חלת קוקוס משגעת – גם פרווה וגם סופר טעימה!
חלה כזאת עדיין לא אכלתם. חלת קוקוס, ריחנית, אוורירית ועשירה עם טריק קטן שגורם לה להיות רכה במיוחד. והבונוס - היא אפילו פרווה
חלה כזאת עדיין לא אכלתם. חלת קוקוס, ריחנית, אוורירית ועשירה עם טריק קטן שגורם לה להיות רכה במיוחד. והבונוס - היא אפילו פרווה
- מערכת Foody
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 1980.6 קק״ל 1980.6 קק״לפחמימות 297.8 גרם 297.8 גרםשומן 64.3 גרם 64.3 גרםנתרן 3498.0 מ״ג 3498.0 מ״גחלבון 54.7 גרם 54.7 גרםסיבים תזונתיים 12.5 גרם 12.5 גרםשומן רווי 43.7 גרם 43.7 גרםכולסטרול 548.6 מ״ג 548.6 מ״גסידן 133.7 מ״ג 133.7 מ״גברזל 9.1 מ״ג 9.1 מ״גאשלגן 1111.3 מ״ג 1111.3 מ״גאבץ 5.6 מ״ג 5.6 מ״גסגור
-
מרכיבים9
-
הכנה 30 דק׳כולל שעה ו-30 דק׳
-
קלוריות1981
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 1980.6 קק״ל 1980.6 קק״לפחמימות 297.8 גרם 297.8 גרםשומן 64.3 גרם 64.3 גרםנתרן 3498.0 מ״ג 3498.0 מ״גחלבון 54.7 גרם 54.7 גרםסיבים תזונתיים 12.5 גרם 12.5 גרםשומן רווי 43.7 גרם 43.7 גרםכולסטרול 548.6 מ״ג 548.6 מ״גסידן 133.7 מ״ג 133.7 מ״גברזל 9.1 מ״ג 9.1 מ״גאשלגן 1111.3 מ״ג 1111.3 מ״גאבץ 5.6 מ״ג 5.6 מ״גסגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 9 | זמן הכנה 30 דק׳ | זמן כולל שעה ו-30 דק׳ | קלוריות 1981 | כמות מנות 1 |
---|
מצרכים
מצרכים
תבנית אינגליש קייק ללחם
בצק
ציפוי
-
1 ביצה Lטרופה עם 1 כף מים
אופן הכנה
- מכינים את הבצק: שמים בקערת מיקסר חלב קוקוס, קרם קוקוס, סוכר ושמרים ומערבבים היטב בעזרת מטרפה ידנית. מוסיפים את הביצה וטורפים. מתקינים וו לישה, מוסיפים לקערה את הקמח והקורנפלור ולשים תחילה במהירות נמוכה, ואחרי זה בינונית, כ-10 דקות, או עד שמתקבל בצק רך וגמיש שלא נדבק לדפנות הקערה. מוסיפים את המלח ולשים עוד 2 דקות.
- מעבירים את הבצק לקערה משומנת קלות, מכסים ומתפיחים במקום חמים כשעה-שעה וחצי, עד שהוא מכפיל את נפחו.
- לשים את הבצק שתפח כדי להוציא את האוויר ומחלקים ל-3 חלקים שווים. מקבצים כל חלק לכדור, מכסים במגבת, ומניחים ל-10 דקות.
- מרדדים כל כדור בצק לפיתה עגולה בגודל בינוני ומקפלים בצורת “ספר”: שליש ימני כלפי המרכז ומעליו את השליש השמאלי. הופכים את צד החיבורים כלפי מטה ומרדדים לרצועת בצק ארוכה, כ-25 ס”מ. הופכים עם התפר כלפי מעלה ומגלגלים את הרצועה לשבלול (התפר יישאר בפנים). ממשיכים עם יתר הבצק.
- מסדרים את שלושת השבלולים במרווחים בתוך תבנית לחם משומנת, כאשר הצד של השבלול פונה הצידה, והחלק העליון חלק. מכסים ומתפיחים התפחה שנייה של כ-30 דקות, או עד להכפלת הנפח.
- בינתיים מחממים תנור ל-170 מעלות.
- מברישים את החלה בביצה ואופים כ-40-45 דקות, או עד שהיא מזהיבה. אם היא משחימה מוקדם מדי, אפשר לכסות את התבנית עם נייר כסף ולהמשיך לאפות, עד שהחלה מוכנה.
- מחלצים את הלחם מהתבנית, מצננים מעט, פורסים ומגישים.
אופן הכנה
- מכינים את הבצק: שמים בקערת מיקסר חלב קוקוס, קרם קוקוס, סוכר ושמרים ומערבבים היטב בעזרת מטרפה ידנית. מוסיפים את הביצה וטורפים. מתקינים וו לישה, מוסיפים לקערה את הקמח והקורנפלור ולשים תחילה במהירות נמוכה, ואחרי זה בינונית, כ-10 דקות, או עד שמתקבל בצק רך וגמיש שלא נדבק לדפנות הקערה. מוסיפים את המלח ולשים עוד 2 דקות.
- מעבירים את הבצק לקערה משומנת קלות, מכסים ומתפיחים במקום חמים כשעה-שעה וחצי, עד שהוא מכפיל את נפחו.
- לשים את הבצק שתפח כדי להוציא את האוויר ומחלקים ל-3 חלקים שווים. מקבצים כל חלק לכדור, מכסים במגבת, ומניחים ל-10 דקות.
- מרדדים כל כדור בצק לפיתה עגולה בגודל בינוני ומקפלים בצורת “ספר”: שליש ימני כלפי המרכז ומעליו את השליש השמאלי. הופכים את צד החיבורים כלפי מטה ומרדדים לרצועת בצק ארוכה, כ-25 ס”מ. הופכים עם התפר כלפי מעלה ומגלגלים את הרצועה לשבלול (התפר יישאר בפנים). ממשיכים עם יתר הבצק.
- מסדרים את שלושת השבלולים במרווחים בתוך תבנית לחם משומנת, כאשר הצד של השבלול פונה הצידה, והחלק העליון חלק. מכסים ומתפיחים התפחה שנייה של כ-30 דקות, או עד להכפלת הנפח.
- בינתיים מחממים תנור ל-170 מעלות.
- מברישים את החלה בביצה ואופים כ-40-45 דקות, או עד שהיא מזהיבה. אם היא משחימה מוקדם מדי, אפשר לכסות את התבנית עם נייר כסף ולהמשיך לאפות, עד שהחלה מוכנה.
- מחלצים את הלחם מהתבנית, מצננים מעט, פורסים ומגישים.
בשיתוף עם מזרח מערב
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן
תגובות (5)
מבקשת סרטון הכנה החלה. תודה
לצערנו הפעם למתכון זה אין סרטון
חלה רגילה היא בכל מקרה פרווה…זה נחמד לחפש תחליפים או סתם גיוונים, אבל לטעמי מדובר פה בלחם אחר מחלה
אני רוצה לעשות באופה לחם. זה כמו לחם צרפתי? או שאולי יש תוכנית אחרת עדיפה?
אנחנו לא כל כך מכירים מכונות אפיית לחם, מציעים לנסות ולראות ולשפר אם צריך. בהצלחה!