מה זה בן מארי?
אמבט בן מארי (בן מרי) מכונה גם אמבט מרים.
האמבט משמש בעצם לטכניקת המסה, בה משרים כלי בתוך אמבט מים רותחים, בטמפרטורה שלא עולה על 100 מעלות (טמפרטורת רתיחה).
הכלי הקטן, העליון, מתבשל בתוך אמבט המים הרותחים ובתוכו מחממים את המזון. טכניקה זו משמשת לרוב להמסת חמאה, שוקולד, חימום ביצים בחום נמוך, רטבים המכילים ביצים (כאשר לא רוצים שהביצים תתבשלנה).
אמבט המים הוא לרוב סיר, עשוי נירוסטה, כך גם כלי החימום של המזון.
האמבט משמש בעצם לטכניקת המסה, בה משרים כלי בתוך אמבט מים רותחים, בטמפרטורה שלא עולה על 100 מעלות (טמפרטורת רתיחה).
הכלי הקטן, העליון, מתבשל בתוך אמבט המים הרותחים ובתוכו מחממים את המזון. טכניקה זו משמשת לרוב להמסת חמאה, שוקולד, חימום ביצים בחום נמוך, רטבים המכילים ביצים (כאשר לא רוצים שהביצים תתבשלנה).
אמבט המים הוא לרוב סיר, עשוי נירוסטה, כך גם כלי החימום של המזון.