-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים
קלוריות 285.0 קק״ל 2849.6 קק״לפחמימות 25.1 גרם 251.3 גרםשומן 12.2 גרם 121.6 גרםנתרן 1139.2 מ״ג 11392.5 מ״גחלבון 17.4 גרם 174.1 גרםסיבים תזונתיים 4.7 גרם 47.4 גרםשומן רווי 3.7 גרם 37.4 גרםכולסטרול 45.9 מ״ג 459.4 מ״גסידן 54.0 מ״ג 540.1 מ״גברזל 3.6 מ״ג 36.4 מ״גאשלגן 1028.2 מ״ג 10282.5 מ״גאבץ 3.9 מ״ג 38.9 מ״גסגור
-
מרכיבים29
-
הכנה 30 דק׳כולל שעה
-
קלוריות285
-
רמת קושי:בינונית
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים
קלוריות 285.0 קק״ל 2849.6 קק״לפחמימות 25.1 גרם 251.3 גרםשומן 12.2 גרם 121.6 גרםנתרן 1139.2 מ״ג 11392.5 מ״גחלבון 17.4 גרם 174.1 גרםסיבים תזונתיים 4.7 גרם 47.4 גרםשומן רווי 3.7 גרם 37.4 גרםכולסטרול 45.9 מ״ג 459.4 מ״גסידן 54.0 מ״ג 540.1 מ״גברזל 3.6 מ״ג 36.4 מ״גאשלגן 1028.2 מ״ג 10282.5 מ״גאבץ 3.9 מ״ג 38.9 מ״גסגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 29 | זמן הכנה 30 דק׳ | זמן כולל שעה | קלוריות 285 | כמות מנות 10 |
---|
מצרכים
מצרכים
עגבניות
-
10 עגבניות בינוניות
אורז
-
1 כוס אורז בסמטי
-
1/2 כוס מים
-
1 כפית מלח דק
מלית
-
1 בצל בינוני
-
1 שן שום
-
1 כף שמן זית
-
8 עלי גפן בינוניים
-
500 גרם בשר בקר טחון
-
1/2 כפית קינמון טחון
-
1/2 כפית כמון טחון
-
1 כפית פפריקה מתוקה
-
1 1/2 כפיות מלח דק
-
1/3 כוס צימוקים בהירים
רוטב
-
3 כפות שמן זית
-
1 בצל בינוני
-
3 שיני שום
-
4 עגבניות בינוניות
-
200 גרם רסק עגבניות
-
2כוסות או 480 מ"ל מים
-
12 עלי גפן בינוניים
-
1 כפית סוכר חום
-
1 כפית מלח דק
-
1/4 כפית פלפל שחור טחון
-
1/4 כפית אגוז מוסקט
-
1/2 כפית פפריקה מתוקה
-
1 עלה דפנה בינוני
-
2 כפות מיץ לימון
אופן הכנה
- מסירים את חלקן העליון של העגבניות, שומרים אותו בצד ומרוקנים את התוכן בכפית. שומרים בצד.
- קוצצים את הבצל, השום, עלי הגפן והעגבניות של הרוטב.
- מבשלים את האורז חצי בישול: שמים בסיר, מוסיפים מים ומלח, מביאים לרתיחה, מנמיכים את הלהבה, מכסים ומבשלים 5 דקות נוספות בלבד.
- מכינים את המלית: מחממים את השמן במחבת, מוסיפים את הבצל ומטגנים כמה דקות מעל להבה בינונית.
- מוסיפים את הבשר ומטגנים, תוך שמפוררים אותו בכף, כמה דקות עד שהוא משנה את צבעו.
- מוסיפים את השום, שמן הזית, עלי הגפן והתבלינים, מערבבים, מוסיפים את הצימוקים ומערבבים שוב.
- מוסיפים את האורז המבושל למחצה ומערבבים.
- מכינים את הרוטב: מחממים את שמן הזית בסיר ומטגנים קלות את הבצל, מעל להבה בינונית-גבוהה, עד שהוא שקוף.
- מוסיפים את השום ומטגנים קלות, מוסיפים את העגבניות ואת העגבניות המרוקנות ששמרנו ומבשלים כמה דקות, תוך ערבוב, מעל להבה בינונית-גבוהה.
- מוסיפים את רכז העגבניות ואת המים, מערבבים ומביאים לרתיחה.
- מוסיפים את עלי הגפן, הסוכר, התבלינים ומיץ הלימון ומערבבים. מנמיכים את הלהבה ונותנים לרוטב רק לבעבע קלות.
- ממלאים את העגבניות במלית, כך שתגיע כמעט עד הסוף, ומכסים במכסה. מניחים את העגבניות זו לצד זו בתוך הרוטב המבעבע בעדינות - כך שיגיע כמעט עד סופן אבל הן עדיין יבצבצו ממנו קלות.
- יוצקים על מלית האורז מעט מהרוטב, מכסים שוב במכסה, מתיזים שמן על העגבניות ומבשלים 25 דקות ברתיחה עדינה מאוד. מגישים מיד עם הרוטב.
אופן הכנה
- מסירים את חלקן העליון של העגבניות, שומרים אותו בצד ומרוקנים את התוכן בכפית. שומרים בצד.
- קוצצים את הבצל, השום, עלי הגפן והעגבניות של הרוטב.
- מבשלים את האורז חצי בישול: שמים בסיר, מוסיפים מים ומלח, מביאים לרתיחה, מנמיכים את הלהבה, מכסים ומבשלים 5 דקות נוספות בלבד.
- מכינים את המלית: מחממים את השמן במחבת, מוסיפים את הבצל ומטגנים כמה דקות מעל להבה בינונית.
- מוסיפים את הבשר ומטגנים, תוך שמפוררים אותו בכף, כמה דקות עד שהוא משנה את צבעו.
- מוסיפים את השום, שמן הזית, עלי הגפן והתבלינים, מערבבים, מוסיפים את הצימוקים ומערבבים שוב.
- מוסיפים את האורז המבושל למחצה ומערבבים.
- מכינים את הרוטב: מחממים את שמן הזית בסיר ומטגנים קלות את הבצל, מעל להבה בינונית-גבוהה, עד שהוא שקוף.
- מוסיפים את השום ומטגנים קלות, מוסיפים את העגבניות ואת העגבניות המרוקנות ששמרנו ומבשלים כמה דקות, תוך ערבוב, מעל להבה בינונית-גבוהה.
- מוסיפים את רכז העגבניות ואת המים, מערבבים ומביאים לרתיחה.
- מוסיפים את עלי הגפן, הסוכר, התבלינים ומיץ הלימון ומערבבים. מנמיכים את הלהבה ונותנים לרוטב רק לבעבע קלות.
- ממלאים את העגבניות במלית, כך שתגיע כמעט עד הסוף, ומכסים במכסה. מניחים את העגבניות זו לצד זו בתוך הרוטב המבעבע בעדינות - כך שיגיע כמעט עד סופן אבל הן עדיין יבצבצו ממנו קלות.
- יוצקים על מלית האורז מעט מהרוטב, מכסים שוב במכסה, מתיזים שמן על העגבניות ומבשלים 25 דקות ברתיחה עדינה מאוד. מגישים מיד עם הרוטב.
הערות
- אם אין עלי גפן טריים, אפשר להשתמש במשומרים
הערות
- אם אין עלי גפן טריים, אפשר להשתמש במשומרים
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן