לימון מוסיף המון! עוגת טורט לימונית משגעת

יהודית מורחיים מכינה עוגה נפלאה לסוף צום יום הכיפורים. עוגת טורט לימונית ללא חומרי התפחה וללא שמן, שלא צריך כלום לצידה מלבד כוס תה עם נענע
יהודית מורחיים מכינה עוגה נפלאה לסוף צום יום הכיפורים. עוגת טורט לימונית ללא חומרי התפחה וללא שמן, שלא צריך כלום לצידה מלבד כוס תה עם נענע
  • יהודית מורחיים
שמרו
כשר
13 דירגו [ציון 4.5]
  • מרכיבים
    7
  • הכנה 20 דק׳
    כולל שעה
  • קלוריות
    2739
  • רמת קושי:
    בינונית
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 2738.5 קק״ל 2738.5 קק״ל
    פחמימות 472.6 גרם 472.6 גרם
    שומן 50.0 גרם 50.0 גרם
    נתרן 1171.0 מ״ג 1171.0 מ״ג
    חלבון 77.2 גרם 77.2 גרם
    סיבים תזונתיים 6.3 גרם 6.3 גרם
    שומן רווי 12.6 גרם 12.6 גרם
    כולסטרול 1772.4 מ״ג 1772.4 מ״ג
    סידן 252.9 מ״ג 252.9 מ״ג
    ברזל 7.9 מ״ג 7.9 מ״ג
    אשלגן 770.1 מ״ג 770.1 מ״ג
    אבץ 6.3 מ״ג 6.3 מ״ג
    סגור
  • מרכיבים
    7
  • הכנה 20 דק׳
    כולל שעה
  • קלוריות
    2739
  • רמת קושי:
    בינונית
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 2738.5 קק״ל 2738.5 קק״ל
    פחמימות 472.6 גרם 472.6 גרם
    שומן 50.0 גרם 50.0 גרם
    נתרן 1171.0 מ״ג 1171.0 מ״ג
    חלבון 77.2 גרם 77.2 גרם
    סיבים תזונתיים 6.3 גרם 6.3 גרם
    שומן רווי 12.6 גרם 12.6 גרם
    כולסטרול 1772.4 מ״ג 1772.4 מ״ג
    סידן 252.9 מ״ג 252.9 מ״ג
    ברזל 7.9 מ״ג 7.9 מ״ג
    אשלגן 770.1 מ״ג 770.1 מ״ג
    אבץ 6.3 מ״ג 6.3 מ״ג
    סגור

עוגת טורט לימונית! מתאימה בדיוק ליום כיפור לפתיחת הצום. תכינו ותיהנו מכל ביס. הטורט משמש כבסיס לכל עוגה.

הטורט הנפלא והטעים הזה שייך בלעדית לאחותי מרים! כן אחותי הגדולה, גם היא אלופה בהכנת עוגיות מרוקאיות ודברי מתיקה.

במיוחד אני מעלה את המתכון השבוע בגלל יום כיפור!  רצוי שהמתכון יהיה ברשותכם כדי שתכינו אותו לפתיחת הצום.

הטורט הוא לימוני חמצמץ, ראו את המרקם ואת היופי שלו! לא צריך יותר מזה,  אההה כן צריך – כוס תה עם נענע.

הטורט לא מכיל חומרי התפחה, מיץ הלימון גורם לעוגה לתפוח ולהיות אוורירית. אין שמן בעוגה.

תודה לאחותי היקרה על מתכון נהדר.

לכל חברי היקרים! ולכל הקוראים והעוקבים היקרים והאהובים שלי ♥ למשפחתי היקרה! אני מבקשת לאחל לכם שנה טובה וגמר חתימה טובה.

צום קל ומועיל.

רכה ואוורירית
רכה ואוורירית
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
קינוחי פרווה
יהודית מורחיים
X

13 דירגו [ציון 4.5]

מצרכים

מצרכים


טורט

הגשה


אופן הכנה

  1. מחממים תנור ל-180 מעלות.
  2. מפרידים את הביצים.
  3. מקציפים את החלבונים בקערת המיקסר במהירות בינונית. לאחר שנוצר קצף בצדדים, מוסיפים סוכר וסוכר וניל בהדרגה, עד לקבלת קצף יציב.
  4. שמים את החלמונים בקערה קטנה, מוסיפים את גרידת הלימון ומערבבים היטב.
  5. מוסיפים את החלמונים לקצף הביצים מקפלים בתנועות עטיפה עדינות, (רצוי עם מרית גומי).
  6. מנפים את הקמח ומוסיפים מחצית לקצף הביצים. מקפלים בתנועות עטיפה עדינות.
  7. מוסיפים את מיץ הלימון ועוטפים עד להטמעה.
  8. מוסיפים את יתרת הקמח, מקפלים בתנועות עטיפה עד אשר מקבלים תערובת חלקה.
  9. משמנים תבנית עגולה מספר 26 ומוזגים לתוכה את כל התערובת, מיישרים. (אפשר להניח בתחתית התבנית עיגול של נייר אפיה)
  10. אופים כ-40-35 דקות, או עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא יבש.
  11. מצננים על גבי רשת.
  12. הופכים את העוגה על צלחת הגשה ומפדרים באבקת סוכר.

לעוד מתכונים משגעים של עוגות לימון לחצו כאן:

מתכון עוגת לימון עם פירות אדומים של שרית נובק

מתכון טארט לימון טבעוני עם מרנג ללא ביצים של אולגה טוכשר

מתכון טארט לימון מושלם של יונית צוקרמן

מתכון עוגות בחושות עם לימון של קרין גורן


מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
לימון מוסיף המון! עוגת טורט לימונית משגעת

הכנתם את המתכון?

כן

תגובות (17)

Avatar

      Avatar
      מערכת Foody

      לא, אין

      Avatar
      מערכת Foody

      נכון, המתכון ללא שמן.

הצג עוד

קטגוריות

אביזרים

טכניקות