שתי קלאסיקות במנה אחת: חציל בטחינה וסלט קצוץ
סלט הירקות הקצוץ הוא הדי אן איי שלנו הישראלים, אמלי פינק במתכון הכי ישראלי שיש לסלט קצוץ בצירוף שניים מהסממנים הכי ישראלים – הטחינה והחציל!
סלט הירקות הקצוץ הוא הדי אן איי שלנו הישראלים, אמלי פינק במתכון הכי ישראלי שיש לסלט קצוץ בצירוף שניים מהסממנים הכי ישראלים – הטחינה והחציל!
- אמלי פינק
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 435.7 קק״ל 1742.8 קק״לפחמימות 27.7 גרם 110.8 גרםשומן 35.8 גרם 143.3 גרםנתרן 2457.0 מ״ג 9828.1 מ״גחלבון 5.9 גרם 23.5 גרםסיבים תזונתיים 11.4 גרם 45.4 גרםשומן רווי 5.0 גרם 19.9 גרםכולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסידן 83.6 מ״ג 334.5 מ״גברזל 2.0 מ״ג 8.2 מ״גאשלגן 1052.8 מ״ג 4211.3 מ״גאבץ 0.8 מ״ג 3.4 מ״גסגור
-
מרכיבים19
-
הכנה 10 דק׳כולל 20 דק׳
-
קלוריות436
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 435.7 קק״ל 1742.8 קק״לפחמימות 27.7 גרם 110.8 גרםשומן 35.8 גרם 143.3 גרםנתרן 2457.0 מ״ג 9828.1 מ״גחלבון 5.9 גרם 23.5 גרםסיבים תזונתיים 11.4 גרם 45.4 גרםשומן רווי 5.0 גרם 19.9 גרםכולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסידן 83.6 מ״ג 334.5 מ״גברזל 2.0 מ״ג 8.2 מ״גאשלגן 1052.8 מ״ג 4211.3 מ״גאבץ 0.8 מ״ג 3.4 מ״גסגור
בישראל יש קטע כזה סביב הארוחות בוקר של בתי קפה.
תמיד מגיעות השאלות שונות ומשונות כמו: איזה סוג של ביצים תרצה? איזו שתייה חמה /קרה? ואז מגיע הדובדבן שבקצפת *ה*סלט! כן, כן הסלט הזה מלווה אותנו הישראלים, למעשה כמעט בכל מקום ובכל זמן.
כשהבעל חותך סלט בערב לארוחת ערב ״קלילה״, כשהדודה מביאה סלט קצוץ ל״על האש״ של יום העצמאות, הוא פוגש אותנו גם בים/ בריכה בקיץ יחד עם הפיתה והשקשוקה ובקיצור, אין מה לעשות זה בדי אן איי שלנו.
הפעם החלטתי לצרף לסלט הקצוץ שניים מהסממנים הכי ישראלים עבורי – הטחינה והחציל!
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 19 | זמן הכנה 10 דק׳ | זמן כולל 20 דק׳ | קלוריות 436 | כמות מנות 4 |
---|
מצרכים
מצרכים
-
1 חציל בינוני
טחינה
-
1/2 כוס טחינה מוכנה
-
1/2 כפית מלח דק
-
1 שן שוםכתוש
-
1/2 לימון בינוני
אופן הכנה
- מכינים את הטחינה: מניחים בכוס מים רותחים את עשבי תיבול, משרים מעט ומקררים.
- מסננים את עשבי התיבול שהשרנו מהמים, מערבבים עם טחינה עד לקבלת מרקם רצוי, מתבלים בלימון, שום כתוש ומלח .
- מכינים את החציל: חותכים את החציל לאורך וחורצים חריצים לרוחב.
- מטגנים על אש בינונית משני הצדדים עד ש״בשר״ החציל רך ושחום.
- מכינים את הסלט: קוצצים את הירקות על הסכין, לאוהבי הקיצוצים שבינינו או שמכניסים הכל לסלייסר 2 שניות וסיימנו .
- מתבלים בלימון, שמן זית ומלח לפי הטעם (חשוב לטעום ולתקן תיבול, שיהיה טעים!)
- מרכיבים את המנה: בצלחת מעט עמוקה יוצרים שלולית גדולה של טחינה, מניחים מעל את החציל ומעליו מניחים סלט.
- בעזרת כף, לוקחים ״מיץ״ מתחתית הסלט ומשקים בעדינות מעל הסלט ומזלפים עוד קצת שמן זית.
- אפשר לקשט עם עשבי תיבול ופלפל שיפקה קצוץ .
אופן הכנה
- מכינים את הטחינה: מניחים בכוס מים רותחים את עשבי תיבול, משרים מעט ומקררים.
- מסננים את עשבי התיבול שהשרנו מהמים, מערבבים עם טחינה עד לקבלת מרקם רצוי, מתבלים בלימון, שום כתוש ומלח .
- מכינים את החציל: חותכים את החציל לאורך וחורצים חריצים לרוחב.
- מטגנים על אש בינונית משני הצדדים עד ש״בשר״ החציל רך ושחום.
- מכינים את הסלט: קוצצים את הירקות על הסכין, לאוהבי הקיצוצים שבינינו או שמכניסים הכל לסלייסר 2 שניות וסיימנו .
- מתבלים בלימון, שמן זית ומלח לפי הטעם (חשוב לטעום ולתקן תיבול, שיהיה טעים!)
- מרכיבים את המנה: בצלחת מעט עמוקה יוצרים שלולית גדולה של טחינה, מניחים מעל את החציל ומעליו מניחים סלט.
- בעזרת כף, לוקחים ״מיץ״ מתחתית הסלט ומשקים בעדינות מעל הסלט ומזלפים עוד קצת שמן זית.
- אפשר לקשט עם עשבי תיבול ופלפל שיפקה קצוץ .
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן
קטגוריות
- אוכל שילדים אוהבים
- ארוחה זוגית
- ארוחה זולה
- ארוחה חגיגית
- ארוחה מהירה
- ארוחה קלילה
- ארוחות
- ארוחות בוקר
- ארוחות ערב
- ארוחות צהריים
- ארוחת לילה
- ארוחת עשר
- ארוחת שבת בבוקר
- ארוחת שישי בערב
- בראנץ'
- ט"ו בשבט
- יום האהבה
- יום העצמאות
- ל"ג בעומר
- מנות עיקריות
- מנות ראשונות
- מסיבת יום הולדת
- מסיבת רווקות
- מתכוני חגים
- מתכוני שבועות
- מתכונים ב-10 דקות
- מתכונים טבעוניים
- מתכונים ללא גלוטן
- מתכונים ללא לקטוז
- מתכונים לראש השנה
- מתכונים צמחוניים
- סוכות
- סלטים
- סלטים חמים
- סלטים קרים
- פיקניק