-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 133.7 קק״ל 3208.0 קק״לפחמימות 19.3 גרם 462.5 גרםשומן 3.5 גרם 84.1 גרםנתרן 217.7 מ״ג 5225.1 מ״גחלבון 3.6 גרם 85.7 גרםסיבים תזונתיים 0.7 גרם 17.3 גרםשומן רווי 0.8 גרם 19.0 גרםכולסטרול 12.1 מ״ג 290.7 מ״גסידן 62.3 מ״ג 1494.8 מ״גברזל 0.3 מ״ג 7.9 מ״גאשלגן 36.7 מ״ג 880.5 מ״גאבץ 0.3 מ״ג 8.3 מ״גסגור
-
מרכיבים15
-
הכנה 50 דק׳כולל 4 שעות
-
קלוריות134
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 133.7 קק״ל 3208.0 קק״לפחמימות 19.3 גרם 462.5 גרםשומן 3.5 גרם 84.1 גרםנתרן 217.7 מ״ג 5225.1 מ״גחלבון 3.6 גרם 85.7 גרםסיבים תזונתיים 0.7 גרם 17.3 גרםשומן רווי 0.8 גרם 19.0 גרםכולסטרול 12.1 מ״ג 290.7 מ״גסידן 62.3 מ״ג 1494.8 מ״גברזל 0.3 מ״ג 7.9 מ״גאשלגן 36.7 מ״ג 880.5 מ״גאבץ 0.3 מ״ג 8.3 מ״גסגור
בין חלה לעוגה: לחמניות מתוקות עם רכות אין סופית וטעם גבינתי עדין וקטיפתי שנוצר מהשילוב המושלם של בין הריקוטה, הדבש ושמן הזית העדין. נהדרות עם כוס תה או כוס קפה, עם או בלי מריחה נוספת של חמאה ודבש. אם חשקה נפשכם בטעמים עמוקים – חובה להוסיף את הקינמון וההל!
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 15 | זמן הכנה 50 דק׳ | זמן כולל 4 שעות | קלוריות 134 | כמות מנות 24 |
---|
מצרכים
מצרכים
בצק
-
1/2 ק"ג קמח לבן
-
1 1/2 כפיות שמרים יבשים
-
1/4 כוס שמן זית עדין
-
1/4 כוס דבש
-
1 ביצה M
-
1/2 כוס מים
-
250 גרם גבינת ריקוטה 5%
-
1 1/2 כפיות מלח דק
-
1/2 כפית הל טחוןלא חובה
-
1/2 כפית קינמון טחוןלא חובה
-
חופן צימוקים כהיםלא חובה
הברשה
-
1 יחידה חלמוןטרוף בקערית עם 2 כפות מים
הגשה
אופן הכנה
- מכינים את הלחמניות: שמים את כל מרכיבי הבצק בקערת המיקסר, חוץ מהצימוקים, מערבבים ידנית באמצעות כף.
- מרכיבים את וו הלישה למיקסר ומערבלים את המרכיבים במשך 6 דקות עד שמתקבל בצק חלק וגמיש. מוסיפים את הצימוקים ומערבלים דקה נוספת לצורך פיזור אחיד.
- מכסים בניילון נצמד אך רופף ומתפיחים במשך 12 שעות במקרר או כשעתיים מחוץ למקרר.
- מרפדים את התבנית בנייר האפייה. משמנים את החלק החיצוני של קערית קטנה חסינת חום וממקמים אותה במרכז התבנית.
- מעבירים את הבצק למשטח מקומח ומחלקים אותו ל-24 חלקים. משטחים מעט כל חלק ואז אוספים לכדור.
- מניחים את הכדורים בתבנית כשהסגירה של הכדור כלפי מטה, סביב הקערית המשומנת. מתחילים לסדר את הכדורים בצמוד לקערית, במרחק של 1.5 ס”מ זה מזה. מחממים את התנור לחום של 180 מעלות.
- מכסים את תבנית הלחמניות בניילון נצמד אך רופף ומניחים לתפיחה למשך 40 דקות ליד התנור המתחמם.
- מברישים את הלחמניות בחלמון עם מים ואופים במשך 25 דקות עד שהלחמניות מזהיבות גם בתחתית. בסיום האפייה מוציאים את התבנית מהתנור לצינון הלחמניות.
- מכינים את הזיגוג: מערבבים בקערית את אבקת הסוכר והמים לקרם סמיך. מעבירים לשקית זילוף ומזלפים ספירלות על הלחמניות.
- ממתינים 2 דקות להתייצבות הזילוף, ממלאים את הקערית במרכז בדבש ומגישים.
אופן הכנה
- מכינים את הלחמניות: שמים את כל מרכיבי הבצק בקערת המיקסר, חוץ מהצימוקים, מערבבים ידנית באמצעות כף.
- מרכיבים את וו הלישה למיקסר ומערבלים את המרכיבים במשך 6 דקות עד שמתקבל בצק חלק וגמיש. מוסיפים את הצימוקים ומערבלים דקה נוספת לצורך פיזור אחיד.
- מכסים בניילון נצמד אך רופף ומתפיחים במשך 12 שעות במקרר או כשעתיים מחוץ למקרר.
- מרפדים את התבנית בנייר האפייה. משמנים את החלק החיצוני של קערית קטנה חסינת חום וממקמים אותה במרכז התבנית.
- מעבירים את הבצק למשטח מקומח ומחלקים אותו ל-24 חלקים. משטחים מעט כל חלק ואז אוספים לכדור.
- מניחים את הכדורים בתבנית כשהסגירה של הכדור כלפי מטה, סביב הקערית המשומנת. מתחילים לסדר את הכדורים בצמוד לקערית, במרחק של 1.5 ס”מ זה מזה. מחממים את התנור לחום של 180 מעלות.
- מכסים את תבנית הלחמניות בניילון נצמד אך רופף ומניחים לתפיחה למשך 40 דקות ליד התנור המתחמם.
- מברישים את הלחמניות בחלמון עם מים ואופים במשך 25 דקות עד שהלחמניות מזהיבות גם בתחתית. בסיום האפייה מוציאים את התבנית מהתנור לצינון הלחמניות.
- מכינים את הזיגוג: מערבבים בקערית את אבקת הסוכר והמים לקרם סמיך. מעבירים לשקית זילוף ומזלפים ספירלות על הלחמניות.
- ממתינים 2 דקות להתייצבות הזילוף, ממלאים את הקערית במרכז בדבש ומגישים.
בשיתוף עם יד מרדכי
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן