.2 גרם 63.7 גרםכולסטרול 379.4 מ״ג 1138.3 מ״גסידן 386.0 מ״ג 1158.1 מ״גברזל 6.6 מ״ג 19.7 מ״גאשלגן 921.3 מ״ג 2763.8 מ״גאבץ 6.1 מ״ג 18.2 מ״גסגור
-
מרכיבים14
-
הכנה 35 דק׳כולל שעתיים ו-20 דק׳
-
קלוריות2271
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 2270.9 קק״ל 6812.8 קק״לפחמימות 394.0 גרם 1182.0 גרםשומן 49.0 גרם 147.0 גרםנתרן 2851.8 מ״ג 8555.4 מ״גחלבון 49.4 גרם 148.1 גרםסיבים תזונתיים 14.1 גרם 42.3 גרםשומן רווי 21.2 גרם 63.7 גרםכולסטרול 379.4 מ״ג 1138.3 מ״גסידן 386.0 מ״ג 1158.1 מ״גברזל 6.6 מ״ג 19.7 מ״גאשלגן 921.3 מ״ג 2763.8 מ״גאבץ 6.1 מ״ג 18.2 מ״גסגור
המרציפן הוא ממתק שלא כולם אוהבים, אבל מי שכן חולה עליו ובצדק- טעם שקדי, מתוק, עדין ומתוחכם וכל זה בתוך חלה קלועה מקושטת בשקדים! נשמע לכם טוב? אז יאללה למטבח, להתפיח בצק ולהכין לכם חלת מרציפן מהחלומות!
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 14 | זמן הכנה 35 דק׳ | זמן כולל שעתיים ו-20 דק׳ | קלוריות 2271 | כמות מנות 3 |
---|
מצרכים
מצרכים
בצק
ציפוי
-
1 ביצה Lטרופה
-
3 כפות שקדים פרוסים
אופן הכנה
- בקערת מיקסר עם וו לישה שוקלים 840 גרם קמח, 10 גרם שמרים ו50 גרם סוכר. סך הכול מתקבלים 900 גרם.
- מוסיפים חמאה, חלב, מים, ביצים ומלח ולשים במהירות בינונית-נמוכה במשך 10 דקות עד שמתקבל בצק חלק ונעים.
- יוצרים כדור ומניחים אותו בתוך קערה משומנת קלות, מכסים ומתפיחים במשך שעה וחצי עד הכפלת הנפח.
- מכינים את המלית: מערבבים במיקסר את המרציפן, הסוכר והחמאה עד לתערובת קרמית. מוסיפים קמח וממשיכים לערבל. מכניסים למקרר.
- מוציאים את הבצק ומחלקים את הבצק ל-9 חלקים שווים.
- מחלקים גם את המלית לתשעה גלילים דקים באורך 20 ס”מ.
- מרדדים את רצועות הבצק למלבנים באורך 25 ס”מ ושלושה ס”מ רוחב ומניחים על כל רצועת בצק גליל מרציפן, וסוגרים את הקצוות לכל אורך הגליל, כך שיתקבל גליל בצק סגור.
- מכל שלושה גלילי בצק קולעים צמה, כך שנוצרות שלוש חלות.
- מניחים את החלות על תבנית מרופדת בנייר אפייה, מורחים אותן בביצה טרופה ומצפים בשבבי שקדים.
- מכסים ומתפיחים כשעה ובינתיים מחממים את התנור ל-200 מעלות.
- אופים כ-25 דקות עד לקבלת גוון זהוב.
אופן הכנה
- בקערת מיקסר עם וו לישה שוקלים 840 גרם קמח, 10 גרם שמרים ו50 גרם סוכר. סך הכול מתקבלים 900 גרם.
- מוסיפים חמאה, חלב, מים, ביצים ומלח ולשים במהירות בינונית-נמוכה במשך 10 דקות עד שמתקבל בצק חלק ונעים.
- יוצרים כדור ומניחים אותו בתוך קערה משומנת קלות, מכסים ומתפיחים במשך שעה וחצי עד הכפלת הנפח.
- מכינים את המלית: מערבבים במיקסר את המרציפן, הסוכר והחמאה עד לתערובת קרמית. מוסיפים קמח וממשיכים לערבל. מכניסים למקרר.
- מוציאים את הבצק ומחלקים את הבצק ל-9 חלקים שווים.
- מחלקים גם את המלית לתשעה גלילים דקים באורך 20 ס”מ.
- מרדדים את רצועות הבצק למלבנים באורך 25 ס”מ ושלושה ס”מ רוחב ומניחים על כל רצועת בצק גליל מרציפן, וסוגרים את הקצוות לכל אורך הגליל, כך שיתקבל גליל בצק סגור.
- מכל שלושה גלילי בצק קולעים צמה, כך שנוצרות שלוש חלות.
- מניחים את החלות על תבנית מרופדת בנייר אפייה, מורחים אותן בביצה טרופה ומצפים בשבבי שקדים.
- מכסים ומתפיחים כשעה ובינתיים מחממים את התנור ל-200 מעלות.
- אופים כ-25 דקות עד לקבלת גוון זהוב.
בשיתוף עם ברימאג
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן