הכי עוגה לפסח – עוגת מצות של קרין גורן
עוגת המצות של חוה זו עוגת פסח מהסוג הקלאסי, משכבות של מצות שביניהן קרם פשוט וטעים בטעם קפה. אפשר להכין גרסת פרווה או חלבית
עוגת המצות של חוה זו עוגת פסח מהסוג הקלאסי, משכבות של מצות שביניהן קרם פשוט וטעים בטעם קפה. אפשר להכין גרסת פרווה או חלבית
- קרין גורן
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 2780.5 קק״ל 2780.5 קק״לפחמימות 907.3 גרם 907.3 גרםשומן 1007.0 גרם 1007.0 גרםנתרן 1223.8 מ״ג 1223.8 מ״גחלבון 849.8 גרם 849.8 גרםסיבים תזונתיים 831.6 גרם 831.6 גרםשומן רווי 911.8 גרם 911.8 גרםכולסטרול 1422.4 מ״ג 1422.4 מ״גסידן 906.9 מ״ג 906.9 מ״גברזל 833.6 מ״ג 833.6 מ״גאשלגן 1009.4 מ״ג 1009.4 מ״גאבץ 833.0 מ״ג 833.0 מ״גסגור
-
מרכיבים5
-
הכנה 15 דק׳כולל 15 דק׳
-
קלוריות2781
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 2780.5 קק״ל 2780.5 קק״לפחמימות 907.3 גרם 907.3 גרםשומן 1007.0 גרם 1007.0 גרםנתרן 1223.8 מ״ג 1223.8 מ״גחלבון 849.8 גרם 849.8 גרםסיבים תזונתיים 831.6 גרם 831.6 גרםשומן רווי 911.8 גרם 911.8 גרםכולסטרול 1422.4 מ״ג 1422.4 מ״גסידן 906.9 מ״ג 906.9 מ״גברזל 833.6 מ״ג 833.6 מ״גאשלגן 1009.4 מ״ג 1009.4 מ״גאבץ 833.0 מ״ג 833.0 מ״גסגור
עוגת פסח מהסוג הקלאסי, משכבות של מצות שביניהן קרם פשוט (במקרה הזה בטעם קפה). את המתכון שלחה עדי, שמכירה אותו כבר שנים וזוכרת אותו כטעים במיוחד. ואל תיבהלו אם העוגה קצת מתפרקת- גם זה חלק מהנוסטלגיה…
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 5 | זמן הכנה 15 דק׳ | זמן כולל 15 דק׳ | קלוריות 2781 | כמות מנות 1 |
---|
מצרכים
מצרכים
אופן הכנה
- בסיר על אש קטנה ממיסים מרגרינה, קפה וסוכר, תוך כדי ערבוב.
- מוסיפים את הביצים, בלי להפסיק לערבב ,ומסירים מהאש כשהתערובת סמיכה ואחידה.
- מורחים כשישית מהקרם על מצה אחת ומניחים אותה על צלחת ההגשה כשהצד עם הקרם פונה כלפי מעלה. מורחים קרם על מצה נוספת ומרכיבים אותה כשכבה שנייה, על גבי המצה הראשונה. חוזרים על הפעולה עם המצות שנותרו.
- שומרים את העוגה במקרר (היא במיטבה לאחר כמה שעות, כשהקרם נספג במצות).
- כשרוצים להגיש חותכים למנות אישיות.
אופן הכנה
- בסיר על אש קטנה ממיסים מרגרינה, קפה וסוכר, תוך כדי ערבוב.
- מוסיפים את הביצים, בלי להפסיק לערבב ,ומסירים מהאש כשהתערובת סמיכה ואחידה.
- מורחים כשישית מהקרם על מצה אחת ומניחים אותה על צלחת ההגשה כשהצד עם הקרם פונה כלפי מעלה. מורחים קרם על מצה נוספת ומרכיבים אותה כשכבה שנייה, על גבי המצה הראשונה. חוזרים על הפעולה עם המצות שנותרו.
- שומרים את העוגה במקרר (היא במיטבה לאחר כמה שעות, כשהקרם נספג במצות).
- כשרוצים להגיש חותכים למנות אישיות.
הערות
- אפשר להחליף את המרגרינה בחמאה.
הערות
- אפשר להחליף את המרגרינה בחמאה.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן
תגובות (4)
צריך לציין שצריך לקשקש את הביצים לפני ששמים בתערובת אחרת זה יפהוך לחביתה
מה יכול להחליף את החמאה? אני רוצה קינוח פרווה
האם לא חסר קקאו או שוקולד במתכון ? לא ייתכן שהשוקולד הוא רק משתי כפות קפה נמס.
נכון