שקשוקה מטבוחה
כולם יודעים מה זה שקשוקה, אבל שקשוקה מטבוחה כבר טעמתם? מכינים סלט מטבוחה כבסיס לשקשוקה מהחלומות. נשאר רק לדאוג ללחם טרי כדי לנגב את הרוטב
כולם יודעים מה זה שקשוקה, אבל שקשוקה מטבוחה כבר טעמתם? מכינים סלט מטבוחה כבסיס לשקשוקה מהחלומות. נשאר רק לדאוג ללחם טרי כדי לנגב את הרוטב
- מערכת Foody
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 542.0 קק״ל 1084.0 קק״לפחמימות 19.8 גרם 39.7 גרםשומן 42.1 גרם 84.2 גרםנתרן 1188.5 מ״ג 2377.0 מ״גחלבון 23.7 גרם 47.4 גרםסיבים תזונתיים 6.3 גרם 12.5 גרםשומן רווי 6.0 גרם 12.0 גרםכולסטרול 590.8 מ״ג 1181.6 מ״גסידן 123.4 מ״ג 246.8 מ״גברזל 3.2 מ״ג 6.5 מ״גאשלגן 1198.1 מ״ג 2396.2 מ״גאבץ 1.4 מ״ג 2.8 מ״גסגור
-
מרכיבים10
-
הכנה 20 דק׳כולל שעה
-
קלוריות542
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 542.0 קק״ל 1084.0 קק״לפחמימות 19.8 גרם 39.7 גרםשומן 42.1 גרם 84.2 גרםנתרן 1188.5 מ״ג 2377.0 מ״גחלבון 23.7 גרם 47.4 גרםסיבים תזונתיים 6.3 גרם 12.5 גרםשומן רווי 6.0 גרם 12.0 גרםכולסטרול 590.8 מ״ג 1181.6 מ״גסידן 123.4 מ״ג 246.8 מ״גברזל 3.2 מ״ג 6.5 מ״גאשלגן 1198.1 מ״ג 2396.2 מ״גאבץ 1.4 מ״ג 2.8 מ״גסגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 10 | זמן הכנה 20 דק׳ | זמן כולל שעה | קלוריות 542 | כמות מנות 2 |
---|
מצרכים
מצרכים
שקשוקה מטבוחה
-
4 עגבניות בינוניות
-
3 שיני שום
-
1 פלפל ירוק בינוניאו צהוב
-
1/2 פלפל צ’ילי אדום בינונילא חובה
-
1/2 כפית מלח דק
-
1 כפית פפריקה מתוקה
-
1/4 כוס שמן קנולה
-
4 ביצים L
הגשה
-
1 גבעול בצל ירוקקצוץ
-
2 חלות אישיות בינוניות
אופן הכנה
- מכינים את המטבוחה: חותכים את העגבניות יחד עם הקליפה לקוביות בינוניות. מוציאים את הליבה של הפלפל וחותכים אותו לקוביות קטנות. חותכים את הפלפל החריף לטבעות.
- שמים את העגבניות, השום, הפלפל והפלפל החריף והשמן והתבלינים במחבת, מכסים ומבשלים על אש בינונית תוך ערבוב מדי פעם, כ-25 דקות.
- מתבלים, מוסיפים את השמן, מערבבים וממשיכים לבשל עוד 5 דקות.
- מרסקים את המטבוחה בעזרת בלנדר מוט עד שמתקבל רוטב במרקם יחסית חלק. במידת הצורך מתקנים את התיבול.
- עושים במטבוחה 4 גומחות ושוברים פנימה ביצים.
- מבשלים עד שהביצים מוכנות.
- מפזרים את הבצל הירוק ומגישים עם לחמניות.
אופן הכנה
- מכינים את המטבוחה: חותכים את העגבניות יחד עם הקליפה לקוביות בינוניות. מוציאים את הליבה של הפלפל וחותכים אותו לקוביות קטנות. חותכים את הפלפל החריף לטבעות.
- שמים את העגבניות, השום, הפלפל והפלפל החריף והשמן והתבלינים במחבת, מכסים ומבשלים על אש בינונית תוך ערבוב מדי פעם, כ-25 דקות.
- מתבלים, מוסיפים את השמן, מערבבים וממשיכים לבשל עוד 5 דקות.
- מרסקים את המטבוחה בעזרת בלנדר מוט עד שמתקבל רוטב במרקם יחסית חלק. במידת הצורך מתקנים את התיבול.
- עושים במטבוחה 4 גומחות ושוברים פנימה ביצים.
- מבשלים עד שהביצים מוכנות.
- מפזרים את הבצל הירוק ומגישים עם לחמניות.
בשיתוף עם ברימאג
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן
תגובה (1)
וואו נראה מצויין