עוגת מוס שוקולד מרשימה ב-10 דקות
עוגת ראווה כמו בקונדיטוריות שמכינים בקלי קלות ב-10 דקות? יש דבר כזה. אלון שבו מלמד אתכם איך להכין עוגת מוס שוקולד עם תחתית קראנצ'ית
עוגת ראווה כמו בקונדיטוריות שמכינים בקלי קלות ב-10 דקות? יש דבר כזה. אלון שבו מלמד אתכם איך להכין עוגת מוס שוקולד עם תחתית קראנצ'ית
- אלון שבו
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים
קלוריות 727.5 קק״ל 5819.9 קק״לפחמימות 41.0 גרם 328.2 גרםשומן 57.7 גרם 461.3 גרםנתרן 56.5 מ״ג 452.4 מ״גחלבון 5.9 גרם 47.2 גרםסיבים תזונתיים 3.3 גרם 26.5 גרםשומן רווי 34.8 גרם 278.0 גרםכולסטרול 137.9 מ״ג 1102.8 מ״גסידן 114.2 מ״ג 913.6 מ״גברזל 2.5 מ״ג 20.1 מ״גאשלגן 366.5 מ״ג 2931.6 מ״גאבץ 1.4 מ״ג 11.2 מ״גסגור
-
מרכיבים12
-
הכנה 15 דק׳כולל 7 שעות
-
קלוריות728
-
רמת קושי:בינונית
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים
קלוריות 727.5 קק״ל 5819.9 קק״לפחמימות 41.0 גרם 328.2 גרםשומן 57.7 גרם 461.3 גרםנתרן 56.5 מ״ג 452.4 מ״גחלבון 5.9 גרם 47.2 גרםסיבים תזונתיים 3.3 גרם 26.5 גרםשומן רווי 34.8 גרם 278.0 גרםכולסטרול 137.9 מ״ג 1102.8 מ״גסידן 114.2 מ״ג 913.6 מ״גברזל 2.5 מ״ג 20.1 מ״גאשלגן 366.5 מ״ג 2931.6 מ״גאבץ 1.4 מ״ג 11.2 מ״גסגור
זאת עוגת הפטנט שלי: הנוסחה המושלמת להכנת עוגת ראווה טעימה ב-10 דקות של עבודה. בתחתית קראנץ’ שוקולד ונוגט, מעל מוס שוקולד אוורירי וקישוטי פירות צבעוניים. אפשר להכין מראש ולהרשים את כל האורחים.
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 12 | זמן הכנה 15 דק׳ | זמן כולל 7 שעות | קלוריות 728 | כמות מנות 8 |
---|
מצרכים
מצרכים
תחתית
-
60 גרם שוקולד חלב
-
40 גרם חמאה
-
50 גרם מחית נוגט
-
35 גרם פייטה
מוס שוקולד
-
250 גרם שוקולד מריר
-
250מ"ל או 1 מיכל שמנת מתוקה 38%
-
375מ"ל או 1 1/2 מיכלים שמנת מתוקה 38%
קישוט
-
1מיכל או 250 מ"ל שמנת מתוקה 38%
-
40גרם או 4 כפות אבקת סוכר
-
1 כפית תמצית וניל
-
1 חופן דובדבנים טריים
-
1 חופן נשיקות מרנג
אופן הכנה
- מכינים את התחתית: ממיסים ביחד את השוקולד והחמאה על בן מארי או במיקרוגל. מוסיפים את מחית הנוגט ומערבבים היטב. מוסיפים את הפייטה ומאחדים לתערובת אחידה.
- אוטמים את הרינג או התבנית הקפיצית בניילון נצמד, מניחים אותו על משטח ישר ומשטחים בתוכו את התערובת בעזרת כף. מעבירים להקפאה במשך כ-5 דקות ועד להתייצבות.
- מכינים את המוס: מביאים לרתיחה 1 כוס (250 מ”ל) של שמנת המתוקה.
- במקביל מניחים את השוקולד בקערה בינונית. יוצקים את השמנת על השוקולד, ממתינים דקה להמסתו וטורפים היטב לתערובת אחידה.
- מקציפים 1 ו-1/2 כוסות (375 מ”ל) שמנת מתוקה במיקסר עם וו הקצפה לקציפה רכה ומקפלים בעדינות בתוך התערובת.
- מוציאים את התבנית מהמקפיא ויוצקים לתוכה את המוס. אוטמים בניילון נצמד ומעבירים להקפאה למשך 6 שעות לפחות.
- מסירים את הניילון הנצמד, מחלצים את העוגה מהתבנית על ידי חימום דפנות התבנית בעזרת ברנר או מגבת טבולה במים חמים.
- מכינים את הקצפת: מקציפים במיקסר עם וו הקצפה את השמנת המתוקה, אבקת הסוכר ותמצית הווניל לקצפת יציבה. מעבירים לשק זילוף עם צנתר חלק.
- מזלפים תלוליות הקצפת על פני המוס ומקשטים בדובדבנים ונשיקות מרנג או בכל קישוט אחר שאוהבים.
- מאפשרים לעוגה להפשיר במקרר במשך 2-3 שעות ומגישים
אופן הכנה
- מכינים את התחתית: ממיסים ביחד את השוקולד והחמאה על בן מארי או במיקרוגל. מוסיפים את מחית הנוגט ומערבבים היטב. מוסיפים את הפייטה ומאחדים לתערובת אחידה.
- אוטמים את הרינג או התבנית הקפיצית בניילון נצמד, מניחים אותו על משטח ישר ומשטחים בתוכו את התערובת בעזרת כף. מעבירים להקפאה במשך כ-5 דקות ועד להתייצבות.
- מכינים את המוס: מביאים לרתיחה 1 כוס (250 מ”ל) של שמנת המתוקה.
- במקביל מניחים את השוקולד בקערה בינונית. יוצקים את השמנת על השוקולד, ממתינים דקה להמסתו וטורפים היטב לתערובת אחידה.
- מקציפים 1 ו-1/2 כוסות (375 מ”ל) שמנת מתוקה במיקסר עם וו הקצפה לקציפה רכה ומקפלים בעדינות בתוך התערובת.
- מוציאים את התבנית מהמקפיא ויוצקים לתוכה את המוס. אוטמים בניילון נצמד ומעבירים להקפאה למשך 6 שעות לפחות.
- מסירים את הניילון הנצמד, מחלצים את העוגה מהתבנית על ידי חימום דפנות התבנית בעזרת ברנר או מגבת טבולה במים חמים.
- מכינים את הקצפת: מקציפים במיקסר עם וו הקצפה את השמנת המתוקה, אבקת הסוכר ותמצית הווניל לקצפת יציבה. מעבירים לשק זילוף עם צנתר חלק.
- מזלפים תלוליות הקצפת על פני המוס ומקשטים בדובדבנים ונשיקות מרנג או בכל קישוט אחר שאוהבים.
- מאפשרים לעוגה להפשיר במקרר במשך 2-3 שעות ומגישים
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
תגובות (176)
רוצה לעשות את המוס משוקולד חלב ולא ממריר. כמה ג’לטין עלי להוסיף ע”מ שזה יהיה יציב?
היי בת ציון, לא ניסינו. עדכני אותנו איך יצא עם שוקולד חלב
שלום.