פילאף קינואה צמחוני עם ירקות שורש ורוטב שום ודבש בתבנית אחת!
מנה אחת שיש בה הכל ובתבנית אחת! קינואה היא מקור מופלא לחלבון ויחד עם ירקות שורש מגוונים מקבלים ארוחה עם כל הויטמינים ואבות המזון הנחוצים לגוף
מנה אחת שיש בה הכל ובתבנית אחת! קינואה היא מקור מופלא לחלבון ויחד עם ירקות שורש מגוונים מקבלים ארוחה עם כל הויטמינים ואבות המזון הנחוצים לגוף
- בת חן דיאמנט
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 322.3 קק״ל 1289.0 קק״לפחמימות 47.4 גרם 189.7 גרםסוכר 23.4 גרם 93.7 גרםשומן 9.2 גרם 37.0 גרםנתרן 550.0 מ״ג 2200.0 מ״גחלבון 9.2 גרם 36.7 גרםסיבים תזונתיים 12.5 גרם 50.2 גרםשומן רווי 1.2 גרם 4.8 גרםכולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסידן 127.8 מ״ג 511.4 מ״גברזל 3.0 מ״ג 12.0 מ״גאשלגן 1326.0 מ״ג 5304.0 מ״גאבץ 1.1 מ״ג 4.2 מ״גסגור
-
מרכיבים12
-
הכנה 15 דק׳כולל 50 דק׳
-
קלוריות322
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 322.3 קק״ל 1289.0 קק״לפחמימות 47.4 גרם 189.7 גרםסוכר 23.4 גרם 93.7 גרםשומן 9.2 גרם 37.0 גרםנתרן 550.0 מ״ג 2200.0 מ״גחלבון 9.2 גרם 36.7 גרםסיבים תזונתיים 12.5 גרם 50.2 גרםשומן רווי 1.2 גרם 4.8 גרםכולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסידן 127.8 מ״ג 511.4 מ״גברזל 3.0 מ״ג 12.0 מ״גאשלגן 1326.0 מ״ג 5304.0 מ״גאבץ 1.1 מ״ג 4.2 מ״גסגור
ברוכים הבאים לאקדמיה של קנור!
האקדמיה של קנור נוצרה כדי שנבשל אתכם ביחד! בואו להכין איתנו מגוון מתכונים טעימים, קלים להכנה לכל המשפחה ולקבל מגוון טיפים וכלים שימושיים לבישול מזין המשלב גם תזונה מן הצומח.
בואו והצטרפו לשיעור של בן חן דיאמנט ויחד נכין פילאף קינואה צמחוני עם ירקות שורש ורוטב שום ודבש בתבנית אחת!
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 12 | זמן הכנה 15 דק׳ | זמן כולל 50 דק׳ | קלוריות 322 | כמות מנות 4 |
---|
מצרכים
מצרכים
-
2 קולורבי בינונייםחתוכים לרבעים
-
2 שומרים בינונייםחתוכים לרבעים
-
2 סלקים בינונייםחתוכים לרבעים
-
5 כפות רוטב לבישול שום ודבש קנור
פילאף קינואה
-
1 1/2 כוסות קינואהמבושלת חצי דרך (256 גרם)
-
3 כפות שמן זית30 גרם
-
1 בצל גדולחתוך לקוביות קטנות (300 גרם)
-
1/4 כרישה גדולהקצוצה דק (50 דרם)
-
1 כפית אבקת מרק פטריות קנורמעורבבת בתוך כוס מים רותחים (200 גרם)
-
1/2 כפית מלח דק
-
1 קורט פלפל לבן טחון
-
1 כף קליפת לימוןמלימון 1 (3 גרם)
אופן הכנה
-
- מבשלים את הקינואה: מביאים לרתיחה סיר קטן עם מים וכפית מלח, כאשר המים רותחים שופכים את הקינואה, מבשלים 10 דקות, מסננים, שוטפים ומצננים. (ניתן לעשות זאת יום לפני).
- מחממים תנור לחום של 180 מעלות.
- בסיר רחב ושטוח (או תבנית) שמתאים לבישול בתנור מאדים על הגז עם שמן זית בצל, כרישה עד להזהבה קלה.
- מוסיפים את הקינואה ומערבבים.
- מוסיפים את ציר הירקות, מתבלים במלח ופלפל לבן וגרידת לימון.
- בקערה נפרדת מצפים את הירקות החתוכים ברוטב שום ודבש ומניחים על הקינואה.
- מכניסים לתנור וצולים כ- 40 דקות עד להשחמה ולריכוך הירקות.
אופן הכנה
-
- מבשלים את הקינואה: מביאים לרתיחה סיר קטן עם מים וכפית מלח, כאשר המים רותחים שופכים את הקינואה, מבשלים 10 דקות, מסננים, שוטפים ומצננים. (ניתן לעשות זאת יום לפני).
- מחממים תנור לחום של 180 מעלות.
- בסיר רחב ושטוח (או תבנית) שמתאים לבישול בתנור מאדים על הגז עם שמן זית בצל, כרישה עד להזהבה קלה.
- מוסיפים את הקינואה ומערבבים.
- מוסיפים את ציר הירקות, מתבלים במלח ופלפל לבן וגרידת לימון.
- בקערה נפרדת מצפים את הירקות החתוכים ברוטב שום ודבש ומניחים על הקינואה.
- מכניסים לתנור וצולים כ- 40 דקות עד להשחמה ולריכוך הירקות.
בשיתוף עם קנור
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן