חלת אגסים מהממת שתפיל אתכם מהכיסא!
- תומר אומנסקי
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 900.7 קק״ל 9006.9 קק״לפחמימות 361.4 גרם 3614.3 גרםשומן 283.3 גרם 2832.9 גרםנתרן 1100.6 מ״ג 11006.1 מ״גחלבון 277.2 גרם 2772.4 גרםסיבים תזונתיים 265.5 גרם 2655.4 גרםשומן רווי 273.9 גרם 2738.6 גרםכולסטרול 368.2 מ״ג 3681.8 מ״גסידן 352.3 מ״ג 3523.1 מ״גברזל 264.4 מ״ג 2643.7 מ״גאשלגן 489.6 מ״ג 4896.2 מ״גאבץ 264.5 מ״ג 2644.7 מ״גסגור
-
מרכיבים11
-
הכנה 30 דק׳כולל שעתיים ו-30 דק׳
-
קלוריות901
-
רמת קושי:בינונית
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 900.7 קק״ל 9006.9 קק״לפחמימות 361.4 גרם 3614.3 גרםשומן 283.3 גרם 2832.9 גרםנתרן 1100.6 מ״ג 11006.1 מ״גחלבון 277.2 גרם 2772.4 גרםסיבים תזונתיים 265.5 גרם 2655.4 גרםשומן רווי 273.9 גרם 2738.6 גרםכולסטרול 368.2 מ״ג 3681.8 מ״גסידן 352.3 מ״ג 3523.1 מ״גברזל 264.4 מ״ג 2643.7 מ״גאשלגן 489.6 מ״ג 4896.2 מ״גאבץ 264.5 מ״ג 2644.7 מ״גסגור
מרכיבים 11 | זמן הכנה 30 דק׳ | זמן כולל שעתיים ו-30 דק׳ | קלוריות 901 | כמות מנות 10 |
---|
מצרכים
מצרכים
בצק
מילוי
-
5 אגסים של גליל בינונייםקלופים
-
1 גליל גבינת קממברגדול
-
4 גבעולי אורגנו טרי
-
1/2 כוס סירופ מייפל
אופן הכנה
- בקערת מיקסר מערבבים עם וו הלישה את כל חומרי הבצק, פרט למלח, במשך כ-8 דקות.
- לאחר מכן מוסיפים את המלח וממשיכים ללוש במשך 2 דקות נוספות.
- מעבירים את הבצק לקערה משומנת, מכסים במגבת ומעבירים להתפחה במשך כ-90 דקות עד להכפלת הנפח. ניתן גם להתפיח את הבצק בתנור שחומם מראש לחום של 40 מעלות.
- בינתיים מקלפים את האגסים, ומסלקים את הגרעינים מבפנים באמצעות כפית.
- לאחר תפיחת הבצק מחלקים אותו לחתיכות שוות במשקל 100 גרם כל אחת.
- כל חתיכה מגלגלים לגליל ארוך וכל שני גלילים מגלגלים ביניהם לצמה. סה”כ 5 צמות כמספר האגסים.
- מרפדים תבנית תנור או תבנית אלומיניום עגולה בקוטר 30 ס”מ בנייר אפייה, מסדרים את האגסים בתבנית ומסביב לכל אגס מניחים את הצמה שייצרנו.
- באזורים הפנויים מניחים גלילים של קממבר.
- מסדרים את ענפי האורגנו מסביב ומתפיחים שוב במשך כ-30 דקות.
- אופים את החלה בתנור שחומם מראש לחום של 185 מעלות במשך 30-35 דקות.
- לאחר האפייה מברישים ישר בסירופ מייפל טבעי.
אופן הכנה
- בקערת מיקסר מערבבים עם וו הלישה את כל חומרי הבצק, פרט למלח, במשך כ-8 דקות.
- לאחר מכן מוסיפים את המלח וממשיכים ללוש במשך 2 דקות נוספות.
- מעבירים את הבצק לקערה משומנת, מכסים במגבת ומעבירים להתפחה במשך כ-90 דקות עד להכפלת הנפח. ניתן גם להתפיח את הבצק בתנור שחומם מראש לחום של 40 מעלות.
- בינתיים מקלפים את האגסים, ומסלקים את הגרעינים מבפנים באמצעות כפית.
- לאחר תפיחת הבצק מחלקים אותו לחתיכות שוות במשקל 100 גרם כל אחת.
- כל חתיכה מגלגלים לגליל ארוך וכל שני גלילים מגלגלים ביניהם לצמה. סה”כ 5 צמות כמספר האגסים.
- מרפדים תבנית תנור או תבנית אלומיניום עגולה בקוטר 30 ס”מ בנייר אפייה, מסדרים את האגסים בתבנית ומסביב לכל אגס מניחים את הצמה שייצרנו.
- באזורים הפנויים מניחים גלילים של קממבר.
- מסדרים את ענפי האורגנו מסביב ומתפיחים שוב במשך כ-30 דקות.
- אופים את החלה בתנור שחומם מראש לחום של 185 מעלות במשך 30-35 דקות.
- לאחר האפייה מברישים ישר בסירופ מייפל טבעי.
הערות
- מומלץ לאכול את הגבינה מייד לאחר האפייה, אחרת היא מתקשה.
- יש לוודא שהבצק תפח היטב לפני האפייה.
הערות
- מומלץ לאכול את הגבינה מייד לאחר האפייה, אחרת היא מתקשה.
- יש לוודא שהבצק תפח היטב לפני האפייה.
הכנתם את המתכון?
תגובות (5)
נראה מעולה! לא צויין במתכון על התפחה שנייה, זה טעות או שלא צריך?ואפשר להכין מראש ואז לחמם בתנור לפני ההגשה?
היי נופר, תוכלי לראות שבסעיף 9 יש התפחה שנייה. אפשר להכין מראש ולחמם בתנור לפני ההגשה, אך יכול להיות שזה ישפיע על מרקם גבינת הקממבר
חבל לאכול יצירה כזאת
כמות הבצק מתאימה למנה כפולה של אפיה עם אגסים. לשני גלילים במשקל 100 גרם כל אחד הספיק רק חצי מכמות הבצק. את השאר הכנתי לחמניות. יש לקחת בחשבון כשנותנים מתכון, לתת את הכמויות הנכונות. תודהם
היי סיגל, תודה על עירור תשומת הלב, עדכנו את כמות המנות של המתכון!