עוגת שכבות תפוחים ושמנת בעיטור תפוחים מוזהבים
עוגת שכבות תפוחים ושמנת מהממת לחג, על בסיס רסק תפוחים שמעניק לה רכות ועסיסיות. עוגה בניחוח קינמון שאתם חייבים להכין לראש השנה!
עוגת שכבות תפוחים ושמנת מהממת לחג, על בסיס רסק תפוחים שמעניק לה רכות ועסיסיות. עוגה בניחוח קינמון שאתם חייבים להכין לראש השנה!
- תומר אומנסקי
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 9590.8 קק״ל 9590.8 קק״לפחמימות 770.7 גרם 770.7 גרםשומן 630.2 גרם 630.2 גרםנתרן 2018.4 מ״ג 2018.4 מ״גחלבון 107.5 גרם 107.5 גרםסיבים תזונתיים 29.5 גרם 29.5 גרםשומן רווי 260.6 גרם 260.6 גרםכולסטרול 1193.6 מ״ג 1193.6 מ״גסידן 535.1 מ״ג 535.1 מ״גברזל 9.5 מ״ג 9.5 מ״גאשלגן 1849.6 מ״ג 1849.6 מ״גאבץ 7.2 מ״ג 7.2 מ״גסגור
-
מרכיבים20
-
הכנה 45 דק׳כולל שעתיים ו-20 דק׳
-
קלוריות9591
-
רמת קושי:בינונית
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 9590.8 קק״ל 9590.8 קק״לפחמימות 770.7 גרם 770.7 גרםשומן 630.2 גרם 630.2 גרםנתרן 2018.4 מ״ג 2018.4 מ״גחלבון 107.5 גרם 107.5 גרםסיבים תזונתיים 29.5 גרם 29.5 גרםשומן רווי 260.6 גרם 260.6 גרםכולסטרול 1193.6 מ״ג 1193.6 מ״גסידן 535.1 מ״ג 535.1 מ״גברזל 9.5 מ״ג 9.5 מ״גאשלגן 1849.6 מ״ג 1849.6 מ״גאבץ 7.2 מ״ג 7.2 מ״גסגור
ראש השנה מתקרב בצעדי ענק ואני חולה על להתחיל את השנה החדש עם עוגה מוגזמת שתפתח לנו את השנה בצורה הכי מתוקה שאפשר. אז מה הכנתי הפעם? עוגת שכבות תפוחים מהממת שמבוססת על רסק תפוחים שמעניק לה רכות ועסיסיות שאין דברים כאלה, קרם שמנת חמוצה עדין עם ניחוח של קינמון וקישוט היסטרי מתפוחים שייבשתי בתנור והברשתי אותם באבקת זהב.
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 20 | זמן הכנה 45 דק׳ | זמן כולל שעתיים ו-20 דק׳ | קלוריות 9591 | כמות מנות 1 |
---|
מצרכים
מצרכים
רינג 22 ס"מ
עוגה
-
4 ביצים L
-
300גרם או 1 1/2 כוסות סוכר לבן
-
200גרם או 1 כוס שמן קנולה
-
250 גרם רסק תפוחים
-
350גרם או 2 1/2 כוסות קמח לבן
-
10גרם או 1 שקית אבקת אפייה
-
5גרם או 1 כפית קינמון טחון
-
3גרם או 1/2 כפית אבקת סודה לשתייה
קרם
-
500 מ"ל שמנת מתוקה להקצפה 32%
-
250 גרם שמנת חמוצה 27%"שמנת של פעם"
-
50 גרם אבקת סוכר
-
80 גרם אינסטנט פודינג בטעם וניל
-
1כפית שטוחה או 5 גרם קינמון טחון
שמנת קינמון (לא חובה)
-
500 מ"ל שמנת מתוקה להקצפה 32%
-
50 גרם אבקת סוכר
-
1 כפית קינמון טחון
-
80 גרם אינסטנט פודינג בטעם וניל
קישוט
-
3 תפוחי עץ גרני סמיט גדולים
-
להברשה
-
להברשה
אופן הכנה
- מקציפים את הביצים בקערת מיקסר למשך 3 דקות.
- מוסיפים פנימה את השמן ואת רסק התפוחים ומקציפים למשך דקה נוספת.
- מוסיפים לקערה את יתרת המצרכים לעוגה ומערבבים היטב.
- לוקחים 2 תבניות רינג בקוטר 22 ס”מ, אוטמים אותן היטב בנייר אפייה ובנייר כסף כדי שהבלילה לא תיזל החוצה ומשמנים.
- מחלקים את התערובת בין 2 הרינגים ואופים למשך כ-35 דקות בחום של 165 מעלות טורבו.
- מוודאים בעזרת קיסם שהעוגות אפויות, ולאחר מכן מקררים אותן היטב ופורסים כל עוגה לרוחב, כך שמתקבלות 4 עוגות.
