טבית מהיר הכנה: הקסם העיראקי בקיצור!
- מערכת Foody
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 442.5 קק״ל 3539.8 קק״לפחמימות 53.0 גרם 424.0 גרםסוכר 7.9 גרם 63.1 גרםשומן 16.0 גרם 128.3 גרםנתרן 959.6 מ״ג 7676.7 מ״גחלבון 21.1 גרם 168.8 גרםסיבים תזונתיים 3.2 גרם 25.7 גרםשומן רווי 2.5 גרם 19.9 גרםכולסטרול 72.8 מ״ג 582.4 מ״גסידן 48.7 מ״ג 389.8 מ״גברזל 2.1 מ״ג 16.6 מ״גאשלגן 415.5 מ״ג 3323.9 מ״גאבץ 2.4 מ״ג 19.2 מ״גסגור
-
מרכיבים13
-
הכנה 40 דק׳כולל 3 שעות ו-30 דק׳
-
קלוריות443
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 442.5 קק״ל 3539.8 קק״לפחמימות 53.0 גרם 424.0 גרםסוכר 7.9 גרם 63.1 גרםשומן 16.0 גרם 128.3 גרםנתרן 959.6 מ״ג 7676.7 מ״גחלבון 21.1 גרם 168.8 גרםסיבים תזונתיים 3.2 גרם 25.7 גרםשומן רווי 2.5 גרם 19.9 גרםכולסטרול 72.8 מ״ג 582.4 מ״גסידן 48.7 מ״ג 389.8 מ״גברזל 2.1 מ״ג 16.6 מ״גאשלגן 415.5 מ״ג 3323.9 מ״גאבץ 2.4 מ״ג 19.2 מ״גסגור
האם אתם מאוהבי האורז הלח והרטוב סביב העוף או דווקא ממעריצי האורז השרוף שבמעלה הסיר? האמת, שזה ממש לא משנה, כי אתם לא חייבים לחכות עד שבת בשביל סיר של טבית. קבלו את הגרסה המהירה (בלי לילה שלם בתנור!) והבריאה יותר (עם אורז מלא) לתבשיל העיראקי המסורתי והטעים.
מרכיבים 13 | זמן הכנה 40 דק׳ | זמן כולל 3 שעות ו-30 דק׳ | קלוריות 443 | כמות מנות 8 |
---|
מצרכים
מצרכים
-
2 כוסות אורז מלא
-
8 שוקי עוף עם עור בינוניות
-
2 בצלים גדולים
-
4 שיני שום
-
2 כפות פפריקה מתוקה
-
3 כפיות בהרט
-
1/2 כפית מלח דק
-
1/3 כפית פלפל שחור טחון
-
1/3 כוס שמן זית
-
2 כוסות מים רותחים
-
1 כף אבקת מרק עוף
-
1 כף דבש
-
1 צנצנת רוטב פומודורו קנור
אופן הכנה
- משרים את האורז בקערה עם מים לילה מראש. שוטפים את האורז ומסננים.
- קוצצים את הבצל והשום לקוביות קטנות.
- מחממים שמן בסיר גדול ומשחימים את העוף מכל צידיו. מוציאים לצלחת.
- מטגנים את הבצל הקצוץ עד הזהבה, מוסיפים את השום ומטגנים עוד דקה.
- מערבבים בכוס של המים הרותחים את אבקת המרק ואת הדבש. מוסיפים לסיר את האורז, התבלינים ורוטב העגבניות ומערבבים היטב.
- מניחים מעל הכל את חלקי העוף ומביאים לרתיחה. מנמיכים ללהבה בינונית-נמוכה ומבשלים עם מכסה סגור במשך 30 דקות, עד שרוב המים מתאדים והרוטב מסמיך.
- מעבירים את הסיר המכוסה לתנור שחומם מראש לחום של 140 מעלות למשך שעתיים. בחצי שעה האחרונה, מעלים את החום ל-180 מעלות ומסירים את המכסה, כדי שהאורז יזהיב יפה.
אופן הכנה
- משרים את האורז בקערה עם מים לילה מראש. שוטפים את האורז ומסננים.
- קוצצים את הבצל והשום לקוביות קטנות.
- מחממים שמן בסיר גדול ומשחימים את העוף מכל צידיו. מוציאים לצלחת.
- מטגנים את הבצל הקצוץ עד הזהבה, מוסיפים את השום ומטגנים עוד דקה.
- מערבבים בכוס של המים הרותחים את אבקת המרק ואת הדבש. מוסיפים לסיר את האורז, התבלינים ורוטב העגבניות ומערבבים היטב.
- מניחים מעל הכל את חלקי העוף ומביאים לרתיחה. מנמיכים ללהבה בינונית-נמוכה ומבשלים עם מכסה סגור במשך 30 דקות, עד שרוב המים מתאדים והרוטב מסמיך.
- מעבירים את הסיר המכוסה לתנור שחומם מראש לחום של 140 מעלות למשך שעתיים. בחצי שעה האחרונה, מעלים את החום ל-180 מעלות ומסירים את המכסה, כדי שהאורז יזהיב יפה.
הכנתם את המתכון?
תגובות (10)
1. האם אפשר עם פרגיות? 2. האם אפשר על פלטה במקום בתנור?
הי מירי. אפשר להחליף בפרגית, ולעבדו באותה צורה. לגבי פלטת שבת, אפשר לבשל על הכיריים כ-40 דקות ואז יש לך שתי אופציות: או להוריד מהאש, ולשים לילה במקרר, ולמחרת לבשל על הפלטה 5 שעות או פשוט להמשיך לבשל 5 שעות על אש נמוכה.
האם אפשר לבשל/לטגן בשישי, לשמור במקרר ואז בשבת לעשות את תהליך האפייה בתנור או על פלטה? תודה על המענה.
כן