האם שמן זית טוב לאפייה?
שמן זית הוא שמן בריא ואיכותי מצד אחד, אבל מצד שני הוא שמן הנוטה להישרף מהר מאוד בטמפרטורה נמוכה (בגלל זה הוא פחות מתאים לטיגון) ומבחינת אפייה הוא מתאים בעיקר לאפייה של מאכלים מלוחים, כמו: פיצות, פוקצ'ות, לחמים ועוד. שילוב של שמן זית באפיית עוגות ועוגיות, עדיין נמצא בתחילת הדרך ולא נחשב לנפוץ, אפילו נחשב לחריג בתחום בשלב זה.
לתשובות על שאלות נפוצות על שמנים ושומנים באפייה, לחצו כאן >>
לתשובות על שאלות נפוצות על שמנים ושומנים באפייה, לחצו כאן >>