מתכון של סבתא: פוטטו צ’יפס של רון יוחננוב

מתכון ממכר לפוטטו צ'יפס קריספיים מבחוץ ורכים מבפנים. רון יוחננוב משחזר זכרונות יפים ומטוגנים מבית סבתא שאי אפשר להפסיק לאכול
מתכון ממכר לפוטטו צ'יפס קריספיים מבחוץ ורכים מבפנים. רון יוחננוב משחזר זכרונות יפים ומטוגנים מבית סבתא שאי אפשר להפסיק לאכול
  • רון יוחננוב
שמרו
כשר
דרגו
  • מרכיבים
    8
  • הכנה 10 דק׳
    כולל שעה
  • קלוריות
    3396
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 3396.3 קק״ל 10188.8 קק״ל
    פחמימות 73.3 גרם 219.9 גרם
    שומן 343.8 גרם 1031.4 גרם
    נתרן 5917.4 מ״ג 17752.3 מ״ג
    חלבון 17.5 גרם 52.5 גרם
    סיבים תזונתיים 0.2 גרם 0.7 גרם
    שומן רווי 25.4 גרם 76.3 גרם
    כולסטרול 295.4 מ״ג 886.2 מ״ג
    סידן 60.7 מ״ג 182.0 מ״ג
    ברזל 1.2 מ״ג 3.7 מ״ג
    אשלגן 162.2 מ״ג 486.6 מ״ג
    אבץ 0.7 מ״ג 2.1 מ״ג
    סגור
  • מרכיבים
    8
  • הכנה 10 דק׳
    כולל שעה
  • קלוריות
    3396
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 3396.3 קק״ל 10188.8 קק״ל
    פחמימות 73.3 גרם 219.9 גרם
    שומן 343.8 גרם 1031.4 גרם
    נתרן 5917.4 מ״ג 17752.3 מ״ג
    חלבון 17.5 גרם 52.5 גרם
    סיבים תזונתיים 0.2 גרם 0.7 גרם
    שומן רווי 25.4 גרם 76.3 גרם
    כולסטרול 295.4 מ״ג 886.2 מ״ג
    סידן 60.7 מ״ג 182.0 מ״ג
    ברזל 1.2 מ״ג 3.7 מ״ג
    אשלגן 162.2 מ״ג 486.6 מ״ג
    אבץ 0.7 מ״ג 2.1 מ״ג
    סגור

בכל פעם כשהייתי אומר את המשפט: ״סבתא אני רעב״. סבתא שלי הייתה עונה לי, כאילו באוטומט, בלי לחשוב פעמיים “לטגן לך צ’יפס?”.

סבתא שלי, האמינה בתפוחי האדמה, ירק בסיסי, שהיא סומכת עליו שישביע כל רעב.

מקלפת ביד וחותכת לנתחים גדולים ושמנמנים. צילום: רון יוחננוב.
מקלפת ביד וחותכת לנתחים גדולים ושמנמנים. צילום: רון יוחננוב.

תוך כמה רגעים, הייתה אוספת בקערת אמייל ענקית 10 תפוחי אדמה חסונים, מקלפת ביד וחותכת לנתחים גדולים ושמנמנים.
אבל אני, כמו כל ילד מודרני, הייתי אומר לה: ״אבל סבתא, אני רוצה כמו בהמבורגר, דקים, קטנטנים”.

“לא, ילד של סבתא” היא הייתה אומרת, תטעם את זה ואתה תראה שלא תפסיק לבקש עוד ועוד, ובדיוק כזה. ואכן, כך קרה.

הצ’יפס של סבתא הפך להיות חגיגה משמחת. בכל הזדמנות הייתה מעמידה סיר לוהט ומנצחת כל רעב עם צ’יפס משגע.

עם השנים, אני ואחיי היינו באים לבקר אצל סבתא רק בשביל הצ’יפס המפורסם שלה. טעם בלתי נשכח שאין דרך להסביר במילים.

השתדלתי ללמוד, לצפות ולחקות אחר השיטות שלה לצ’יפס קריספי מבחוץ ורך מבפנים.
נסו גם אתם, צרו זיכרונות יפים ומטוגנים למשפחה ולאהובים.

כבר הכנתם?
שתפו אותנו
דרגו את המתכון

מצרכים

מצרכים


plus minus

השרייה

הגשה


אופן הכנה

  1. מקלפים את תפוחי האדמה ומשרים בתוך קערה עם מים ומלח (לפחות 2 כפות מלח) לחצי שעה לפחות.

    משרים בתוך קערה עם מים ומלח. צילום: רון יוחננוב.
    משרים בתוך קערה עם מים ומלח. צילום: רון יוחננוב.

  2. לאחר מכן, מחממים סיר עמוק עם שמן לטיגון עמוק.
  3. מסננים את תפוחי האדמה מהמים ומייבשים היטב.
  4. מעבירים לסיר השמן ומטגנים עד הזהבה.

    מטגנים עד הזהבה. צילום: רון יוחננוב.
    מטגנים עד הזהבה. צילום: רון יוחננוב.

  5. מוצאים את תפוחי האדמה לתוך קערה עם בצל ירוק קצוץ ומערבבים יחד עם קצת מלח דק ופלפל שחור.
  6. מכינים ביצת עין, מטוגנת (כשהחלמון עדיין נוזלי) ומניחים מעל הצ’יפס. אפשר לפזר עוד מעט מלח ופלפל.
  7. מגישים חם וזוללים! בהצלחה.

    צ'יפס מטוגן של רון יוחננוב. צילום: רון יוחננוב.
    צ’יפס מטוגן של רון יוחננוב. צילום: רון יוחננוב.

מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
מתכון של סבתא: פוטטו צ’יפס של רון יוחננוב

הכנתם את המתכון?

כן

תגובות (0)

Avatar

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תגיות