-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים
קלוריות 604.6 קק״ל 6046.4 קק״לפחמימות 102.1 גרם 1021.4 גרםשומן 17.1 גרם 171.3 גרםנתרן 81.6 מ״ג 816.2 מ״גחלבון 5.7 גרם 56.9 גרםסיבים תזונתיים 1.2 גרם 11.6 גרםשומן רווי 8.5 גרם 84.8 גרםכולסטרול 88.6 מ״ג 886.2 מ״גסידן 27.8 מ״ג 277.9 מ״גברזל 0.8 מ״ג 8.2 מ״גאשלגן 97.7 מ״ג 977.5 מ״גאבץ 0.4 מ״ג 4.0 מ״גסגור
-
מרכיבים14
-
הכנה 30 דק׳כולל שעה ו-30 דק׳
-
קלוריות605
-
רמת קושי:בינונית
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים
קלוריות 604.6 קק״ל 6046.4 קק״לפחמימות 102.1 גרם 1021.4 גרםשומן 17.1 גרם 171.3 גרםנתרן 81.6 מ״ג 816.2 מ״גחלבון 5.7 גרם 56.9 גרםסיבים תזונתיים 1.2 גרם 11.6 גרםשומן רווי 8.5 גרם 84.8 גרםכולסטרול 88.6 מ״ג 886.2 מ״גסידן 27.8 מ״ג 277.9 מ״גברזל 0.8 מ״ג 8.2 מ״גאשלגן 97.7 מ״ג 977.5 מ״גאבץ 0.4 מ״ג 4.0 מ״גסגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 14 | זמן הכנה 30 דק׳ | זמן כולל שעה ו-30 דק׳ | קלוריות 605 | כמות מנות 10 |
---|
מצרכים
מצרכים
בלילה
סירופ
ציפוי
-
1 צנצנת ריבת תות
קצפת
-
1מיכל או 250 מ"ל שמנת להקצפה יטבתה 38%
-
2כפות או 20 גרם אבקת סוכר
-
2 כפות ריבת תות
אופן הכנה
- מחממים תנור ל-180 מעלות. משמנים את התבנית.
- מפרידים את הביצים לחלבונים וחלמונים.
- מרתיחים את המים.
- במיקסר עם וו בלון מקציפים את החלבונים עם הסוכר וסוכר הווניל. כשהקרם יציב מוסיפים את החלמונים, אחד אחרי השני, השמנת, השמן והקמח.
- מעבירים את תערובת העוגה לתבנית ואופים במשך 35-45 דקות, או עד שהעוגה זהובה וקיסם המוחדר לאמצע העוגה יוצא עם פירורים לחים.
- מכינים את הסירופ: מחממים ביחד את הסוכר, המים, הלימון והרום עד שהסוכר נמס.
- כשהעוגה מוכנה שופכים את הסירופ באופן שווה על כל העוגה. חשוב להרטיב את כל העוגה כדי שתהיה עסיסית.
- כשהעוגה קרה מורחים עליה את מעדן הפרי.
- מכינים את הקצפת: מקציפים את השמנת המתוקה עם אבקת הסוכר עד ליצירת קצפת יציבה.
- מוסיפים את הריבה ומערבבים מעט.
- מעבירים לשק זילוף.
- מזלפים את הקצפת על העוגה, מעטרים באבקת נוצצים, תותים חתוכים או כל קישוט אחר שאוהבים. אם אין תותים אפשר לעטר בדובדבנים.
אופן הכנה
- מחממים תנור ל-180 מעלות. משמנים את התבנית.
- מפרידים את הביצים לחלבונים וחלמונים.
- מרתיחים את המים.
- במיקסר עם וו בלון מקציפים את החלבונים עם הסוכר וסוכר הווניל. כשהקרם יציב מוסיפים את החלמונים, אחד אחרי השני, השמנת, השמן והקמח.
- מעבירים את תערובת העוגה לתבנית ואופים במשך 35-45 דקות, או עד שהעוגה זהובה וקיסם המוחדר לאמצע העוגה יוצא עם פירורים לחים.
- מכינים את הסירופ: מחממים ביחד את הסוכר, המים, הלימון והרום עד שהסוכר נמס.
- כשהעוגה מוכנה שופכים את הסירופ באופן שווה על כל העוגה. חשוב להרטיב את כל העוגה כדי שתהיה עסיסית.
- כשהעוגה קרה מורחים עליה את מעדן הפרי.
- מכינים את הקצפת: מקציפים את השמנת המתוקה עם אבקת הסוכר עד ליצירת קצפת יציבה.
- מוסיפים את הריבה ומערבבים מעט.
- מעבירים לשק זילוף.
- מזלפים את הקצפת על העוגה, מעטרים באבקת נוצצים, תותים חתוכים או כל קישוט אחר שאוהבים. אם אין תותים אפשר לעטר בדובדבנים.
הערות
- לא חובה להשתמש בריבת התות בקצפת, הוא פשוט מוסיף טעם וצבע ורוד
הערות
- לא חובה להשתמש בריבת התות בקצפת, הוא פשוט מוסיף טעם וצבע ורוד
בשיתוף עם יד מרדכי
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן
תגובות (7)
יצא על הפנים!
מצטערים לקרוא, מיכל, אם קרה משהו ספציפי במהלך האפייה שאת סבורה שהשפיע על התוצאה הסופית, נשמח לדעת ולסייע