עוגת שיש שלא מפסיקים ליישר
- רות אופק
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים
קלוריות 2677.9 קק״ל 5355.7 קק״לפחמימות 416.1 גרם 832.1 גרםשומן 130.4 גרם 260.8 גרםנתרן 765.2 מ״ג 1530.4 מ״גחלבון 41.2 גרם 82.4 גרםסיבים תזונתיים 10.7 גרם 21.5 גרםשומן רווי 74.5 גרם 149.0 גרםכולסטרול 691.5 מ״ג 1383.0 מ״גסידן 234.3 מ״ג 468.6 מ״גברזל 8.8 מ״ג 17.6 מ״גאשלגן 833.4 מ״ג 1666.8 מ״גאבץ 5.2 מ״ג 10.4 מ״גסגור
-
מרכיבים12
-
הכנה 20 דק׳כולל 55 דק׳
-
קלוריות2678
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים
קלוריות 2677.9 קק״ל 5355.7 קק״לפחמימות 416.1 גרם 832.1 גרםשומן 130.4 גרם 260.8 גרםנתרן 765.2 מ״ג 1530.4 מ״גחלבון 41.2 גרם 82.4 גרםסיבים תזונתיים 10.7 גרם 21.5 גרםשומן רווי 74.5 גרם 149.0 גרםכולסטרול 691.5 מ״ג 1383.0 מ״גסידן 234.3 מ״ג 468.6 מ״גברזל 8.8 מ״ג 17.6 מ״גאשלגן 833.4 מ״ג 1666.8 מ״גאבץ 5.2 מ״ג 10.4 מ״גסגור
התערובת הבסיסית היא התערובת הקבועה שלי לעוגות בחושות. היא פשוט מושלמת – אוורירית ונימוחה כאחד, יציבה ולא מתפוררת ואפשר לשדך לה המון טעמים החל מתוספת של פירות, פצפוצי שוקולד וקקאו ליצירת עוגת שיש נפלאה שלא תפסיקו ליישר.
מרכיבים 12 | זמן הכנה 20 דק׳ | זמן כולל 55 דק׳ | קלוריות 2678 | כמות מנות 2 |
---|
מצרכים
מצרכים
בלילת העוגה
-
200 גרם חמאה רכה
-
300גרם או 1 1/2 כוסות סוכר לבן
-
3 ביצים L
-
1 כפית תמצית וניל
-
350גרם או 2 1/2 כוסות קמח לבן
-
2 כפיות אבקת אפייה
-
1/2 כפית אבקת סודה לשתייה
-
1/4 כפית מלח דק
-
1 גביע שמנת חמוצה יטבתה 15%
שיוש שוקולד
-
150 גרם שוקולד מריר
-
2 כפות חלב 3%
לאפייה:
אופן הכנה
- מחממים את התנור ל-160 מעלות. משמנים קלות את התבניות.
- בקערית ממיסים במיקרוגל את השוקולד המריר עם החלב עד שהתערובת אחידה ומניחים בצד להצטנן.
- מכינים את הבלילה: בקערת מיקסר עם וו גיטרה מקרימים את החמאה והסוכר עד לקבלת קרם בהיר.
- מוסיפים את הביצים אחת אחת, ומערבבים עם מטרפה בין כל הוספה. מוסיפים את תמצית הווניל ומערבבים.
- מוסיפים לקערת המיקסר לסירוגין את הקמח, הסודה לשתייה ואבקת האפייה עם השמנת החמוצה ב-3 מנות. אם התערובת מאוד סמיכה, מוסיפים מעט חלב לתערובת.
- מעבירים 1/3 מהתערובת לקערה נפרדת ואליה מקפלים את תערובת השוקולד.
- יוצקים חלק מהתערובת הלבנה לתבנית, יוצקים עם כף תלוליות של תערובת השוקולד, יוצקים מעל עוד קצת תערובת לבנה ומעל עוד כמה כפות של תערובת השוקולד.
- עם קיסם או סכין יוצרים דוגמת שיש.
- אופים במשך כ-35 דקות עד שקיסם שננעץ בעוגה יוצא יבש.
אופן הכנה
- מחממים את התנור ל-160 מעלות. משמנים קלות את התבניות.
- בקערית ממיסים במיקרוגל את השוקולד המריר עם החלב עד שהתערובת אחידה ומניחים בצד להצטנן.
- מכינים את הבלילה: בקערת מיקסר עם וו גיטרה מקרימים את החמאה והסוכר עד לקבלת קרם בהיר.
- מוסיפים את הביצים אחת אחת, ומערבבים עם מטרפה בין כל הוספה. מוסיפים את תמצית הווניל ומערבבים.
- מוסיפים לקערת המיקסר לסירוגין את הקמח, הסודה לשתייה ואבקת האפייה עם השמנת החמוצה ב-3 מנות. אם התערובת מאוד סמיכה, מוסיפים מעט חלב לתערובת.
- מעבירים 1/3 מהתערובת לקערה נפרדת ואליה מקפלים את תערובת השוקולד.
- יוצקים חלק מהתערובת הלבנה לתבנית, יוצקים עם כף תלוליות של תערובת השוקולד, יוצקים מעל עוד קצת תערובת לבנה ומעל עוד כמה כפות של תערובת השוקולד.
- עם קיסם או סכין יוצרים דוגמת שיש.
- אופים במשך כ-35 דקות עד שקיסם שננעץ בעוגה יוצא יבש.
הערות
- המתכון מתאים ל-2 תבניות אינגליש קייק. אם משתמשים בחד פעמיות, המתכון מתאים ל-3 תבניות
הערות
- המתכון מתאים ל-2 תבניות אינגליש קייק. אם משתמשים בחד פעמיות, המתכון מתאים ל-3 תבניות
הכנתם את המתכון?
תגובות (18)
מי שאוהבת הוראות ברורות ולבצע זה לא בשבילה. העוגה עוד בתנור אבל ההכנה לא זורמת. אעדכן איך יצא…
היי, לא בטוחים שהבנו מה הבעיה ונשמח לעדכון איך יצא.
מה ניתן להמיר בחמאה והשמנת ואלו שלא יכולים לאכול מוצרי חלב.
אפשר להשתמש במחמאה במקום החמאה ובשמנת צמחית במקום השמנת החמוצה והחלב.
עדיין לא הכנתי רק אכשב אתחברתי אני שמחה לקבל מתכונים תודה
איזה כייף. יש לנו מלא מתכונים שווים עבורך.