פאי שוקולד אבוקדו מתוק וחורפי של אור בן אוליאל
על קינוח עם אבוקדו כבר שמעתם? קבלו מתכון לפאי שוקולד אבוקדו מתוק וירוק. במרקם נימוח וקרמי עם צבע מטריף שרק תרצו להכין.
על קינוח עם אבוקדו כבר שמעתם? קבלו מתכון לפאי שוקולד אבוקדו מתוק וירוק. במרקם נימוח וקרמי עם צבע מטריף שרק תרצו להכין.
- אור בן אוליאל
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 472.2 קק״ל 3777.8 קק״לפחמימות 44.7 גרם 357.3 גרםשומן 30.5 גרם 243.9 גרםנתרן 42.3 מ״ג 338.5 מ״גחלבון 6.4 גרם 51.5 גרםסיבים תזונתיים 1.4 גרם 11.3 גרםשומן רווי 18.6 גרם 149.2 גרםכולסטרול 80.1 מ״ג 640.6 מ״גסידן 42.7 מ״ג 341.4 מ״גברזל 0.7 מ״ג 5.9 מ״גאשלגן 116.4 מ״ג 931.3 מ״גאבץ 0.6 מ״ג 4.7 מ״גסגור
-
מרכיבים14
-
הכנה 20 דק׳כולל שעה ו-10 דק׳
-
קלוריות472
-
רמת קושי:בינונית
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 472.2 קק״ל 3777.8 קק״לפחמימות 44.7 גרם 357.3 גרםשומן 30.5 גרם 243.9 גרםנתרן 42.3 מ״ג 338.5 מ״גחלבון 6.4 גרם 51.5 גרםסיבים תזונתיים 1.4 גרם 11.3 גרםשומן רווי 18.6 גרם 149.2 גרםכולסטרול 80.1 מ״ג 640.6 מ״גסידן 42.7 מ״ג 341.4 מ״גברזל 0.7 מ״ג 5.9 מ״גאשלגן 116.4 מ״ג 931.3 מ״גאבץ 0.6 מ״ג 4.7 מ״גסגור
במתכון זה מומלץ להשתמש באבוקדו מזן “האס”. הדרך לדעת האם אבוקדו “האס” בשל- היא על פי צבע הקליפה שלו. כשהקליפה שחורה, זה הסימן שהאבוקדו בשל, טעים ומוכן לאכילה.
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 14 | זמן הכנה 20 דק׳ | זמן כולל שעה ו-10 דק׳ | קלוריות 472 | כמות מנות 8 |
---|
מצרכים
מצרכים
קלתית שחורה
מילוי אבוקדו
-
2 אבוקדו של גליל בינונייםמסוג האס, בשלים
-
1 גביע גבינת שמנת
-
1 כף תמצית וניל
-
2 כפות דבש
-
2 כפות אינסטנט פודינג בטעם וניל
-
1 כף מיץ לימון
-
50 מ"ל שמנת מתוקה להקצפה יטבתה 32%
-
100 גרם שוקולד לבן
אופן הכנה
- מחממים תנור ל180 מעלות.
- מכינים את הקלתית השחורה: במעבד מזון מעבדים יחד את כל המרכיבים עד לקבלת פירורי בצק.
- משטחים את הבצק בין שני ניירות אפייה מקומחים לעובי של סנטימטר.
- מהדקים בצורה אחידה את הבצק המשוטח לתבנית פאי/טארט בקוטר 22 ס”מ.
- מכניסים את התבנית למקפיא למשך 15 דקות.
- לאחר 15 דקות של הקפאה עושים אפייה עיוורת: מניחים על הקלתית הקרה נייר אפייה מקומט וממלאים בקטניות או משקלות מיוחדות לאפייה ומכניסים לתנור שחומם מראש במשך כ-10 דקות.
- מכינים את המילוי: בשלב הראשון מקלפים את האבוקדו ומוציאים את הגלעין.
- מערבבים בעזרת בלנדר מוט את כל מצרכי המילוי מלבד השמנת המתוקה והשוקולד הלבן.
- ממיסים במיקרוגל בפולסים של 30 שניות את השוקולד הלבן והשמנת המתוקה יחד לקבלת בלילה אחידה.
- מוסיפים את השוקולד הלבן המומס למלית האבוקדו ומערבבים עד לאיחוד.
- מצננים את קלתית הפאי שיצאה מהתנור במשך 15-20 דקות.
- יוצקים על הפאי המצונן את מילוי האבוקדו ומכניסים למקרר למינימום שעה עד להתייצבות.
אופן הכנה
- מחממים תנור ל180 מעלות.
- מכינים את הקלתית השחורה: במעבד מזון מעבדים יחד את כל המרכיבים עד לקבלת פירורי בצק.
- משטחים את הבצק בין שני ניירות אפייה מקומחים לעובי של סנטימטר.
- מהדקים בצורה אחידה את הבצק המשוטח לתבנית פאי/טארט בקוטר 22 ס”מ.
- מכניסים את התבנית למקפיא למשך 15 דקות.
- לאחר 15 דקות של הקפאה עושים אפייה עיוורת: מניחים על הקלתית הקרה נייר אפייה מקומט וממלאים בקטניות או משקלות מיוחדות לאפייה ומכניסים לתנור שחומם מראש במשך כ-10 דקות.
- מכינים את המילוי: בשלב הראשון מקלפים את האבוקדו ומוציאים את הגלעין.
- מערבבים בעזרת בלנדר מוט את כל מצרכי המילוי מלבד השמנת המתוקה והשוקולד הלבן.
- ממיסים במיקרוגל בפולסים של 30 שניות את השוקולד הלבן והשמנת המתוקה יחד לקבלת בלילה אחידה.
- מוסיפים את השוקולד הלבן המומס למלית האבוקדו ומערבבים עד לאיחוד.
- מצננים את קלתית הפאי שיצאה מהתנור במשך 15-20 דקות.
- יוצקים על הפאי המצונן את מילוי האבוקדו ומכניסים למקרר למינימום שעה עד להתייצבות.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן
תגובות (2)
שלמות!!!!
כיף לקרוא, שלי!