כשר לחג וטעים ברמות: פולנטה צלויה בתנור
פולנטה שתכבוש את ליבכם, גם כשרה לחג, גם מצריכה מינימום כלים והשקעה, וגם טעימה בטירוף! מה צריך יותר? הזמינו את האורחים לנשנוש טעים ומיוחד
פולנטה שתכבוש את ליבכם, גם כשרה לחג, גם מצריכה מינימום כלים והשקעה, וגם טעימה בטירוף! מה צריך יותר? הזמינו את האורחים לנשנוש טעים ומיוחד
- ניצן סוסיד
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 473.3 קק״ל 1419.8 קק״לפחמימות 5.3 גרם 15.9 גרםשומן 35.8 גרם 107.3 גרםנתרן 690.0 מ״ג 2069.9 מ״גחלבון 11.5 גרם 34.4 גרםסיבים תזונתיים 0.2 גרם 0.6 גרםשומן רווי 11.9 גרם 35.6 גרםכולסטרול 38.9 מ״ג 116.6 מ״גסידן 220.9 מ״ג 662.7 מ״גברזל 0.2 מ״ג 0.7 מ״גאשלגן 120.5 מ״ג 361.6 מ״גאבץ 0.6 מ״ג 1.9 מ״גסגור
-
מרכיבים9
-
הכנה 15 דק׳כולל 30 דק׳
-
קלוריות473
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 473.3 קק״ל 1419.8 קק״לפחמימות 5.3 גרם 15.9 גרםשומן 35.8 גרם 107.3 גרםנתרן 690.0 מ״ג 2069.9 מ״גחלבון 11.5 גרם 34.4 גרםסיבים תזונתיים 0.2 גרם 0.6 גרםשומן רווי 11.9 גרם 35.6 גרםכולסטרול 38.9 מ״ג 116.6 מ״גסידן 220.9 מ״ג 662.7 מ״גברזל 0.2 מ״ג 0.7 מ״גאשלגן 120.5 מ״ג 361.6 מ״גאבץ 0.6 מ״ג 1.9 מ״גסגור
אם אתם מחפשים מתכון טעים בטירוף שגם כשר לפסח וגם אפשר להגיש כנשנוש טוב לכל האורחים והמשפחה, זה המתכון עבורכם. פולנטה צלויה בתנור, עם טעמים עשירים, שניתן להגיש לצד סלט מרענן או לצד מטבל קרמי.
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 9 | זמן הכנה 15 דק׳ | זמן כולל 30 דק׳ | קלוריות 473 | כמות מנות 3 |
---|
מצרכים
מצרכים
פולנטה
-
1/2 כוס קמח פולנטה
-
1 מיכל שמנת לבישול 9%
-
1 כוס חלב 3%
-
50 גרם גבינת פרמזןמגורד
-
30 גרם חמאה
ציפוי
-
5 עלי בזיליקוםקצוצים
-
1/2 כפית מלח דק
-
1/2 כפית אבקת צ’ילי
-
1/4 כוס שמן זית
אופן הכנה
- מניחים בסיר שמנת 9% יטבתה, חלב, קמח תירס ומלח, מביאים לרתיחה, ומעבירים לאש נמוכה.
- מבשלים כחמש דקות עד להסמכה.
- מוסיפים את החמאה וגבינת הפרמזן, יוצקים לתבנית בגודל 15×20, משטחים ומכניסים לקירור עד שמתייצב וניתן לפריסה.
- מחלצים מהתבנית ופורסים לקוביות בגודל אחיד.
- מערבבים את כל מרכיבי הציפוי.
- מחממים תנור ל-200 מעלות. מברישים את הפולנטה בציפוי.
- אופים 10 דקות, עד שמזהיב קלות.
אופן הכנה
- מניחים בסיר שמנת 9% יטבתה, חלב, קמח תירס ומלח, מביאים לרתיחה, ומעבירים לאש נמוכה.
- מבשלים כחמש דקות עד להסמכה.
- מוסיפים את החמאה וגבינת הפרמזן, יוצקים לתבנית בגודל 15×20, משטחים ומכניסים לקירור עד שמתייצב וניתן לפריסה.
- מחלצים מהתבנית ופורסים לקוביות בגודל אחיד.
- מערבבים את כל מרכיבי הציפוי.
- מחממים תנור ל-200 מעלות. מברישים את הפולנטה בציפוי.
- אופים 10 דקות, עד שמזהיב קלות.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן