קציצות עדשים אפויות שכולם אוהבים
איך מוסיפים קטניות לתפריט היומי? מכינים קציצות עדשים אפויות. קציצות רכות מבפנים ופריכות מבחוץ שמכינים עם מינימום שמן. מנה בריאה וטעימה
איך מוסיפים קטניות לתפריט היומי? מכינים קציצות עדשים אפויות. קציצות רכות מבפנים ופריכות מבחוץ שמכינים עם מינימום שמן. מנה בריאה וטעימה
- מערכת Foody
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 509.6 קק״ל 2038.4 קק״לפחמימות 66.3 גרם 265.4 גרםסוכר 5.0 גרם 20.0 גרםשומן 14.6 גרם 58.3 גרםנתרן 508.3 מ״ג 2033.3 מ״גחלבון 27.6 גרם 110.4 גרםסיבים תזונתיים 22.5 גרם 90.2 גרםשומן רווי 2.6 גרם 10.5 גרםכולסטרול 221.6 מ״ג 886.2 מ״גסידן 105.8 מ״ג 423.3 מ״גברזל 7.0 מ״ג 28.1 מ״גאשלגן 903.9 מ״ג 3615.5 מ״גאבץ 2.5 מ״ג 9.9 מ״גסגור
-
מרכיבים11
-
הכנה 15 דק׳כולל שעה
-
קלוריות510
-
רמת קושי:בינונית
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 509.6 קק״ל 2038.4 קק״לפחמימות 66.3 גרם 265.4 גרםסוכר 5.0 גרם 20.0 גרםשומן 14.6 גרם 58.3 גרםנתרן 508.3 מ״ג 2033.3 מ״גחלבון 27.6 גרם 110.4 גרםסיבים תזונתיים 22.5 גרם 90.2 גרםשומן רווי 2.6 גרם 10.5 גרםכולסטרול 221.6 מ״ג 886.2 מ״גסידן 105.8 מ״ג 423.3 מ״גברזל 7.0 מ״ג 28.1 מ״גאשלגן 903.9 מ״ג 3615.5 מ״גאבץ 2.5 מ״ג 9.9 מ״גסגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 11 | זמן הכנה 15 דק׳ | זמן כולל שעה | קלוריות 510 | כמות מנות 4 |
---|
מצרכים
מצרכים
-
1 כוס עדשים ירוקות
-
2 כוסות מים קרים
-
2 בצלים בינונייםקצוצים דק
-
3 כפות שמן זית
-
1/2 צרור פטרוזיליהקצוצה
-
3 ביצים L
-
5 כפות קמח לבן
-
1 כף אבקת מרק בצללחצו על שם המצרך לרכישה
-
1/4 כפית מלח דק
-
1/2 כפית פלפל שחור גרוס
-
1 מיכל תרסיס שמן קנולה
אופן הכנה
- מבשלים את העדשים בסיר עם מים כרבע שעה על להבה בינונית. כשהעדשים רכות לגמרי מסננים מהמים ומניחים בצד.
- מטגנים היטב את הבצל עם שמן זית עד להזהבה ומנחים בצד לקירור קל.
- מערבבים בקערה את העדשים, בצל מטוגן, ביצים, קמח, פטרוזיליה ותבלינים, מועכים מעט עם הידיים את הבלילה (כדי שהעדשים יתפרקו מעט).
- מחממים תנור ל-180 מעלות.
- פורסים נייר אפייה על תבנית ומרססים בספריי שמן קנולה. יוצרים לביבות מהתערובת המוכנה ומניחים על נייר האפייה המשומן.
- אופים כרבע שעה או עד שהלביבות התייבשו והזהיבו משני הצדדים.
- מניחים בצלחת ומגישים עם פלחי לימון או סלט ירוק רענן.
אופן הכנה
- מבשלים את העדשים בסיר עם מים כרבע שעה על להבה בינונית. כשהעדשים רכות לגמרי מסננים מהמים ומניחים בצד.
- מטגנים היטב את הבצל עם שמן זית עד להזהבה ומנחים בצד לקירור קל.
- מערבבים בקערה את העדשים, בצל מטוגן, ביצים, קמח, פטרוזיליה ותבלינים, מועכים מעט עם הידיים את הבלילה (כדי שהעדשים יתפרקו מעט).
- מחממים תנור ל-180 מעלות.
- פורסים נייר אפייה על תבנית ומרססים בספריי שמן קנולה. יוצרים לביבות מהתערובת המוכנה ומניחים על נייר האפייה המשומן.
- אופים כרבע שעה או עד שהלביבות התייבשו והזהיבו משני הצדדים.
- מניחים בצלחת ומגישים עם פלחי לימון או סלט ירוק רענן.
@foody_il קציצות עדשים ירוקות סופר בריאות! #קציצות #בריא_לי #מתכוניםבסיסיים ♬ Sunroof - Nicky Youre & dazy
בשיתוף עם קנור
טיפ מהדיאטנית
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן
תגובות (8)
האם אפשר להוסיף קמח לל”ג?
כן, אפשר להשתמש בקמח ללא גלוטן במקום הקמח הלבן.
האם אפשר עם כל סוג עדשים ( יש לי שחורות שעברו בישול)
כן בהחלט. בהצלחה (:
בדיוק חשבתי מה להכין וזה נראה מעולה! הולכת להכין ?