טורטיות אפויות בתנור ממולאות בשר ופטריות פורטבלו
מחפשים רעיון לארוחת ערב מקורית וקלה להכנה? קבלו מתכון טעים במיוחד של טורטיות אפויות בתנור ממולאות בבשר ופטריות פורטובלו בציפוי פירורי לחם מוזהבים
מחפשים רעיון לארוחת ערב מקורית וקלה להכנה? קבלו מתכון טעים במיוחד של טורטיות אפויות בתנור ממולאות בבשר ופטריות פורטובלו בציפוי פירורי לחם מוזהבים
- מערכת Foody
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 476.3 קק״ל 2857.9 קק״לפחמימות 198.7 גרם 1192.4 גרםסוכר 197.5 גרם 1185.2 גרםשומן 199.0 גרם 1193.9 גרםנתרן 920.9 מ״ג 5525.4 מ״גחלבון 206.8 גרם 1240.9 גרםסיבים תזונתיים 184.1 גרם 1104.6 גרםשומן רווי 189.2 גרם 1135.1 גרםכולסטרול 309.2 מ״ג 1855.0 מ״גסידן 205.0 מ״ג 1229.7 מ״גברזל 186.5 מ״ג 1119.3 מ״גאשלגן 437.2 מ״ג 2622.9 מ״גאבץ 189.6 מ״ג 1137.6 מ״גסגור
-
מרכיבים13
-
הכנה 25 דק׳כולל שעה ו-25 דק׳
-
קלוריות476
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 476.3 קק״ל 2857.9 קק״לפחמימות 198.7 גרם 1192.4 גרםסוכר 197.5 גרם 1185.2 גרםשומן 199.0 גרם 1193.9 גרםנתרן 920.9 מ״ג 5525.4 מ״גחלבון 206.8 גרם 1240.9 גרםסיבים תזונתיים 184.1 גרם 1104.6 גרםשומן רווי 189.2 גרם 1135.1 גרםכולסטרול 309.2 מ״ג 1855.0 מ״גסידן 205.0 מ״ג 1229.7 מ״גברזל 186.5 מ״ג 1119.3 מ״גאשלגן 437.2 מ״ג 2622.9 מ״גאבץ 189.6 מ״ג 1137.6 מ״גסגור
עומדים מול הבשר הטחון שבמקרר ומתלבטים שוב בין קציצות לבולונז? הנה רעיון קצת אחר, טעים ומקורי: טורטיות אפויות בתנור ממולאות בבשר ופטריות פורטובלו בציפוי פירורי לחם מוזהבים. הפשילו שרוולים!
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 13 | זמן הכנה 25 דק׳ | זמן כולל שעה ו-25 דק׳ | קלוריות 476 | כמות מנות 6 |
---|
מצרכים
מצרכים
-
1 כף שמן זית
-
500 גרם בשר בקר טחוןלצמחונים: קוביית טופו חתוכה לקוביות קטנות
-
2 כפות רוטב טריאקי קנור
-
2 כפות רוטב צ’ילי מתוק קנור
-
1 קופסה פטריות פורטובלוחתוכות לשמיניות
-
1 שן שוםכתושה
-
1/2 כפית מלח דק
-
1 ביצה L
הגשה
-
4 כפות רוטב טריאקי קנור
-
4 כפות רוטב צ’ילי מתוק קנור
אופן הכנה
- במחבת גדולה מחממים את השמן ומוסיפים את הפטריות. אחרי כ-5 דקות מוסיפים את הבשר או קוביות הטופו.
- מערבבים ומפרידים את הבשר בעזרת מזלג, כך שיתפורר ולא יהיה גושי. את הטופו לא מפוררים.
- כשהבשר/טופו נראה מוכן, אחרי 7 דקות לערך, מוסיפים את השום והמלח, מערבבים עוד דקה ומוסיפים את הרטבים.
- מבשלים עוד 2 דקות ומכבים את האש. נותנים לבשר להתקרר מעט.
- מכינים 2 קערות: אחת עם ביצה טרופה ואחת עם פירורי לחם ומלח.
- פורסים טורטייה, מניחים ערימת בשר/טופו בתוכה ואז מקפלים: בתחילה את שני הקצוות העליונים ואז מגלגלים לרוחב, ליצירת גליל.
- טובלים את הגליל בביצה ואז מגלגלים בפירורי הלחם.
- מניחים על תבנית תנור עם נייר אפייה, כשסיומת הטורטייה המגולגלת מונחת כלפי מטה.
- מרססים בספריי שמן זית ואופים בתנור שחומם מראש לחום של 180 מעלות.
- אחרי 15 דקות, הופכים את הטורטיות, מרססים את הצד השני ואופים עוד 15 דקות.
- מגישים לצד שתי קעריות עם רוטב צ’ילי ורוטב טריאקי לטבילה.
אופן הכנה
- במחבת גדולה מחממים את השמן ומוסיפים את הפטריות. אחרי כ-5 דקות מוסיפים את הבשר או קוביות הטופו.
- מערבבים ומפרידים את הבשר בעזרת מזלג, כך שיתפורר ולא יהיה גושי. את הטופו לא מפוררים.
- כשהבשר/טופו נראה מוכן, אחרי 7 דקות לערך, מוסיפים את השום והמלח, מערבבים עוד דקה ומוסיפים את הרטבים.
- מבשלים עוד 2 דקות ומכבים את האש. נותנים לבשר להתקרר מעט.
- מכינים 2 קערות: אחת עם ביצה טרופה ואחת עם פירורי לחם ומלח.
- פורסים טורטייה, מניחים ערימת בשר/טופו בתוכה ואז מקפלים: בתחילה את שני הקצוות העליונים ואז מגלגלים לרוחב, ליצירת גליל.
- טובלים את הגליל בביצה ואז מגלגלים בפירורי הלחם.
- מניחים על תבנית תנור עם נייר אפייה, כשסיומת הטורטייה המגולגלת מונחת כלפי מטה.
- מרססים בספריי שמן זית ואופים בתנור שחומם מראש לחום של 180 מעלות.
- אחרי 15 דקות, הופכים את הטורטיות, מרססים את הצד השני ואופים עוד 15 דקות.
- מגישים לצד שתי קעריות עם רוטב צ’ילי ורוטב טריאקי לטבילה.
בשיתוף עם קנור
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן