מה זה קמח כוסמין?
כוסמין הוא דגן עשיר בחלבון המכיל גם גלוטן. הדגן שבו נטחן לקמח ומשמש גם לאפייה. טעמו של הכוסמין מעט מתקתק ואגוזי.
קמח כוסמין הוא קמח מלא ועשיר יותר במינרלים ובוויטמינים (מכיוון שהגרגרים שלו נטחנים ביחד עם קליפתם, שהיא בריאה). בצק העשוי מקמח כוסמין מלא, נוטה להיות דחוס מכזה העשוי קמח רגיל (לכן גם זמן הלישה וההתפחה שלו יהיה ארוך יותר).
חשוב לדעת, שקמח כוסמין לא מהווה פתרון לחולי צליאק. יחד עם זאת, הוא כן מהווה תחליף בריא יותר לקמח הלבן.
למתכונים וכל מה שרציתם לדעת על קמח כוסמין, לחצו כאן >>
קמח כוסמין הוא קמח מלא ועשיר יותר במינרלים ובוויטמינים (מכיוון שהגרגרים שלו נטחנים ביחד עם קליפתם, שהיא בריאה). בצק העשוי מקמח כוסמין מלא, נוטה להיות דחוס מכזה העשוי קמח רגיל (לכן גם זמן הלישה וההתפחה שלו יהיה ארוך יותר).
חשוב לדעת, שקמח כוסמין לא מהווה פתרון לחולי צליאק. יחד עם זאת, הוא כן מהווה תחליף בריא יותר לקמח הלבן.
למתכונים וכל מה שרציתם לדעת על קמח כוסמין, לחצו כאן >>