לחמניות שמרים מטורפות מטוגנות בצורת קרואסון

בחנוכה כולם מטגנים סופגניות או לביבות, אבל אפשר לטגן גם לחמניות שמרים מיוחדות בצורת קרואסון שמגישים בסגנון כריך פריקסה עם כל תוספת שאוהבים
בחנוכה כולם מטגנים סופגניות או לביבות, אבל אפשר לטגן גם לחמניות שמרים מיוחדות בצורת קרואסון שמגישים בסגנון כריך פריקסה עם כל תוספת שאוהבים
  • תומר אומנסקי
שמרו
כשר
6 דירגו [ציון 5]
  • מרכיבים
    9
  • הכנה 15 דק׳
    כולל 3 שעות
  • קלוריות
    971
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 970.9 קק״ל 23301.1 קק״ל
    פחמימות 35.1 גרם 841.4 גרם
    שומן 88.6 גרם 2126.4 גרם
    נתרן 421.4 מ״ג 10113.1 מ״ג
    חלבון 5.5 גרם 132.4 גרם
    סיבים תזונתיים 0.2 גרם 4.1 גרם
    שומן רווי 6.3 גרם 151.3 גרם
    כולסטרול 24.6 מ״ג 590.8 מ״ג
    סידן 4.0 מ״ג 97.0 מ״ג
    ברזל 0.1 מ״ג 3.4 מ״ג
    אשלגן 20.0 מ״ג 478.9 מ״ג
    אבץ 0.1 מ״ג 1.5 מ״ג
    סגור
  • מרכיבים
    9
  • הכנה 15 דק׳
    כולל 3 שעות
  • קלוריות
    971
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 970.9 קק״ל 23301.1 קק״ל
    פחמימות 35.1 גרם 841.4 גרם
    שומן 88.6 גרם 2126.4 גרם
    נתרן 421.4 מ״ג 10113.1 מ״ג
    חלבון 5.5 גרם 132.4 גרם
    סיבים תזונתיים 0.2 גרם 4.1 גרם
    שומן רווי 6.3 גרם 151.3 גרם
    כולסטרול 24.6 מ״ג 590.8 מ״ג
    סידן 4.0 מ״ג 97.0 מ״ג
    ברזל 0.1 מ״ג 3.4 מ״ג
    אשלגן 20.0 מ״ג 478.9 מ״ג
    אבץ 0.1 מ״ג 1.5 מ״ג
    סגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
לחמניות
תומר אומנסקי
X

6 דירגו [ציון 5]

מצרכים

מצרכים


plus minus

לחמניות

טיגון


אופן הכנה

  1. לשים בקערת מיקסר עם וו לישה את כל מרכיבי הבצק, למעט המלח כ-8 דקות. מוסיפים את המלח וממשיכים ללוש עוד 4 דקות לבצק אחיד ורך. מעבירים לקערה משומנת, מכסים ומתפיחים כשעה-שעה וחצי להכפלת הנפח.
  2. מחלקים את הבצק ל-2 חתיכות שוות, מרדדים כל חתיכה למלבן ופורסים עם גלגלת פיצה למשולשים שווים וארוכים.
  3. מגלגלים כל משולש מהצד העבה לכיוון הצד הצר למעין רוגעלך / קוראסון, מניחים על ריבועי נייר אפייה קטנים, מכסים ומתפיחים להכפלת הנפח.
  4. מחממים את השמן בסיר רחב ועמוק (ל-160 מעלות).
  5. מעבירים את הבצק עם ריבוע נייר האפייה לשמן ומוציאים את הנייר שמתנתק בעזרת מלקחיים. מטגנים את הלחמניות משני הצדדים 2-3 דקות להשחמה יפה (מומלץ לטגן עם מכסה סגור כדי שהלחמניות יהיו עשויות היטב מבפנים).
  6. מעבירים את הלחמניות לרשת או לנייר סופג, פורסים באמצע וממלאים בכל מילוי שאוהבים.
לחמניות מטוגנות
לחמניות מטוגנות. צילום: תומר אומנסקי

הערות

  • ניתן להגיש עם גבינה בולגרית וירקות טריים לבחירתכם

מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות

הכנתם את המתכון?

כן

תגובות (4)

Avatar

      Avatar
      מערכת Foody

      היי ליאנה, במקרה הזה לא

    Avatar
    Mazal Aflalo

    האם המתכון מתאים לסופגניות?

קטגוריות

אביזרים

טכניקות