רחלי קרוט מחממת את החורף עם מרק חרירה בצ’יק צ’ק
- רחלי קרוט
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 301.0 קק״ל 2407.9 קק״לפחמימות 37.2 גרם 297.4 גרםשומן 4.9 גרם 39.4 גרםנתרן 494.3 מ״ג 3954.3 מ״גחלבון 14.6 גרם 116.4 גרםסיבים תזונתיים 23.6 גרם 188.8 גרםשומן רווי 1.0 גרם 8.0 גרםכולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסידן 407.7 מ״ג 3261.8 מ״גברזל 4.4 מ״ג 35.0 מ״גאשלגן 2753.0 מ״ג 22023.6 מ״גאבץ 1.8 מ״ג 14.5 מ״גסגור
-
מרכיבים20
-
הכנה 10 דק׳כולל 35 דק׳
-
קלוריות301
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 301.0 קק״ל 2407.9 קק״לפחמימות 37.2 גרם 297.4 גרםשומן 4.9 גרם 39.4 גרםנתרן 494.3 מ״ג 3954.3 מ״גחלבון 14.6 גרם 116.4 גרםסיבים תזונתיים 23.6 גרם 188.8 גרםשומן רווי 1.0 גרם 8.0 גרםכולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסידן 407.7 מ״ג 3261.8 מ״גברזל 4.4 מ״ג 35.0 מ״גאשלגן 2753.0 מ״ג 22023.6 מ״גאבץ 1.8 מ״ג 14.5 מ״גסגור
מרק חרירה הוא לא מסוג המרקים שאמא שלי הכינה בבית אלא דווקא כזה שאימצתי עם השנים. מסוג המתכונים שאפשר לשחק איתם ולהוסיף להם כמעט כל מה שאוהבים. גזר חתוך לקוביות, עשבי תיבול, קטניות ותוספות טעימות כמו גריסים או בורגול ואפילו בשר, למרות שאני מעדיפה אותו בלעדיו.
אני הכי אוהבת אותו עם תועפות אטריות דקות, שמתרככות מאוד בבישול ומלא גרגירי חומוס שבזכות הסיר הזה אני אפילו לא צריכה לבשל במשך שעות – 10 דקות והם רכים רכים ומתמסרים.
אז מה צריך לעשות כדי להכין את המרק המושלם הזה? הכי פשוט. מטגנים את הבצל, הסלרי והשום בטיגון באויר חם, שחוסך שמן. מוסיפים גרגירי חומוס ומבשלים בסיר לחץ במשך 10 דקות בלבד. לא להאמין! ומפה זה בדיוק דקה של עבודה – מוסיפים את כל המצרכים, מכסים ומבשלים עוד כמה דקות ולא תאמינו, זה מוכן.
מדובר באמת בארוחה שלמה, משביעה וסופר טעימה, שכיף להגיש עם פלח לימון בצד ועשבי תיבול טריים מעל. רק אל תשכחו להדליק את המזגן ולהתפלל לבואו של הגשם.
מרכיבים 20 | זמן הכנה 10 דק׳ | זמן כולל 35 דק׳ | קלוריות 301 | כמות מנות 8 |
---|
מצרכים
מצרכים
-
1 כוס גרגירי חומוס יבשיםמושרים לילה בהרבה מים
-
1/2 כוס עדשים ירוקותמושרות שעה במים
-
1/2 כוס אפונה ירוקה יבשהמושרת שעה במים
-
1 קופסת שימורים עגבניות מרוסקות
-
כף רסק עגבניות
-
3 כפות שמן זית
-
2 בצלים בינוניים
-
1 כפית בהרט
-
1 כפית כורכום
-
1 כפית מלח דק
-
1/2 כפית פלפל שחור גרוס
-
1/2 כפית פפריקה חריפה
-
1 כפית פפריקה מתוקה
-
4 גבעולי סלריכולל העלים
-
1/3 צרור פטרוזיליה
-
1/3 צרור כוסברה
-
5 שיני שום
-
1 לימון בינוני
-
1 חופן אטריות דקיקות קצרות
-
1 1/2 ליטר מים רותחים
אופן הכנה
- קוצצים את הבצל, השום והסלרי לקוביות קטנות ואת עשבי התיבול קוצצים דק (היעזרו בקוצץ ירקות). אפשר לכתוש את השום באמצעות כותש השום המושלם הזה.
- סוחטים את הלימון.
- מניחים את הסיר הקרמי במכשיר ומוסיפים שמן זית, בצל, סלרי ושום. מערבבים וסוגרים את המכסה. מזיזים את הסליידר ימינה למצב “טיגון באוויר/בישול” ובוחרים בתכנית טיגון באויר חם למשך 5 דקות ומדי פעם פותחים ומערבבים.
- מוסיפים את גרגירי החומוס, המים והתבלינים. סוגרים את המכסה, מעבירים למצב סיר לחץ ומוודאים שכפתור הSEAL סגור. מפעילים ל-10 דקות.
- פותחים, מוסיפים את שאר המצרכים פרט לאטריות ושוב סוגרים את המכסה, מעבירים למצב סיר לחץ ומוודאים שכפתור הSEAL סגור. מפעילים ל-10 דקות ואז פותחים, מוסיפים את האטריות ומפעילים לדקה אחת בלבד.
- מגישים את המרק בקעריות מטריפות כאלה להשלמת האוירה.
מחפשים מתכון למרק שווה? הנה כמה הצעות:
מתכון מרק תירס סיני של ישראל אהרוני
מתכון מרק בורשט של סבינה ולדמן
אופן הכנה
- קוצצים את הבצל, השום והסלרי לקוביות קטנות ואת עשבי התיבול קוצצים דק (היעזרו בקוצץ ירקות). אפשר לכתוש את השום באמצעות כותש השום המושלם הזה.
- סוחטים את הלימון.
- מניחים את הסיר הקרמי במכשיר ומוסיפים שמן זית, בצל, סלרי ושום. מערבבים וסוגרים את המכסה. מזיזים את הסליידר ימינה למצב “טיגון באוויר/בישול” ובוחרים בתכנית טיגון באויר חם למשך 5 דקות ומדי פעם פותחים ומערבבים.
- מוסיפים את גרגירי החומוס, המים והתבלינים. סוגרים את המכסה, מעבירים למצב סיר לחץ ומוודאים שכפתור הSEAL סגור. מפעילים ל-10 דקות.
- פותחים, מוסיפים את שאר המצרכים פרט לאטריות ושוב סוגרים את המכסה, מעבירים למצב סיר לחץ ומוודאים שכפתור הSEAL סגור. מפעילים ל-10 דקות ואז פותחים, מוסיפים את האטריות ומפעילים לדקה אחת בלבד.
- מגישים את המרק בקעריות מטריפות כאלה להשלמת האוירה.
מחפשים מתכון למרק שווה? הנה כמה הצעות:
מתכון מרק תירס סיני של ישראל אהרוני
מתכון מרק בורשט של סבינה ולדמן
הכנתם את המתכון?
תגובות (15)
אף פעם לא טעמתי מרוב שכול מדברים על המרק הזה חייבת לנסות
קדימה! שיהיה בהצלחה רבה (: ספרי לנו אם אהבת…
הכי טעים שייש
מעולה!