שוק טלה בתנור עם ירקות שורש ועשבי תיבול
- תמרה אהרוני
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 619.2 קק״ל 4953.9 קק״לפחמימות 52.6 גרם 421.0 גרםשומן 27.6 גרם 220.7 גרםנתרן 592.4 מ״ג 4739.2 מ״גחלבון 12.0 גרם 96.0 גרםסיבים תזונתיים 26.2 גרם 209.2 גרםשומן רווי 4.3 גרם 34.5 גרםכולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסידן 549.8 מ״ג 4398.4 מ״גברזל 6.1 מ״ג 48.8 מ״גאשלגן 3722.8 מ״ג 29782.1 מ״גאבץ 84.5 מ״ג 675.8 מ״גסגור
-
מרכיבים25
-
הכנה 20 דק׳כולל 4 שעות ו-40 דק׳
-
קלוריות619
-
רמת קושי:בינונית
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 619.2 קק״ל 4953.9 קק״לפחמימות 52.6 גרם 421.0 גרםשומן 27.6 גרם 220.7 גרםנתרן 592.4 מ״ג 4739.2 מ״גחלבון 12.0 גרם 96.0 גרםסיבים תזונתיים 26.2 גרם 209.2 גרםשומן רווי 4.3 גרם 34.5 גרםכולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסידן 549.8 מ״ג 4398.4 מ״גברזל 6.1 מ״ג 48.8 מ״גאשלגן 3722.8 מ״ג 29782.1 מ״גאבץ 84.5 מ״ג 675.8 מ״גסגור
מרכיבים 25 | זמן הכנה 20 דק׳ | זמן כולל 4 שעות ו-40 דק׳ | קלוריות 619 | כמות מנות 8 |
---|
מצרכים
מצרכים
שוק טלה
ירקות שורש
-
4 שורשי פטרוזיליה
-
1 שורש סלרי
-
10 גזרים צבעוניים בינוניים
-
6 שומרים בינוניים
-
6 לפתות בינוניות
-
15 בצלי שאלוט קטנים
-
1 ראש שום
-
4 כפות שמן זית
רוטב
-
2 כוסות יין לבן יבש
-
1/2 כוס שמן זית
-
3 שיני שום
-
1 גבעול טימין טרי
-
4 עלי מרווה
-
2 עלי דפנה קטנים
-
10 פלפל אנגלי קטנים
-
2 כפות סוכר חום
-
1/2 כפית מלח דק
-
1/4 כפית פלפל שחור גרוס
אופן הכנה
- מכינים את שוק הטלה: מחממים תנור ל-250 מעלות.
- בעזרת סכין קטנה וחדה יוצרים בשוק טלה חריצים אלכסוניים מכל הצדדים.
- קולפים את שיני השום וקוצצים דק את עלי המרווה.
- נועצים בכל חריץ שן שום.
- מערבבים בקערית את השמן זית, תימין, מרווה מלח ופלפל שחור ומורחים את התערובת בצורה אחידה על כל השוק.
- מכינים את הירקות: קולפים את השורש פטרוזיליה וחוצים לאורך. קולפים את השורש סלרי וחותכים לרבעים. קולפים את הגזרים וחוצים לאורך.
- חוצים את השומר לאורכו. קולפים את הלפתות וחותכים לרבעים. קולפים את בצלי השאלוט וחוצים את ראש השום לרוחבו.
- בתבנית צלייה גדולה מסדרים את הירקות.
- מזלפים על הירקות שמן זית ומערבבים היטב עם הידיים כך שכל הירקות יהיו משומנים היטב.
- מניחים את השוק על הירקות ואופים בתנור 20 דקות עד שהשוק משחימה יפה.
- מכינים את הרוטב: קולפים וכותשים את שיני השום.
- בסיר קטן שמים את כל מרכיבי הרוטב ומביאים לרתיחה.
