תן לשים ת’ראש על פיתה – מכינים פיתות בבית! פיתות חלומיות מבצק שמרים

המתכון שיגרוף מחמאות - לימור שרעבי מגלה את כל הסודות להכנת פיתות מושלמות! פיתות רכות ואווריריות שישדרגו את הסנדוויץ', הארוחות המשפחתיות וכמובן את ה"על האש"
המתכון שיגרוף מחמאות - לימור שרעבי מגלה את כל הסודות להכנת פיתות מושלמות! פיתות רכות ואווריריות שישדרגו את הסנדוויץ', הארוחות המשפחתיות וכמובן את ה"על האש"
  • לימור שרעבי
שמרו
כשר
6 דירגו [ציון 5]
  • מרכיבים
    6
  • הכנה 30 דק׳
    כולל שעה ו-45 דק׳
  • קלוריות
    271
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 271.1 קק״ל 2168.7 קק״ל
    פחמימות 48.4 גרם 387.3 גרם
    שומן 5.0 גרם 39.7 גרם
    נתרן 973.5 מ״ג 7788.3 מ״ג
    חלבון 6.9 גרם 55.2 גרם
    סיבים תזונתיים 2.1 גרם 16.7 גרם
    שומן רווי 0.5 גרם 4.3 גרם
    כולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״ג
    סידן 10.3 מ״ג 82.6 מ״ג
    ברזל 0.8 מ״ג 6.2 מ״ג
    אשלגן 66.9 מ״ג 535.5 מ״ג
    אבץ 0.6 מ״ג 5.0 מ״ג
    סגור
  • מרכיבים
    6
  • הכנה 30 דק׳
    כולל שעה ו-45 דק׳
  • קלוריות
    271
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 271.1 קק״ל 2168.7 קק״ל
    פחמימות 48.4 גרם 387.3 גרם
    שומן 5.0 גרם 39.7 גרם
    נתרן 973.5 מ״ג 7788.3 מ״ג
    חלבון 6.9 גרם 55.2 גרם
    סיבים תזונתיים 2.1 גרם 16.7 גרם
    שומן רווי 0.5 גרם 4.3 גרם
    כולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״ג
    סידן 10.3 מ״ג 82.6 מ״ג
    ברזל 0.8 מ״ג 6.2 מ״ג
    אשלגן 66.9 מ״ג 535.5 מ״ג
    אבץ 0.6 מ״ג 5.0 מ״ג
    סגור

בצק שמרים זה הבצק שאני הכי אוהבת להכין. יש משהו ממכר במרקם, ברכות, בגמישות וכמובן בתוצרים. ועוד לא דיברנו על הריח שלו שהופכים את הבצק הזה לבצק הכי קל כיפי וטעים שכל אחד יכול להכין בבית בקלות, שמים בצד את הפחד מבצק שמרים ומפיצים בבית ריח של מאפיה צרפתית. והטעם? לא משתווה לשום דבר קנוי!

לא משנה מתי ולאיזה אירוע, תמיד אמצא סיבה להכין משהו מבצק שמרים. אז ממה נתחיל? בואו נתחיל מהבסיס. נכין יחד פיתות.

כבר שנים שאני אופה פיתות בבית. בני הבית לא מוותרים עליהן. אחת לשבוע אני מכינה לשימוש הביתי שלנו פיתות וכשאנחנו מארחים או מתארחים ל”על האש” אף אחד לא ייוותר לי על הכנת פיתות. אפשר להבין אותם, לפיתות שמכינים בבית יש  טעם וקסם מיוחד. הן בשרניות ויחד עם זה קלילות.

למתכון של הפיתות המושלמות שלי הגעתי אחרי שקראתי המון וניסיתי מתכונים שונים. לבסוף לקחתי את המתכון הבסיסי שלי, ניסיתי והתנסיתי והגעתי לתוצאה המושלמת. אז הנה המתכון שלי, בלי סודות.

שני דברים שחשוב שתדעו: כל הכמויות והמדידות הן בכוס מדידה אוניברסלית. ושלא תגידו שלא אמרתי, זהירות ממכר!

לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מאפים מלוחים
לימור שרעבי
X

6 דירגו [ציון 5]

מצרכים

מצרכים


plus minus


אופן הכנה

  1. מכניסים את כל החומרים לקערת מיקסר עם וו לישה חוץ מהמים, מערבלים מעט.
  2. מוסיפים כוס מים וממשיכים לערבל במידה וחסרים נוזלים, מוסיפים עוד מים בהדרגה וממשיכים ללוש כ-10 דק’.
  3. מכסים את הקערה בניילון נצמד ומגבת ומניחים בצד להתפחה עד להכפלת נפח (בין 45 דקות לשעה וחצי, בקיץ זה קורה מהר מאוד).
  4. מחלקים את הבצק לכדורים של 100 גרם. מכדררים ומניחים בצד למנוחה נוספת של 10 דקות.

    מכדררים ומניחים בצד למנוחה נוספת. צילום: לימור שרעבי
    מכדררים ומניחים בצד למנוחה נוספת. צילום: לימור שרעבי

  5. פותחים כל כדור על משטח מקומח לצורת פיתה, כל פיתה לעובי של 5 מ”מ בערך.
  6. מכניסים את הפיתות לאפייה בסיר גריל.
  7. אם אין סיר גריל, אפשר לאפות את הפיתות בתנור בתבנית מרופדת בנייר אפייה ומקומחת קלות. מחממים תנור לחום של 250 מעלות.
  8. מעבירים לתוכנית גריל עליון בלבד לא טורבו ומכניסים את התבנית לתנור בשליש העליון למשך 4 דקות.
  9. אני ממליצה להיות ליד התנור. לכל תנור יש עוצמה אחרת ואנחנו לא רוצים שישרפו. אחרי שצד אחד של הפיתה מזהיב הופכים לצד השני לעוד דקה שתיים.
  10. מוציאים ומשפריצים מעט מים על הפיתות ומכסים במגבת (שימו לב שהמגבת לא “שעירה” שלא תשאיר חתיכות בד על הפיתות).

    פיתות בצק שמרים. צילום: לימור שרעביפיתות בצק שמרים. צילום: לימור שרעבי
    פיתות בצק שמרים. צילום: לימור שרעבי


מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
תן לשים ת’ראש על פיתה – מכינים פיתות בבית! פיתות חלומיות מבצק שמרים

הכנתם את המתכון?

כן
    Avatar
    משפחת אדרת

    הפיתות יצאו מושלמות!! ואגב עשיתי אותם עם סביח….?

    Avatar
    משפחת אדרת

    הפיתות יצאו

תגובות (15)

Avatar

    Avatar
    נעמה

    היי אני הכנתי מקמח תופח ויצא מעולה למי שאין לה קמח רגיל הפיתות יצאו ממש טעימות!

      Avatar
      מערכת Foody

      תודה על העדכון (:

הצג עוד

קטגוריות

אביזרים

טכניקות