לחמניות זעפרן שבדיות
לחמניות קטנות ומתקתקות מהמטבח השבדי. הזעפרן מוסיף להן ניחוח קסום של ארצות רחוקות והכי כיף לאכול אותן עם חמאה וריבה כשהן עדיין חמימות
לחמניות קטנות ומתקתקות מהמטבח השבדי. הזעפרן מוסיף להן ניחוח קסום של ארצות רחוקות והכי כיף לאכול אותן עם חמאה וריבה כשהן עדיין חמימות
- אפרת ליכטנשטט
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 188.0 קק״ל 2819.3 קק״לפחמימות 32.4 גרם 486.3 גרםשומן 4.7 גרם 71.0 גרםנתרן 100.3 מ״ג 1505.2 מ״גחלבון 7.0 גרם 105.3 גרםסיבים תזונתיים 2.0 גרם 30.7 גרםשומן רווי 2.3 גרם 34.8 גרםכולסטרול 64.6 מ״ג 968.6 מ״גסידן 26.5 מ״ג 398.0 מ״גברזל 1.4 מ״ג 21.7 מ״גאשלגן 89.3 מ״ג 1339.5 מ״גאבץ 1.4 מ״ג 20.3 מ״גסגור
-
מרכיבים12
-
הכנה שעתיים ו-30 דק׳כולל 30 דק׳
-
קלוריות188
-
רמת קושי:בינונית
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 188.0 קק״ל 2819.3 קק״לפחמימות 32.4 גרם 486.3 גרםשומן 4.7 גרם 71.0 גרםנתרן 100.3 מ״ג 1505.2 מ״גחלבון 7.0 גרם 105.3 גרםסיבים תזונתיים 2.0 גרם 30.7 גרםשומן רווי 2.3 גרם 34.8 גרםכולסטרול 64.6 מ״ג 968.6 מ״גסידן 26.5 מ״ג 398.0 מ״גברזל 1.4 מ״ג 21.7 מ״גאשלגן 89.3 מ״ג 1339.5 מ״גאבץ 1.4 מ״ג 20.3 מ״גסגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 12 | זמן הכנה שעתיים ו-30 דק׳ | זמן כולל 30 דק׳ | קלוריות 188 | כמות מנות 15 |
---|
מצרכים
מצרכים
לחמניות
-
3/4 כוס חלב 3%
-
1 כפית סוכר לבן
-
500 גרם קמח לבן
-
1 כף שמרים יבשים
-
1/4 כוס סוכר לבן
-
2 ביצים L
-
25 גרם חמאה
-
1/4 כוס גבינת ריקוטה 5%
-
1/4 כפית מלח דק
-
1 חופן צימוקים בהירים
הברשה
-
1 ביצה L
אופן הכנה
- בסיר קטן שמים חלב, כפית סוכר וחוטי זעפרן ומביאים לסף רתיחה, מערבבים היטב ומצננים לטמפרטורה של כ-30 מעלות (כשהחלב פושר).
- בקערת מיקסר עם וו לישה שמים קמח, שמרים ו-1/4 כוס סוכר ומערבבים היטב.
- ממיסים את החמאה במיקרוגל.
- מוסיפים למיקסר ביצים, חמאה וגבינת ריקוטה ומתחילים בלישה. מוסיפים את החלב הפושר ואת המלח ולשים כ-8 דקות. אם הבצק דביק מאד מוסיפים כף או שתיים של קמח. בעזרת מרית מגרדים את דפנות הקערה כדי שכל החומרים יתאחדו. (אם אין מיקסר אפשר ללוש באופן ידני כמובן)
- אחרי 8 דקות לישה מעבירים את הבצק למשטח מקומח מעט ולשים לצורת כדור. מעבירים את הבצק לקערה משומנת, מכסים בניילון או במגבת לחה ומתפיחים במקום חמים כשעה או עד שהבצק מכפיל את נפחו.
- כשהבצק תפח, מעבירים אותו למשטח מקומח ומועכים אותו לצורת מלבן. מחלקים ל-14 חלקים שווים (כ-65 גרם לכל חתיכה אם נעזרים במשקל).
- יוצרים ״נחש״ באורך 35 ס״מ מכל חתיכה ומועכים אותו מעט כדי שיהיה שטוח. מגלגלים לצורת שבלול כפול משני הצדדים ומניחים על נייר אפייה במרווחים גדולים.
- מחממים תנור ל-190 מעלות ומתפיחים את השבלולים פעם שנייה כ-20 דקות. לאחר שתפחו תוחבים צימוק למרכז של כל שבלול ומברישים בביצה טרופה.
- אופים כ-10-14 דקות עד שהלחמניות מזהיבות ומעט משחימות בצדדים. שימו לב שזוהי אפייה קצרה ומומלץ להשגיח על התנור. מצננים מעט לפני שאוכלים עם חמאה וריבה.
אופן הכנה
- בסיר קטן שמים חלב, כפית סוכר וחוטי זעפרן ומביאים לסף רתיחה, מערבבים היטב ומצננים לטמפרטורה של כ-30 מעלות (כשהחלב פושר).
- בקערת מיקסר עם וו לישה שמים קמח, שמרים ו-1/4 כוס סוכר ומערבבים היטב.
- ממיסים את החמאה במיקרוגל.
- מוסיפים למיקסר ביצים, חמאה וגבינת ריקוטה ומתחילים בלישה. מוסיפים את החלב הפושר ואת המלח ולשים כ-8 דקות. אם הבצק דביק מאד מוסיפים כף או שתיים של קמח. בעזרת מרית מגרדים את דפנות הקערה כדי שכל החומרים יתאחדו. (אם אין מיקסר אפשר ללוש באופן ידני כמובן)
- אחרי 8 דקות לישה מעבירים את הבצק למשטח מקומח מעט ולשים לצורת כדור. מעבירים את הבצק לקערה משומנת, מכסים בניילון או במגבת לחה ומתפיחים במקום חמים כשעה או עד שהבצק מכפיל את נפחו.
- כשהבצק תפח, מעבירים אותו למשטח מקומח ומועכים אותו לצורת מלבן. מחלקים ל-14 חלקים שווים (כ-65 גרם לכל חתיכה אם נעזרים במשקל).
- יוצרים ״נחש״ באורך 35 ס״מ מכל חתיכה ומועכים אותו מעט כדי שיהיה שטוח. מגלגלים לצורת שבלול כפול משני הצדדים ומניחים על נייר אפייה במרווחים גדולים.
- מחממים תנור ל-190 מעלות ומתפיחים את השבלולים פעם שנייה כ-20 דקות. לאחר שתפחו תוחבים צימוק למרכז של כל שבלול ומברישים בביצה טרופה.
- אופים כ-10-14 דקות עד שהלחמניות מזהיבות ומעט משחימות בצדדים. שימו לב שזוהי אפייה קצרה ומומלץ להשגיח על התנור. מצננים מעט לפני שאוכלים עם חמאה וריבה.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן
תגובה (1)
מעולה! דומה ללחמניות המושלמות של פיקה. אני שמתי מעט יותר זעפרן ממה שבמתכון