נשנוש הודי: פקורה מהממת עם רוטב כוסברה
מתגעגעים להודו? אז יש לנו במיוחד בשבילכם את הנשנוש המושלם לירקות מצופים בפריכות ממכרת שהכי כיף לטבול במטבל כוסברה פיקנטי, לעצום עיניים ולדמיין שאתם בריקשה
מתגעגעים להודו? אז יש לנו במיוחד בשבילכם את הנשנוש המושלם לירקות מצופים בפריכות ממכרת שהכי כיף לטבול במטבל כוסברה פיקנטי, לעצום עיניים ולדמיין שאתם בריקשה
- מערכת Foody
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 1360.8 קק״ל 1360.8 קק״לפחמימות 226.7 גרם 226.7 גרםשומן 15.7 גרם 15.7 גרםנתרן 4051.9 מ״ג 4051.9 מ״גחלבון 58.9 גרם 58.9 גרםסיבים תזונתיים 42.0 גרם 42.0 גרםשומן רווי 13.5 גרם 13.5 גרםכולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסידן 266.6 מ״ג 266.6 מ״גברזל 15.3 מ״ג 15.3 מ״גאשלגן 2542.8 מ״ג 2542.8 מ״גאבץ 6.4 מ״ג 6.4 מ״גסגור
-
מרכיבים23
-
הכנה 30 דק׳כולל 45 דק׳
-
קלוריות1361
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 1360.8 קק״ל 1360.8 קק״לפחמימות 226.7 גרם 226.7 גרםשומן 15.7 גרם 15.7 גרםנתרן 4051.9 מ״ג 4051.9 מ״גחלבון 58.9 גרם 58.9 גרםסיבים תזונתיים 42.0 גרם 42.0 גרםשומן רווי 13.5 גרם 13.5 גרםכולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסידן 266.6 מ״ג 266.6 מ״גברזל 15.3 מ״ג 15.3 מ״גאשלגן 2542.8 מ״ג 2542.8 מ״גאבץ 6.4 מ״ג 6.4 מ״גסגור
חטיף ירקות מטוגן שהגיע אלינו היישר מהודו ואי אפשר להפסיק לנשנש.
קחו לכם כמה דקות, הכינו את הבלילה, הירקות החתוכים ואל תוותרו על מטבל הכוסברה המעולה של ליד, בחרו לכם סרט טוב ושבו לנשנש!
נמסטה גם לכם.
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 23 | זמן הכנה 30 דק׳ | זמן כולל 45 דק׳ | קלוריות 1361 | כמות מנות 1 |
---|
מצרכים
מצרכים
פקורה
-
200 גרם קמח חומוס
-
25 גרם קמח לבן
-
1 כפית מלח דק
-
1 כפית כמון טחון
-
1 כפית תבלין כוסברה טחון
-
1/4 כפית אבקת צ’ילי
-
1/2 כף גאראם מסאלה
-
200 מ"ל בירה כהה
-
1 שן שוםכתושה
-
1 כף שורש ג’ינג’רקצוץ
-
250 גרם תפוחי אדמהקלופים וחתוכים לקוביות בגודל 1/2 ס"מ
-
1 בצל גדול
-
1/4 כפית אבקת אפייה
-
1/2 מיץ לימון בינוני
-
לפי הטעם
-
לטיגון עמוק
אופן הכנה
- מכינים את מטבל הכוסברה: מכניסים למעבד המזון את הכוסברה מלבד חופן כוסברה אחד ששומרים בצד, המים, השאלוט, הפלפל, מיץ הלימון, המלח והסוכר וטוחנים למחית אחידה וחלקה.
- מכינים את הפקורה: מערבבים בקערה את הקמחים, המלח והתבלינים. מוסיפים בזרזיף דק את הבירה תוך כדי ערבוב (רצוי במטרפה) עד לקבלת מחית חלקה וסמיכה.
- מוסיפים את השום, הג’ינג’ר, תפוחי האדמה והבצל. מערבבים היטב עד שהירקות מצופים בתערובת.
- קוצצים את חופן הכוסברה (ששמרנו בהתחלה) ומוסיפים לקערה, מוסיפים גם את אבקת האפייה, מיץ הלימון והפלפל השחור ומערבבים.
- מחממים תנור לטמפ נמוכה (100 מעלות).
- מחממים מחבת עם שמן לטיגון עמוק (כמות השמן צריכה להגיע לכ-1/3 מעומק המחבת) לטמפ’ של 180 מעלות (או עד שחתיכה קטנה של לחם משחימה תוך 30 שניות, אל תשכחו להוציא את הלחם מהשמן).
- בעזרת כף מכניסים לשמן 3-4 חתיכות של ירקות לטיגון במשך 5-6 דקות והופכים תוך כדי טיגון עד הזהבה.
- מעבירים לצלחת מרופדת בנייר סופג לספיגת שאריות השמן ושומרים בתנור שחומם מראש בכדי שהירקות שטוגנו לא יתקררו בזמן שמטגנים את יתר הירקות.
- מגישים חם לצד מטבל הכוסברה.
אופן הכנה
- מכינים את מטבל הכוסברה: מכניסים למעבד המזון את הכוסברה מלבד חופן כוסברה אחד ששומרים בצד, המים, השאלוט, הפלפל, מיץ הלימון, המלח והסוכר וטוחנים למחית אחידה וחלקה.
- מכינים את הפקורה: מערבבים בקערה את הקמחים, המלח והתבלינים. מוסיפים בזרזיף דק את הבירה תוך כדי ערבוב (רצוי במטרפה) עד לקבלת מחית חלקה וסמיכה.
- מוסיפים את השום, הג’ינג’ר, תפוחי האדמה והבצל. מערבבים היטב עד שהירקות מצופים בתערובת.
- קוצצים את חופן הכוסברה (ששמרנו בהתחלה) ומוסיפים לקערה, מוסיפים גם את אבקת האפייה, מיץ הלימון והפלפל השחור ומערבבים.
- מחממים תנור לטמפ נמוכה (100 מעלות).
- מחממים מחבת עם שמן לטיגון עמוק (כמות השמן צריכה להגיע לכ-1/3 מעומק המחבת) לטמפ’ של 180 מעלות (או עד שחתיכה קטנה של לחם משחימה תוך 30 שניות, אל תשכחו להוציא את הלחם מהשמן).
- בעזרת כף מכניסים לשמן 3-4 חתיכות של ירקות לטיגון במשך 5-6 דקות והופכים תוך כדי טיגון עד הזהבה.
- מעבירים לצלחת מרופדת בנייר סופג לספיגת שאריות השמן ושומרים בתנור שחומם מראש בכדי שהירקות שטוגנו לא יתקררו בזמן שמטגנים את יתר הירקות.
- מגישים חם לצד מטבל הכוסברה.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן
תגובה (1)
געגועים להודו???