איך להכין פיצה?
1. להכנת הבצק: מכניסים לקערה 3 ו-3/4 כוסות קמח, 1 כף שטוחה של מלח ומערבבים. יוצרים גומה קטנה לתוכה מוסיפים 2 כפית שמרים, 6 שפות שמן זית, 1.5 כפיות סוכר ו 1.5 כוסות מים ומערבבים עד ליצירת בצק אחיד וחלק ויוצרים ממנו כדור.
את הבצק מעבירים לקערה חדשה ועוטפים אותו ב-3 כפות שמן זית, מכסים בניילון נצמד ומשאירים ל-24 שעות במקרר להתפחה.
מוציאים מהמקרר וחוצים את הבצק לשני חלקים שווים (יספיק ל 2 פיצות בינוניות).
פותחים את הבצק בידיים, מניחים על תבנית מרופדת בנייר אפייה ולוחצים קלות ליצירת מסגרת לפיצה.
2. להכנת הרוטב: יוצקים רוטב עגבניות מבקבוק פאסאטה עגבניות. אפשר להוסיף לרוטב בזיליקום, אורגנו, מלח ופלפל לפי הטעם. מפרזים מעל גבינת מוצרלה ופרמז'ן מגורדת, עלי בזיליקום, בצל וזיתים ומכניסים לתנור שחומם מראש לחום של 200 מעלות למשך 15 דקות עד השחמה
מוציאים מהתנור מצננים 3 דקות לפני שחותכים.
למתכון מוצלח לבצק פיצה, כמו באיטליה, לחצו כאן >>
את הבצק מעבירים לקערה חדשה ועוטפים אותו ב-3 כפות שמן זית, מכסים בניילון נצמד ומשאירים ל-24 שעות במקרר להתפחה.
מוציאים מהמקרר וחוצים את הבצק לשני חלקים שווים (יספיק ל 2 פיצות בינוניות).
פותחים את הבצק בידיים, מניחים על תבנית מרופדת בנייר אפייה ולוחצים קלות ליצירת מסגרת לפיצה.
2. להכנת הרוטב: יוצקים רוטב עגבניות מבקבוק פאסאטה עגבניות. אפשר להוסיף לרוטב בזיליקום, אורגנו, מלח ופלפל לפי הטעם. מפרזים מעל גבינת מוצרלה ופרמז'ן מגורדת, עלי בזיליקום, בצל וזיתים ומכניסים לתנור שחומם מראש לחום של 200 מעלות למשך 15 דקות עד השחמה
מוציאים מהתנור מצננים 3 דקות לפני שחותכים.
למתכון מוצלח לבצק פיצה, כמו באיטליה, לחצו כאן >>