רוטב אדום הכי טעים בעולם לאורז, לפסטה ולמה שלא יהיה!
- הילה סער
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 316.0 קק״ל 1896.1 קק״לפחמימות 33.7 גרם 202.1 גרםשומן 3.5 גרם 21.2 גרםנתרן 1152.1 מ״ג 6912.4 מ״גחלבון 11.8 גרם 71.0 גרםסיבים תזונתיים 26.8 גרם 161.0 גרםשומן רווי 1.1 גרם 6.5 גרםכולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסידן 543.1 מ״ג 3258.4 מ״גברזל 3.7 מ״ג 22.4 מ״גאשלגן 4146.3 מ״ג 24877.7 מ״גאבץ 1.6 מ״ג 9.4 מ״גסגור
-
מרכיבים12
-
הכנה 15 דק׳כולל 45 דק׳
-
קלוריות316
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 316.0 קק״ל 1896.1 קק״לפחמימות 33.7 גרם 202.1 גרםשומן 3.5 גרם 21.2 גרםנתרן 1152.1 מ״ג 6912.4 מ״גחלבון 11.8 גרם 71.0 גרםסיבים תזונתיים 26.8 גרם 161.0 גרםשומן רווי 1.1 גרם 6.5 גרםכולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסידן 543.1 מ״ג 3258.4 מ״גברזל 3.7 מ״ג 22.4 מ״גאשלגן 4146.3 מ״ג 24877.7 מ״גאבץ 1.6 מ״ג 9.4 מ״גסגור
בין בישולים של חג לבישולים של שבת, לא נשאר יותר מדי זמן או חשק לבשל. אבל באופן מפתיע, הילדים (ואנחנו) עדיין רעבים בכל יום מחדש.
בדיוק בשביל זמנים כאלה, תמיד יש לי במקפיא צנצנת של הרוטב האדום הכי טעים בעולם. נשמע גרנדיוזי, ואני מודה שלא טעמתי את כל הרטבים האדומים בעולם כדי להשוות, אבל הילדים שלי נתנו לרוטב הזה את התואר, ומבחינתי זה לגמרי מספיק.
ברוטב הזה יש עגבניות, מן הסתם. אבל יש בו עוד המון ירקות בכל מיני צבעים ומרקמים. הכל מבושל ביחד לרוטב סמיך, קרמי ומלא טעם. אני מוסיפה רסק עגבניות בשביל לצבוע את הכל באדום ולחזק את הטעם של העגבניות.
הרוטב מושלם לפסטה, אבל לא רק. הוא מעולה גם לבולונז, ללזניה, לבישול של ירקות או קציצות ברוטב, כרוטב לפיצה ואפילו לשקשוקה. מהניסיון שלי עם הילדים הפרטיים שלי, ועם עוד מאות ילדים אחרים– “רוטב אדום” עובר כמעט את כולם. גם את היותר בררנים, שאוכלים רק אוכל לבן ואדום (אורז עם קטשופ, מישהו?)
אז למה שלא תכינו רוטב אדום מועשר בירקות, שרוב הסיכויים שהילדים לא יאכלו בדרך אחרת? מכינים סיר גדול ומקפיאים בצנצנות. בכל פעם שצריכים רוטב, שולפים צנצנת מהמקפיא ומתקתקים ארוחה בריאה בעשר דקות.
אפשר ומומלץ לגוון בסוגי הירקות שמוסיפים לרוטב: תנסו להוסיף פטריות, בטטה, פלפלים בכמה צבעים ובעצם כל ירק שיש לכם במקרר. רק חשוב לשמור על האיזון ולא להוסיף יותר מדי ירקות ירוקים או כהים, כדי שהרוטב לא ייצבע בצבע חום.
מרכיבים 12 | זמן הכנה 15 דק׳ | זמן כולל 45 דק׳ | קלוריות 316 | כמות מנות 6 |
---|
מצרכים
מצרכים
-
2 כפות שמן זית
-
2 בצלים סגולים בינונייםאו בצל לבן
-
3 שיני שום
-
3 גזרים בינוניים
-
4 גבעולי סלריכולל העלים
-
3 פלפלים אדומים בינוניים
-
200 גרם דלעת
-
6 עגבניות בינוניות
-
1 רסק עגבניות קטן
-
1 צרור טימין טריצרור קטן של עשבי תיבול טריים לפי הטעם: בזיליקום / תימין / אורגנו
-
1 כפית גדושה מלח דק
-
1 כפית פפריקה מתוקה
אופן הכנה
- חותכים גס את הירקות.
- מחממים שמן זית בסיר בינוני על להבה בינונית ומטגנים בו קלות את הבצל והשום, כ-2-3 דקות עד לריכוך.
- מוסיפים את הירקות לפי הסדר ומערבבים בין ירק לירק.
- מתבלים ומוסיפים מים עד לגובה הירקות.
- מכסים את הסיר ומביאים לרתיחה על להבה גדולה. לאחר הרתיחה מנמיכים את האש ומבשלים לפחות חצי שעה עד שכל הירקות רכים מאוד.
- טוחנים בבלנדר מוט למרקם חלק ומוסיפים רסק עגבניות בשביל הצבע וחיזוק הטעמים. טועמים ומתקנים תיבול.
אופן הכנה
- חותכים גס את הירקות.
- מחממים שמן זית בסיר בינוני על להבה בינונית ומטגנים בו קלות את הבצל והשום, כ-2-3 דקות עד לריכוך.
- מוסיפים את הירקות לפי הסדר ומערבבים בין ירק לירק.
- מתבלים ומוסיפים מים עד לגובה הירקות.
- מכסים את הסיר ומביאים לרתיחה על להבה גדולה. לאחר הרתיחה מנמיכים את האש ומבשלים לפחות חצי שעה עד שכל הירקות רכים מאוד.
- טוחנים בבלנדר מוט למרקם חלק ומוסיפים רסק עגבניות בשביל הצבע וחיזוק הטעמים. טועמים ומתקנים תיבול.
הערות
- ניתן להוסיף לפני ההרתחה חצי כוס עדשים כתומות להסמכה וכתוספת חלבון
- חשוב להשאיר מקום בצנצנות ולא למלא אותן עד הסוף, כי המים מתרחבים בהקפאה והצנצנת עלולה להתפוצץ
הערות
- ניתן להוסיף לפני ההרתחה חצי כוס עדשים כתומות להסמכה וכתוספת חלבון
- חשוב להשאיר מקום בצנצנות ולא למלא אותן עד הסוף, כי המים מתרחבים בהקפאה והצנצנת עלולה להתפוצץ
הכנתם את המתכון?
תגובות (3)
בסגר הזה אני מכינה הכל בבית .. תודה לכם
נהדר! כיף לשמוע!
הילה כל מתכון שלך הוא פצצה!! תודה על טיפים מועילים ובריאים