- מכינים קצפת קינמון לקישוט (לא חובה): בקערת מיקסר מקציפים את כל החומרים פרט לפודינג עד לקבלת קצפת רכה.
- כעת מוסיפים את הפודינג ומקציפים במהירות גבוהה עד לקבלת קצפת יציבה.
- הרכבת העוגה: לוקחים רינג אפייה בקוטר 22 ס”מ ומניחים על צלחת הגשה. מניחים בתוך הרינג שקף על הדופן מסביב.
- מניחים שכבת עוגה ראשונה ומעליה קרם.
- ומניחים שכבת עוגה נוספת ומעליה קרם וכך את כל 4 השכבות, עד לסיום העוגות והקרם.
- מוציאים את הרינג ומקלפים את השקף בזהירות.
- בשלב זה מחליקים את דפנות העוגה בעזרת מרית, כך שעדיין יראו את שכבות העוגה אבל הקרם יהיה מוחלק בשכבת קרם דקה דקה שעוטפת את כולה.
- מכינים קצפת קינמון: מקציפים את כל החומרים יחד לקצפת יציבה, אך לא יציבה מדי על מנת שנוכל לזלף אותה יפה.
- מעבירים את הקצפת המוכנה לשק זילוף ועם צנתר חלק ומזלפים מעל העוגה .
- מכינים קישוט תפוחים: בעזרת סכין או מנדולינה פורסים את התפוחים לפרוסות דקות מאוד מאוד.
- מניחים את התפוחים על נייר אפייה ואופים בתנור בחום של 100 מעלות טורבו למשך כשעה עד לייבוש התפוחים.
- מקררים היטב ומברישים את התפוחים באבקת זהב וברונזה.
- מניחים את פרוסות התפוחים המוזהבות על העוגה, מקשטים בפקאנים צבועים בזהב ובפירות טריים.
אופן הכנה
- מקציפים את הביצים בקערת מיקסר למשך 3 דקות.
- מוסיפים פנימה את השמן ואת רסק התפוחים ומקציפים למשך דקה נוספת.
- מוסיפים לקערה את יתרת המצרכים לעוגה ומערבבים היטב.
- לוקחים 2 תבניות רינג בקוטר 22 ס”מ, אוטמים אותן היטב בנייר אפייה ובנייר כסף כדי שהבלילה לא תיזל החוצה ומשמנים.
- מחלקים את התערובת בין 2 הרינגים ואופים למשך כ-35 דקות בחום של 165 מעלות טורבו.
- מוודאים בעזרת קיסם שהעוגות אפויות, ולאחר מכן מקררים אותן היטב ופורסים כל עוגה לרוחב, כך שמתקבלות 4 עוגות.
- מכינים קצפת קינמון לקישוט (לא חובה): בקערת מיקסר מקציפים את כל החומרים פרט לפודינג עד לקבלת קצפת רכה.
- כעת מוסיפים את הפודינג ומקציפים במהירות גבוהה עד לקבלת קצפת יציבה.
- הרכבת העוגה: לוקחים רינג אפייה בקוטר 22 ס”מ ומניחים על צלחת הגשה. מניחים בתוך הרינג שקף על הדופן מסביב.
- מניחים שכבת עוגה ראשונה ומעליה קרם.
- ומניחים שכבת עוגה נוספת ומעליה קרם וכך את כל 4 השכבות, עד לסיום העוגות והקרם.
- מוציאים את הרינג ומקלפים את השקף בזהירות.
- בשלב זה מחליקים את דפנות העוגה בעזרת מרית, כך שעדיין יראו את שכבות העוגה אבל הקרם יהיה מוחלק בשכבת קרם דקה דקה שעוטפת את כולה.
- מכינים קצפת קינמון: מקציפים את כל החומרים יחד לקצפת יציבה, אך לא יציבה מדי על מנת שנוכל לזלף אותה יפה.
- מעבירים את הקצפת המוכנה לשק זילוף ועם צנתר חלק ומזלפים מעל העוגה .
- מכינים קישוט תפוחים: בעזרת סכין או מנדולינה פורסים את התפוחים לפרוסות דקות מאוד מאוד.
- מניחים את התפוחים על נייר אפייה ואופים בתנור בחום של 100 מעלות טורבו למשך כשעה עד לייבוש התפוחים.
- מקררים היטב ומברישים את התפוחים באבקת זהב וברונזה.
- מניחים את פרוסות התפוחים המוזהבות על העוגה, מקשטים בפקאנים צבועים בזהב ובפירות טריים.
הערות
- ניתן לאפות את העוגה ברינג עגול בקוטר 24 ס"מ או בפורמה מרובעת 25X25 ס"מ למשך 45-50 דקות ולהגיש כעוגה שלמה עם קרם מזלוף מעל.
הערות
- ניתן לאפות את העוגה ברינג עגול בקוטר 24 ס"מ או בפורמה מרובעת 25X25 ס"מ למשך 45-50 דקות ולהגיש כעוגה שלמה עם קרם מזלוף מעל.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן