איך מכינים עוגת מספרים?
1. להכנת הבצק מכניסים 300 גרם קמח לבן, 200 גרם חמאה קרה ו-150 גרם אבקת סוכר קערת מיקסר עם וו גיטרה ומערבלים במהירות בינונית עד לקבלת בצק פירורי. מוסיפים ביצה L וממשיכים לערבל עד לקבלת בצק אחיד ודביק.
2. מחלקים את הבצק לשני כודרים ועוטפים בנייר ניילון נצמד ומעבירים לקירור של שעה.
3. מחממים את התנור ל 180 מעלות.
4. מוציאים את הבצק מהקירור ומניחים את הבצק בין שני ניירות אפייה ומרדדים לעובדי 3 מ"מ.
5. יוצרים ספרות בעזרת שבלונות מהבצק המרודד.
6. אופים את הבצק 10 דקות עד להזהבה, מוציאים ומצננים לגמרי.
7. חוזרים על אותה פעולה עם כדור הבצק השני.
7. להכנת הקרם מקציפים 250 גרם קצפת מתוקה 38% עם 5 כפות אינסטנט פודינג וניל ו-5 כפות אבקת סוכר עד קבלת קצפת יציבה.
8. מעיבירים את הקצפת לשקית זילוף עם צנטר עגול וחלק ומזליפים על הבצק בצורת עיגולים צפופים ואחידים.
9. אפשר לקשט את הקרם בקישוטים שאוהבים: סוכריות צבעוניות, עוגיות מרנג ועוד.
* כל בצק מתאים לספרה אחת ושתי שכבות. אם רוצים 2 ספרות, יש צורך להכפיל את הכמות.
למתכון נוסף של עוגת מספרים, לחצו כאן >>
2. מחלקים את הבצק לשני כודרים ועוטפים בנייר ניילון נצמד ומעבירים לקירור של שעה.
3. מחממים את התנור ל 180 מעלות.
4. מוציאים את הבצק מהקירור ומניחים את הבצק בין שני ניירות אפייה ומרדדים לעובדי 3 מ"מ.
5. יוצרים ספרות בעזרת שבלונות מהבצק המרודד.
6. אופים את הבצק 10 דקות עד להזהבה, מוציאים ומצננים לגמרי.
7. חוזרים על אותה פעולה עם כדור הבצק השני.
7. להכנת הקרם מקציפים 250 גרם קצפת מתוקה 38% עם 5 כפות אינסטנט פודינג וניל ו-5 כפות אבקת סוכר עד קבלת קצפת יציבה.
8. מעיבירים את הקצפת לשקית זילוף עם צנטר עגול וחלק ומזליפים על הבצק בצורת עיגולים צפופים ואחידים.
9. אפשר לקשט את הקרם בקישוטים שאוהבים: סוכריות צבעוניות, עוגיות מרנג ועוד.
* כל בצק מתאים לספרה אחת ושתי שכבות. אם רוצים 2 ספרות, יש צורך להכפיל את הכמות.
למתכון נוסף של עוגת מספרים, לחצו כאן >>