מוקפץ עוף ופלפלים צבעוניים
מפסיקים להזמין ומתחילים להכין לבד במטבח הביתי: בת חן דיאמנט מלמדת להכין מוקפץ עוף ופלפלים צבעוניים ברוטב סויה ודבש משגע. מגישים עם אורז לבן
מפסיקים להזמין ומתחילים להכין לבד במטבח הביתי: בת חן דיאמנט מלמדת להכין מוקפץ עוף ופלפלים צבעוניים ברוטב סויה ודבש משגע. מגישים עם אורז לבן
- בת חן דיאמנט
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 354.5 קק״ל 1417.9 קק״לפחמימות 28.3 גרם 113.4 גרםשומן 10.9 גרם 43.5 גרםנתרן 1328.3 מ״ג 5313.2 מ״גחלבון 34.4 גרם 137.5 גרםסיבים תזונתיים 4.1 גרם 16.5 גרםשומן רווי 2.5 גרם 10.1 גרםכולסטרול 91.8 מ״ג 367.4 מ״גסידן 41.6 מ״ג 166.2 מ״גברזל 2.6 מ״ג 10.6 מ״גאשלגן 810.9 מ״ג 3243.5 מ״גאבץ 2.0 מ״ג 8.1 מ״גסגור
-
מרכיבים19
-
הכנה 20 דק׳כולל 20 דק׳
-
קלוריות355
-
רמת קושי:בינונית
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 354.5 קק״ל 1417.9 קק״לפחמימות 28.3 גרם 113.4 גרםשומן 10.9 גרם 43.5 גרםנתרן 1328.3 מ״ג 5313.2 מ״גחלבון 34.4 גרם 137.5 גרםסיבים תזונתיים 4.1 גרם 16.5 גרםשומן רווי 2.5 גרם 10.1 גרםכולסטרול 91.8 מ״ג 367.4 מ״גסידן 41.6 מ״ג 166.2 מ״גברזל 2.6 מ״ג 10.6 מ״גאשלגן 810.9 מ״ג 3243.5 מ״גאבץ 2.0 מ״ג 8.1 מ״גסגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 19 | זמן הכנה 20 דק׳ | זמן כולל 20 דק׳ | קלוריות 355 | כמות מנות 4 |
---|
מצרכים
מצרכים
עוף וירקות
-
500 גרם פילה עוףנקי וחתוך לקוביות
-
4 שיני שוםטריות וקצוצות
-
1 פלפל ירוק קטן
-
1 פלפל אדום קטן
-
1 פלפל צהוב קטן
-
1 פלפל כתום קטן
-
1 בצל בינוניחתוך לקוביות בעובי 1 ס”מ
-
1/2 קופסה פטריות שמפיניוןחתוכות לרבעים
-
2 גבעולי בצל ירוק
-
50 גרם אגוזי קשיו טבעיים
-
5 פלפלים יבשים חריפים בינונייםלא חובה
תיבול העוף
-
1/4 כוס קמח טמפורהמזרח מערב
-
1/2 כפית מלח דק
-
1/4 כפית פלפל לבן טחון
רוטב
-
3 כפות רוטב סויהמזרח מערב
-
2 כפות רוטב דגיםמזרח מערב
-
3 כפות דבש
-
0.33 כוס ציר עוףאו מים
-
1 כפית רוטב סרירצ’המזרח מערב
אופן הכנה
- מנקים את פילה העוף וחותכים אותו לקוביות בגודל 2*2 ס”מ.
- חותכים את כל הירקות לגודל הרצוי.
- שמים את העוף בקערה, מתבלים אותו במלח ופלפל ומערבבים בקמח הטמפורה.
- מערבבים את כל חומרי הרוטב בקערה קטנה, טורפים בעזרת מטרפה עד שהדבש מתמוסס.
- מחממים את הווק על האש הכי גבוהה שיש, מוסיפים מעט שמן ומוסיפים את הקשיו. מטגנים עד הזהבה תוך כדי ערבוב, מוציאים החוצה למגש עם נייר סופג, מוסיפים מעט שמן ומטגנים את פלפלי השאטה השלמים עד להזהבה קלה, מוציאים למגש עם הקשיו.
- מוסיפים לווק החם שמן ואת חתיכות העוף המצופות, מערבבים ומטגנים למשך כ- 5 דקות עד להזהבה.
- מוציאים את העוף מהווק הצידה למגש.
- מוסיפים את הרוטב לווק החם ואליו את כל הירקות למעט הבצל הירוק, מבשלים כדקה-שתיים ומערבבים.
- מוסיפים את העוף ומערבבים.
- מבשלים על אש גבוהה עד אשר אין נוזלים בווק, מוסיפים את הקשיו ופלפל השאטה ומערבבים, מכבים את האש ומוסיפים את הבצל הירוק.
- מגישים מעל אורז לבן.
אופן הכנה
- מנקים את פילה העוף וחותכים אותו לקוביות בגודל 2*2 ס”מ.
- חותכים את כל הירקות לגודל הרצוי.
- שמים את העוף בקערה, מתבלים אותו במלח ופלפל ומערבבים בקמח הטמפורה.
- מערבבים את כל חומרי הרוטב בקערה קטנה, טורפים בעזרת מטרפה עד שהדבש מתמוסס.
- מחממים את הווק על האש הכי גבוהה שיש, מוסיפים מעט שמן ומוסיפים את הקשיו. מטגנים עד הזהבה תוך כדי ערבוב, מוציאים החוצה למגש עם נייר סופג, מוסיפים מעט שמן ומטגנים את פלפלי השאטה השלמים עד להזהבה קלה, מוציאים למגש עם הקשיו.
- מוסיפים לווק החם שמן ואת חתיכות העוף המצופות, מערבבים ומטגנים למשך כ- 5 דקות עד להזהבה.
- מוציאים את העוף מהווק הצידה למגש.
- מוסיפים את הרוטב לווק החם ואליו את כל הירקות למעט הבצל הירוק, מבשלים כדקה-שתיים ומערבבים.
- מוסיפים את העוף ומערבבים.
- מבשלים על אש גבוהה עד אשר אין נוזלים בווק, מוסיפים את הקשיו ופלפל השאטה ומערבבים, מכבים את האש ומוסיפים את הבצל הירוק.
- מגישים מעל אורז לבן.
בשיתוף עם מזרח מערב
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן
תגובות (6)
הכנתי ויצא מצויין!
מתכון מעולה, יצא מאוד טעים
איזה כיף לשמוע! תודה רבה(: נשמח לתמונות…
המתכון לא מדויק, וזה חבל מאוד. המצרכים לא תואמים את אופן ההכנה. לאן נעלמו הפטריות והבצל הקצוץ? למה בצל ירוק ופלפל שאטה לא מופיע במרכיבים..? מאכזב…
תיקנו את המתכון והוספנו את הפלפל החריף ואת הבצל הירוק. תודה על ההערה. שימי לב שבסעיף 8 מכניסים את כל הירקות, כולל הבצל והפטריות.
תודה