ריזוטו דלורית עם מלא גבינות נמסות
כל מה שצריך כדי לבשל ריזוטו דלורית משגע עם מלא גבינות נמסות זה רק קצת סבלנות. המנה שמתקבלת היא עשירה ומנחמת, שמשאירה טעם של עוד
כל מה שצריך כדי לבשל ריזוטו דלורית משגע עם מלא גבינות נמסות זה רק קצת סבלנות. המנה שמתקבלת היא עשירה ומנחמת, שמשאירה טעם של עוד
- מערכת Foody
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים
קלוריות 575.8 קק״ל 2303.0 קק״לפחמימות 16.2 גרם 64.9 גרםשומן 32.2 גרם 128.8 גרםנתרן 794.4 מ״ג 3177.8 מ״גחלבון 45.6 גרם 182.4 גרםסיבים תזונתיים 7.7 גרם 30.7 גרםשומן רווי 14.3 גרם 57.0 גרםכולסטרול 61.9 מ״ג 247.5 מ״גסידן 626.6 מ״ג 2506.4 מ״גברזל 1.7 מ״ג 6.8 מ״גאשלגן 1316.7 מ״ג 5266.8 מ״גאבץ 1.8 מ״ג 7.3 מ״גסגור
-
מרכיבים15
-
הכנה 40 דק׳כולל 40 דק׳
-
קלוריות576
-
רמת קושי:בינונית
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים
קלוריות 575.8 קק״ל 2303.0 קק״לפחמימות 16.2 גרם 64.9 גרםשומן 32.2 גרם 128.8 גרםנתרן 794.4 מ״ג 3177.8 מ״גחלבון 45.6 גרם 182.4 גרםסיבים תזונתיים 7.7 גרם 30.7 גרםשומן רווי 14.3 גרם 57.0 גרםכולסטרול 61.9 מ״ג 247.5 מ״גסידן 626.6 מ״ג 2506.4 מ״גברזל 1.7 מ״ג 6.8 מ״גאשלגן 1316.7 מ״ג 5266.8 מ״גאבץ 1.8 מ״ג 7.3 מ״גסגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 15 | זמן הכנה 40 דק׳ | זמן כולל 40 דק׳ | קלוריות 576 | כמות מנות 4 |
---|
מצרכים
מצרכים
-
3 כפות שמן זית
-
20 גרם חמאה
-
1 בצל בינוני
-
4 שיני שום
-
1 גבעול סלרי
-
1 דלורית בינונית
-
1 גבעול טימין טרי
-
1 כוס יין לבן יבש
-
2 כוסות אורז ריזוטו
-
8 כוסות ציר ירקות
-
100 גרם גבינת אמנטל
-
100 גרם גבינת קשקבל
-
1/2 כפית מלח דק
-
1/4 כפית פלפל שחור גרוס
-
50 גרם גבינת פרמזן
אופן הכנה
- קוצצים את הבצל, השום והסלרי לקוביות קטנות מאוד.
- בסיר רחב מחממים את השמן והחמאה ומטגנים את הבצל, השום והסלרי עד ריכוך.
- בינתיים קולפים וחותכים את הדלוריות לקוביות קטנות.
- מוסיפים את הדלורית לסיר ומפזרים מעל עלי טימין.
- מוסיפים יין לבן ומבשלים עד שהיין מגיע לרתיחה.
- מוסיפים אורז ו-2 כוסות מהציר ומבשלים, תוך כדי ערבוב, עד שהנוזלים מתאדים.
- מוסיפים שוב ציר וממשיכים לבשל, תוך כדי ערבוב, עד שמסיימים עם כל הנוזלים והאורז רך. במידת הצורך ניתן להוסיף עוד 2 כוסות ציר.
- מגררים את הגבינות באמצעות פומפייה.
- דקה לסיום מוסיפים את הגבינות, החמאה ומלח ופלפל שחור ומערבבים.
- מגישים חם עם גבינת פרמזן מגולפת מעל.
צילום: נמרוד סונדרס
אופן הכנה
- קוצצים את הבצל, השום והסלרי לקוביות קטנות מאוד.
- בסיר רחב מחממים את השמן והחמאה ומטגנים את הבצל, השום והסלרי עד ריכוך.
- בינתיים קולפים וחותכים את הדלוריות לקוביות קטנות.
- מוסיפים את הדלורית לסיר ומפזרים מעל עלי טימין.
- מוסיפים יין לבן ומבשלים עד שהיין מגיע לרתיחה.
- מוסיפים אורז ו-2 כוסות מהציר ומבשלים, תוך כדי ערבוב, עד שהנוזלים מתאדים.
- מוסיפים שוב ציר וממשיכים לבשל, תוך כדי ערבוב, עד שמסיימים עם כל הנוזלים והאורז רך. במידת הצורך ניתן להוסיף עוד 2 כוסות ציר.
- מגררים את הגבינות באמצעות פומפייה.
- דקה לסיום מוסיפים את הגבינות, החמאה ומלח ופלפל שחור ומערבבים.
- מגישים חם עם גבינת פרמזן מגולפת מעל.
צילום: נמרוד סונדרס
הערות
- אפשר להחליף את ציר הירקות בכמות זהה של מים רותחים
הערות
- אפשר להחליף את ציר הירקות בכמות זהה של מים רותחים
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן
תגובות (2)
אכין לילדים:))
כיף להם(: בהצלחה!