- כשהרוטב רותח יוצקים אותו לתבנית עם הירקות והשוק טלה ומכסים בנייר כסף.
- צולים בתנור במשך 20 דקות על חום גבוה.
- מנמיכים את החום של התנור ל-180 מעלות וצולים ארבע שעות.
צילום: בעז לביא
סטיילינג: קרן ברק
המתכון פורסם לראשונה במגזין Style ידיעות אחרונות
אופן הכנה
- מכינים את שוק הטלה: מחממים תנור ל-250 מעלות.
- בעזרת סכין קטנה וחדה יוצרים בשוק טלה חריצים אלכסוניים מכל הצדדים.
- קולפים את שיני השום וקוצצים דק את עלי המרווה.
- נועצים בכל חריץ שן שום.
- מערבבים בקערית את השמן זית, תימין, מרווה מלח ופלפל שחור ומורחים את התערובת בצורה אחידה על כל השוק.
- מכינים את הירקות: קולפים את השורש פטרוזיליה וחוצים לאורך. קולפים את השורש סלרי וחותכים לרבעים. קולפים את הגזרים וחוצים לאורך.
- חוצים את השומר לאורכו. קולפים את הלפתות וחותכים לרבעים. קולפים את בצלי השאלוט וחוצים את ראש השום לרוחבו.
- בתבנית צלייה גדולה מסדרים את הירקות.
- מזלפים על הירקות שמן זית ומערבבים היטב עם הידיים כך שכל הירקות יהיו משומנים היטב.
- מניחים את השוק על הירקות ואופים בתנור 20 דקות עד שהשוק משחימה יפה.
- מכינים את הרוטב: קולפים וכותשים את שיני השום.
- בסיר קטן שמים את כל מרכיבי הרוטב ומביאים לרתיחה.
- כשהרוטב רותח יוצקים אותו לתבנית עם הירקות והשוק טלה ומכסים בנייר כסף.
- צולים בתנור במשך 20 דקות על חום גבוה.
- מנמיכים את החום של התנור ל-180 מעלות וצולים ארבע שעות.
צילום: בעז לביא
סטיילינג: קרן ברק
המתכון פורסם לראשונה במגזין Style ידיעות אחרונות
הערות
- אפשר להשתמש במד טמפרטורה לבדיקת מידת העשייה של השוק טלה: נועצים את המד טמפרטורה במרכז השוק עד לחצי העומק של השוק. כשהטמפרטורה מגיעה ל-60-65 השוק מוכנה
הערות
- אפשר להשתמש במד טמפרטורה לבדיקת מידת העשייה של השוק טלה: נועצים את המד טמפרטורה במרכז השוק עד לחצי העומק של השוק. כשהטמפרטורה מגיעה ל-60-65 השוק מוכנה
הכנתם את המתכון?
תגובות (4)
הכנתי שוק טלה עפי המתכון .לאחר שהזמן הכתוב הסתיים עדיין השוק והירקות לא מוכנים .ב120 מעלות זה גם לא יהיה מוכן..תדייקו בבקשה כי סתם הרס לי את הארוחה
צר לנו לשמוע. לעיתים יש הבדלים בין תנורים שונים. את השוק יש לצלות 20 דקות בחום גבוה ואחר כך שעתיים נוספות בחום נמוך. מקוים שבפעם הבאה זה יצליח. שנה טובה (:
בערב חג פסח אותו הדבר קרה לי, הלכתי לפי המתכון ולאחר שעתיים כולם ממתינים בשולחן לאוכל והבשר לא מוכן. וכן צליתי אותו למשך 20 דקוב בחום גבוה לפני. הטעמים נפלאים, אבל פעם הבאה אני אכניס לפחות למשך 4 שעות.
ליאור שלום,
אנחנו מתנצלים על התקלה. עדכנו כעת את הוראות הצלייה בתנור, כמו גם את הזמנים.
תודה רבה על עירור תשומת הלב ושבוע טוב