לחמניות שמרים מטורפות מטוגנות בצורת קרואסון
בחנוכה כולם מטגנים סופגניות או לביבות, אבל אפשר לטגן גם לחמניות שמרים מיוחדות בצורת קרואסון שמגישים בסגנון כריך פריקסה עם כל תוספת שאוהבים
בחנוכה כולם מטגנים סופגניות או לביבות, אבל אפשר לטגן גם לחמניות שמרים מיוחדות בצורת קרואסון שמגישים בסגנון כריך פריקסה עם כל תוספת שאוהבים
- תומר אומנסקי
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 970.9 קק״ל 23301.1 קק״לפחמימות 35.1 גרם 841.4 גרםשומן 88.6 גרם 2126.4 גרםנתרן 421.4 מ״ג 10113.1 מ״גחלבון 5.5 גרם 132.4 גרםסיבים תזונתיים 0.2 גרם 4.1 גרםשומן רווי 6.3 גרם 151.3 גרםכולסטרול 24.6 מ״ג 590.8 מ״גסידן 4.0 מ״ג 97.0 מ״גברזל 0.1 מ״ג 3.4 מ״גאשלגן 20.0 מ״ג 478.9 מ״גאבץ 0.1 מ״ג 1.5 מ״גסגור
-
מרכיבים9
-
הכנה 15 דק׳כולל 3 שעות
-
קלוריות971
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 970.9 קק״ל 23301.1 קק״לפחמימות 35.1 גרם 841.4 גרםשומן 88.6 גרם 2126.4 גרםנתרן 421.4 מ״ג 10113.1 מ״גחלבון 5.5 גרם 132.4 גרםסיבים תזונתיים 0.2 גרם 4.1 גרםשומן רווי 6.3 גרם 151.3 גרםכולסטרול 24.6 מ״ג 590.8 מ״גסידן 4.0 מ״ג 97.0 מ״גברזל 0.1 מ״ג 3.4 מ״גאשלגן 20.0 מ״ג 478.9 מ״גאבץ 0.1 מ״ג 1.5 מ״גסגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 9 | זמן הכנה 15 דק׳ | זמן כולל 3 שעות | קלוריות 971 | כמות מנות 24 |
---|
מצרכים
מצרכים
לחמניות
טיגון
-
2 ליטר שמן קנולה
אופן הכנה
- לשים בקערת מיקסר עם וו לישה את כל מרכיבי הבצק, למעט המלח כ-8 דקות. מוסיפים את המלח וממשיכים ללוש עוד 4 דקות לבצק אחיד ורך. מעבירים לקערה משומנת, מכסים ומתפיחים כשעה-שעה וחצי להכפלת הנפח.
- מחלקים את הבצק ל-2 חתיכות שוות, מרדדים כל חתיכה למלבן ופורסים עם גלגלת פיצה למשולשים שווים וארוכים.
- מגלגלים כל משולש מהצד העבה לכיוון הצד הצר למעין רוגעלך / קוראסון, מניחים על ריבועי נייר אפייה קטנים, מכסים ומתפיחים להכפלת הנפח.
- מחממים את השמן בסיר רחב ועמוק (ל-160 מעלות).
- מעבירים את הבצק עם ריבוע נייר האפייה לשמן ומוציאים את הנייר שמתנתק בעזרת מלקחיים. מטגנים את הלחמניות משני הצדדים 2-3 דקות להשחמה יפה (מומלץ לטגן עם מכסה סגור כדי שהלחמניות יהיו עשויות היטב מבפנים).
- מעבירים את הלחמניות לרשת או לנייר סופג, פורסים באמצע וממלאים בכל מילוי שאוהבים.
אופן הכנה
- לשים בקערת מיקסר עם וו לישה את כל מרכיבי הבצק, למעט המלח כ-8 דקות. מוסיפים את המלח וממשיכים ללוש עוד 4 דקות לבצק אחיד ורך. מעבירים לקערה משומנת, מכסים ומתפיחים כשעה-שעה וחצי להכפלת הנפח.
- מחלקים את הבצק ל-2 חתיכות שוות, מרדדים כל חתיכה למלבן ופורסים עם גלגלת פיצה למשולשים שווים וארוכים.
- מגלגלים כל משולש מהצד העבה לכיוון הצד הצר למעין רוגעלך / קוראסון, מניחים על ריבועי נייר אפייה קטנים, מכסים ומתפיחים להכפלת הנפח.
- מחממים את השמן בסיר רחב ועמוק (ל-160 מעלות).
- מעבירים את הבצק עם ריבוע נייר האפייה לשמן ומוציאים את הנייר שמתנתק בעזרת מלקחיים. מטגנים את הלחמניות משני הצדדים 2-3 דקות להשחמה יפה (מומלץ לטגן עם מכסה סגור כדי שהלחמניות יהיו עשויות היטב מבפנים).
- מעבירים את הלחמניות לרשת או לנייר סופג, פורסים באמצע וממלאים בכל מילוי שאוהבים.
הערות
- ניתן להגיש עם גבינה בולגרית וירקות טריים לבחירתכם
הערות
- ניתן להגיש עם גבינה בולגרית וירקות טריים לבחירתכם
בשיתוף עם ברימאג
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן
תגובות (4)
האם ניתן להכין עם קמח רגיל
היי ליאנה, במקרה הזה לא
האם המתכון מתאים לסופגניות?
היי מזל, המתכון יכול להתאים, אבל יש לנו שלל מתכוני סופגניות נפלאות – מוזמנת להציץ!:
https://foody.co.il/category/%d7%9e%d7%aa%d7%9b%d7%95%d7%a0%d7%99-%d7%97%d7%92%d7%99%d7%9d/%d7%9e%d7%aa%d7%9b%d7%95%d7%a0%d7%99%d7%9d-%d7%9c%d7%95%d7%94%d7%98%d7%99%d7%9d-%d7%9c%d7%97%d7%a0%d7%95%d7%9b%d7%94/%d7%a1%d7%95%d7%a4%d7%92%d7%a0%d7%99%d7%95%d7%aa/