איך יודעים שעוגה בחושה מוכנה?
• מבחן הקיסם: נועצים קיסם עץ (או שיפוד עץ או סכין) במרכז העוגה:
במידה והוא יוצא ממש רטוב (כשעליו בלילה) - העוגה עדיין לא מוכנה ויש לתת לה זמן נוסף בתנור.
במידה והוא יוצא עם פירורים לחים ומעט בלילה - מומלץ להחזיר את העוגה לתנור להמשך אפייה.
במידה והקיסם יוצא יבש - העוגה מוכנה ויש להוציא אותה מהתנור.
• מבחן השוליים: בדקו אם העוגה נפרדת משולי התבנית, במידה וכן (בצורה ברורה) היא מוכנה.
• מבחן האצבע: לחצו על העוגה (ממש במרכז) באמצעות האצבע. אם העוגה קפיצית וחוזרת אליכם מיד בחזרה - היא מוכנה. במידה ונותר שקע - היא זקוקה לזמן אפייה נוסף.
למתכון לעוגת וניל בחושה ב-10 דקות, לחצו כאן >>
במידה והוא יוצא ממש רטוב (כשעליו בלילה) - העוגה עדיין לא מוכנה ויש לתת לה זמן נוסף בתנור.
במידה והוא יוצא עם פירורים לחים ומעט בלילה - מומלץ להחזיר את העוגה לתנור להמשך אפייה.
במידה והקיסם יוצא יבש - העוגה מוכנה ויש להוציא אותה מהתנור.
• מבחן השוליים: בדקו אם העוגה נפרדת משולי התבנית, במידה וכן (בצורה ברורה) היא מוכנה.
• מבחן האצבע: לחצו על העוגה (ממש במרכז) באמצעות האצבע. אם העוגה קפיצית וחוזרת אליכם מיד בחזרה - היא מוכנה. במידה ונותר שקע - היא זקוקה לזמן אפייה נוסף.
למתכון לעוגת וניל בחושה ב-10 דקות, לחצו כאן >>